Dansk fremstød i Tyskland for energibesparelser

Danmark kæmper for få indført regler, der kan sætte gang i energibesparelserne i Europa.

Det handler konkret om at få indført et nyt direktiv på energieffektiviseringer, som netop nu forhandles af 27 EU lande og i Europaparlamentet.

Arbejdet er en af de højeste prioriteter under det danske formandskab, og nu søger Dansk Energi, Det Økologiske Råd og Verdensnaturfonden, WWF, at sætte skub i udviklingen.

Det sker ved at promovere de danske erfaringer over for 80 tyske virksomheder, politikere og beslutningstager på den danske ambassade i Berlin onsdag.

»Den danske model, hvor energiselskaberne skal realisere energibesparelserne, er en succesfuld model, der åbner for nye erhvervsmuligheder. Samtidig øger det konkurrenceevnen, og er centralt for den grønne omstilling af energisektoren. Vi vil gerne vise de danske erfaringer frem til tyske virksomheder og politikere som en konkret vej ud af den økonomiske krise,« siger Ulrich Bang, EU-chef i Dansk Energi i en fælles meddelelse fra de tre organisationer.

Ifølge de tre udgør det tyske marked et potentiale på 60 milliarder kroner for dansk energirådgivning og energiteknologier frem mod 2020.
Det marked forventes at tage fart, hvis EU-direktivet vedtages.

I Danmark har modellen, hvor energiselskaberne skal finde energibesparelser, medført, at elselskaberne årligt skærer syv mia. kr. af kundernes energiregninger.

Danske erfaringer viser en gennemsnitlig tilbagebetalingstid på energiinvesteringer på 2-4 år i industrien, hedder det i meddelelsen.

»Derfor er det vigtigt, at vi trækker i den mest ambitiøse retning. Her er Tyskland en nøglespiller,« siger Christian Ege,« sekretariatsleder i Det Økologiske Råd.

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Samtidig øger det konkurrenceevnen, og er centralt for den grønne omstilling af energisektoren.

Ja sikken en konkurrenceevne. Først opkræves en masse penge hos kunderne, og noget af det bruges så på forskellige sparetiltag. Hvad laver DØR og WWF der? Jeg har medlidenhed med tyskerne.

  • 0
  • 0

Gad vide om det er os der skal fortælle tyskerne omkring hvad der skal gøres, eller omvendt? Hvis vi f.eks. ser på området som isolering af huse/vinduer så er det vist tyskerne der er foran.

  • 0
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten