Dansk ingeniør: Olympisk stadion skal omdannes til kirkegård

27. marts 2009 kl. 14:233
England spekulerer i, hvad deres olympiske stadions skal bruges til efter OL i 2012. En dansk ingeniør har vundet en pris for et af de mest innovative forslag: Brug det som kirkegård.
Artiklen er ældre end 30 dage

Et tomt stadion er noget af det mest stille, man kan opleve.

Samtidig er de 80.000 siddepladser som et olympisk stadion rummer for stort til de fleste nationale sportsbegivenheder og et stadion i den størrelse er meget dyrt at vedligeholde.

Derfor udskrev Structural Engineers' Educational Trust en idékonkurrence i England, der satte spørgsmål ved brugen af OL stadions, når den olympiske fakkel er slukket.

Forslagene er nu indleveret, og vinderne af det mest innovative forslag blev forslaget om at omdanne stadionet til en kirkegård fra Dennis Cornelius Pedersen, Claes Hellsten og Arunas Lapinskas fra Rambøll i Danmark, Finland og Letland.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ifølge en beskrivelse på Rambølls hjemmeside skal træer, buske, plæner, stier og bænke skyde op i stadionets arena som en park (uden gravsteder). Ud af de tre balkoner med siddepladser skal den nederste forblive uberørt. Her kan gæster slappe af og skue ud på park-kirkegården. På den midterste balkon bliver siddepladserne erstattet med blomsterrækker. Den bliver en symbolsk grøn linie imellem livet og døden. På øverste balkon bliver pladsen til urnebegravelserne anlagt.

Filosofien bag designet er, at gravpladserne bliver lagt højt oppe og strækker sig imod himlen, mens parken ligger lavt og forbinder livet med jorden.

Ifølge idéen vil urne-gravpladserne være i respektabel afstand fra parken, så de ligger lydmæssigt isoleret - men med en smuk udsigt.

Rambøll skriver, at idéen blev udvalgt for dens fantasifuldhed og konstruktive fokus på brugen efter OL. Der er mulighed for både at indføre gode trafikale muligheder og anlægge caféer, butikker og museer i bygningerne, der omkranser stadion. En udsædvanlig harmoni, der kan gavne lokalområdet og tiltrække turister og bidrage økonomisk i lang tid efter de tre ugers OL.

Dokumentation

link

3 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
3
27. marts 2009 kl. 17:12

...vandreservoir?

2
27. marts 2009 kl. 16:37

Kan man ikke bruge anlægget til sport efter et OL er overstået ?

Har du læst artiklen?

Samtidig er de 80.000 siddepladser som et olympisk stadion rummer for stort til de fleste nationale sportsbegivenheder og et stadion i den størrelse er meget dyrt at vedligeholde.

Der er ikke brug for det.

1
27. marts 2009 kl. 14:57

Kan man ikke bruge anlægget til sport efter et OL er overstået ?