Dansk fjernvarmeindustri: Vi er en eksportsucces

19. marts 2013 kl. 07:58
Dansk fjernvarmeindustri: Vi er en eksportsucces
Illustration: Skive Fjernvarme.
Eksporten af dansk fjernvarmeteknologi bliver tredoblet frem til 2020, hvilket skaber tusindvis af nye job, viser rapport fra fjernvarmeindustrien.
Artiklen er ældre end 30 dage

Dansk fjernvarmeteknologi sælger som varmt brød. I øjeblikket eksporterer den danske fjernvarmeindustri for fem milliarder kroner om året, men allerede i 2020 vil eksporten nå op på 15 milliarder kroner om året. Det viser en ny rapport udgivet af Fjernvarmeindustrien.

Den forudser, at fjernvarmeindustrien vil skabe 4.000 nye arbejdspladser frem mod 2020, hvor hele industrien vil beskæftige 15.000.

»Danmark er internationalt førende inden for fjernvarme og fjernkøling. Danske virksomheder har kæmpe succes på de internationale markeder, fordi vi kan levere helhedsløsninger, som er energibesparende og dermed sparer både CO2-udledning og omkostninger til brændsler,« siger direktør Lars Hummelmose fra Fjernvarmeindustrien DBDH, der er eksportorganisationen for fjernvarme- og fjernkølingssektoren, i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Industrien har oplevet stor opgang på trods af krisetider, og fra 2007 til 2011 er eksporten steget med 30 procent. Især lande som Kina og Rusland ønsker at udnytte varmen fra anden produktion.

»Fjernvarme er fleksibel og kan udnytte alle tænkelige varmekilder som affald, biomasse, overskudsvarme fra industri- og elproduktion, geotermi, vind med mere. Tilmed kan man gemme energi fra, når det blæser, til det bliver vindstille, og dermed til når der er behov. Det fleksible og energieffektive system efterspørges internationalt, og derfor er den danske fjernvarmebranchen inde i et sandt grønt vækstboom,« siger Lars Hummelmose.

Læs rapporten (pdf)

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger