Dansk læringsrobot vinder 100.000 € på kæmpe tek-konference
more_vert
close
close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Dansk læringsrobot vinder 100.000 € på kæmpe tek-konference

Kubo-robottens 'krop' indeholder den dyre elektronik som motorer til hjulene, Bluetooth, sensorer og et genopladeligt batteri. 'Hovedet' kan udskiftes, alt efter hvilken type undervisning, robotten skal indgå i. Foreløbig er der 'hoveder' til programmering, sprog og matematik. 'Hoveder' til musik, talegengivelse og udstyret med sonar er under udvikling. Illustration: Kubo Robot

Lige så svært det kan være at hive børn væk fra deres skærme, lige så svært kan det være at få dem til at interessere sig for, hvordan programmeringen bag virker. Det problem har den fynske iværksættervirksomhed Kubo sat sig for at løse. Med hjælp af en robot.

Foran 6.000 konkurrenter vandt Kubo pitch-konkurrencen og en investering på 750.000 kroner til virksomhedens robotprojekt. Illustration: Web Summit

Læs også: GODE RÅD: Lær dit barn at kode

Virksomhedens lille robot kan trille rundt på et bord eller en anden plan flade. En sensor aflæser, hvad robotten kører over, og med brug af simple, laminerede brikker kan børnene få den til at køre i et bestemt mønster eller udføre bestemte handlinger. Når de først har lavet en rute, kan børnene få robotten til at gentage bevægelsen uden brikkerne.

»Det kan virke banalt, men det er programmering i børnehøjde. Programmeringen tages ud af computeren og ned på bordet. De fysiske brikker virker ikke fremmede som tal på en skærm. På den simple måde lærer børnene koblingen mellem kode og robot,« forklarede den ene af de to stiftere, Daniel Friis Lindegaard, i juni til TV 2/Fyn.

Vandt 750.000 foran 6.000 konkurrenter

Men den banale tilgang virker. Så iværksætterne har allerede hentet investeringer fra Fonden for entreprenørskab, Innovationsfonden og KMD's ventureselskab. Og torsdag aften stod den anden af stifterne, Tommy Schou Lund Otzen, så på scenen til den enorme it-konference Web Summit i Lissabon og forklarede om projektet.

Læs også: Nyeste Lego Mindstorms: Inspirerende robotbyggeri med små sten på vejen

6.000 iværksættervirksomheder havde søgt om at komme med i den såkaldte Pitch-konkurrence, der afholdes på konferencen. 1.000 bliver vurderet, 200 udvælges til at præsentere deres projekt foran 150 dommere. Hver deltager får fire minutter til sin præsentation, hvorefter der er tre minutters spørgsmål. Til sidst stod Tommy Schou Lund Otzen så alene tilbage på scenen som vinder, efter at have præsenteret virksomhedens idé for 15.000 tilhørere.

Med prisen følger en investering på 750.000 kroner fra Portugal Ventures. Det fortæller konferencens hjemmeside.

I januar 2017 produceres de første 50 klassesæt til et pilotprojekt på danske skoler.

Har lidt svært ved at se hvad det kan som Osmp coding også kan. Måske dommerne bare ikke kende det projekt

  • 0
  • 0

Hej Jesper,
Jeg har været med til at udvikle Kubo og ejer selv en Ozobot. Jeg har også selv brug Ozobot i undervisning i folkeskolen. Hvis ikke man har haft en Kubo i hænderne og set de forskellige muligheder som Kubo har, så kan jeg godt forstå, at de på overfladen kan virke ens. Jeg kan dog fortælle de er meget forskellige. Det er ikke muligt at opridse hvordan de er forskellige i en kommentar, hvor jeg heller kan demonstrere Kubo. Hvis du er interesseret i at vide mere, så vil jeg opfordre dig til at gå til www.kubo-robot.com og abbonnere på vores nyhedsbrev. I januar lancere vi en crowdfunding kampagne på Indiegogo hvor du vil kunne læse meget mere om de 2.5 års arbejde der ligger i udviklingen af Kubo og hvorfor den gør læring mere tilgængelig end lignende produkter.

  • 1
  • 0