Dansk højhastighedsteknologi solgt for 187 mio. kroner

24. august 2010 kl. 15:43
Dansk højhastighedsteknologi solgt for 187 mio. kroner
Illustration: trs.
Tpack i Herlev, der er specialister i højhastighedstransmissioner af data over telenettet, er netop blevet solgt til den amerikanske elektronikgigant AppliedMicro. Pris 187 mio. kroner.
Artiklen er ældre end 30 dage

Endnu en gang er en dansk virksomhed med speciale i højhastighedstransmission af data over telenettet blevet solgt til et amerikansk selskab.

Denne gang er der dog ikke tale om en ren Giga, der blev solgt til Intel for 9 milliarder kroner, men et mere beskedent salg af danske Tpack, der netop er overtaget af amerikanske AppliedMicro for 187 millioner kroner.

Ifølge selskabet fortsætter alle Tpacks danske aktiviteter som hidtil, hvilket betyder, at de 37 medarbejdere beholder deres job, og kontoret i København bibeholdes.

Den amerikanske elektronikkoncer Applied Micro har overtaget danske TPack, der er specialister i højhastighedstransmission af data over telenet. Illustration: trs.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Holder Tpack en række omsætnings- og udviklingsmål, ligger der yderligere en bonus på omkring 30 millioner kroner og venter på de hidtidige ejere 18 måneder ude.

Voksende marked for optiske netværk

Tpack har udviklet en unik platformsteknologi, der sikrer transmission af data over telenet uanset transmissionsselskabernes egne proprietære teknologier, og er i dag førende inden for såkaldte mapping- og switching-løsninger til teleselskaber og netværksleverandører.

Med opkøbet får AppliedMicro adgang til det hastigt voksende marked for Optical Transport Network (OTN), som er kommunikation via lyslederkabler og carrier ethernet.

»Markedet for OTN vokser fantastisk hurtigt, men leverandørerne har deres egne proprietære systemer, som gør det ekstremt vanskeligt at tilbyde en samlet løsning, der opfylder kravene fra alle leverandører,« siger Paramesh Gopi, president og CEO i AppliedMicro.

Tpack var inden købet ejet af Novi A/S, Slottsbacken og Vækstfonden gennem venturefonden InnFond P/S.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger