Dansk kæmpeskib til møllepark løfter sig 22 meter over vandet
more_vert
close
close

Vores nyhedsbreve

close
Når du tilmelder dig nyhedsbrevet, accepterer du både vores brugerbetingelser og at Mediehuset Ingeniøren og IDA group ind i mellem kontakter dig angående events, analyser, nyheder, tilbud etc. via telefon, SMS og e-mail. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Dansk kæmpeskib til møllepark løfter sig 22 meter over vandet

Et skib, der kan hænge 22 meter over havoverfladen og alligevel modstå en 100-års storm. Det er, hvad det danske rederi, Swire Blue Ocean, skal levere til byggeriet af den svensk-tyske havvindmøllepark DanTysk.

Skibet navngives Pacific Orca og bliver verdens foreløbigt største installationsskib til offshore vindmøller. Det bygges netop nu af Samsung Heavy Industrien i Sydkorea og står klar i 2012, oplyser Vattenfall. Skibet er bestilt af Svenske Vattenfall og tyske Stadtwerke München

Det danske rederi har mere end 30 års erfaring med offshoreaktiviteter og er en af verdens største flåder af skibe med dynamisk positionering.

Læs også: Sådan hæver mølle-skib sig 22 meter over vandet

Pacific Orca får et dæksareal på mere end 4.000 m2 og en samlet jackup-kapacitet på 8.400 ton. Krankapaciteten er på 1.200 ton, og skibet kan skyde en servicefart på 13 knob.

Der er enkeltkahytter til 111 vindbisser, og skibet kan operere på dybder på op til 75 meter. Men det bliver der nu ikke brug for i denne omgang. Havvindparken, som ejes af Vattenfall og Stadtwerke München, bygges nemlig på vanddybder på højst 30 meter cirka 70 km vest for øen Sylt, som ligger i Nordsøen tæt på søgrænsen til Danmark.

Siemens Wind Power står for installation og idriftsættelse af de 80 vindmøller på et areal, der dækker 70 kvadratkilometer. Hver af vindmøllerne har en kapacitet på 3,6 MW og en rotordiameter på 120 meter.

Kommentarer (17)

22 meter over havoverfladen? Afhænger det ikke af, hvor dybt der er på det pågældende sted?
Det er vel ikke ligegyldig om der er 15 eller 100 meter dybt?

  • 0
  • 0

Se infografik (øverst til venstre for artiklen) den kan hæve sig op til 22 meter over overfladen ved en havdybde på op til 70meter

  • 0
  • 0