Dansk forskning øger markant organiske solcellers holdbarhed
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Dansk forskning øger markant organiske solcellers holdbarhed

PLUS.
En solcelle udsættes for reaktiv sputtering, hvor en metalplade bombarderes med en kontrolleret strøm af ioner, hvorved metalatomer ‘drysser af’ og lægger sig som et tyndt metal-oxid-kontakt­lag på plast-solcellen. Projektet er bl.a. støttet af Danmarks Frie Forskningsfond og Villum Fonden. Illustration: SDU

Organiske solceller er billigere at producere, men teknologien er relativt uprøvet. Det vil en forskningsgruppe i Sønderborg gøre op med.

Ved at bruge et nyt materiale som kontaktlag er det lykkedes danske forskere at forlænge levetiden på såkaldte organiske, plastbaserede solceller, hvis største svaghed netop er, at de ikke holder lige

Læs videre med et PLUS-abonnement

Få adgang til al PLUS-indhold og Ingeniørens e-avis med et PLUS-abonnement.

Som IDA-medlem har du gratis adgang til PLUS-indhold. Læs her hvordan.

I forbindelse med coronavirus har vi valgt at forlænge det gratis prøveabonnement på PLUS, så det varer 30 dage i stedet for 14 dage.

Abonnementet udløber af sig selv, når perioden er afsluttet.