Dansk firma fjerner de dårlige egenskaber ved mavens problemknuser

Loppefrøskaller har masser af gode egenskaber, når det gælder om at få styr på afføringen, men hidtil har de fleste produkter på markedet ikke været særligt populære - blandt andet på grund af produkternes klistrede konsistens og dårlige smag. Men nu har Biodane Pharma målrettet arbejdet med at reducere de negative egenskaber i en ny produktserie kaldet SylliFlor.

'Loppefrøskallerne i SylliFlor er coatet med et tyndt lag kulhydrat, kokosolie og smagsgivende ingredienser. Kulhydratet danner et sprødt lag omkring skallerne, mens olien forsinker skallernes opsvulmning i vand. Herved opnås et produkt, der er sødt, sprødt og velsmagende, og som samtidig bevarer loppefrøskallernes gavnlige virkning. Ingen andre har haft succes med at forbedre loppefrøskallernes smag og konsistens ved coatning. Derfor er teknologien nu patenteret,' skriver Biodane Pharma i deres indstilling.

Ifølge selskabet døjer ca. 20 procent af den danske befolkning med afføringsproblemer.

SylliFlor er et tarmregulerende kosttilskud. Illustration: Biodane Pharma

SylliFlor er fremstillet, så produktet både kan opløses i vand, juice og anden væske, kan bruges som drys på syrnede mælkeprodukter, eller spises, som det er, med en ske.

Produktet findes i tre smagsvarianter: naturel, malt og vanilje, hvilket ifølge selskabet er med til at øge produktets fleksibilitet, hvor forbrugeren kan variere indtagelsen, både når det gælder smag og anvendelsessammenhæng.

Nyt strategisk skridt

For Biodane Pharma er der med produktet også tale om et vigtigt nyt strategisk skridt. Tidligere har firmaet solgt sundhedsprodukter rettet mod dyr, men nu er fokus også rettet mod at producere kosttilskud til mennesker.

Biodane Pharma er nu både ved at opbygge nye produktionsfaciliteter samt nye afsætningskanaler inden for kosttilskud.

'Derfor har det været afgørende at kunne lancere et patenteret produkt af høj kvalitet, da det har været indgangsbilletten til etablering af samarbejde med de danske apoteker, hospitaler og diætistklinikker,' skriver selskabet i sin indstilling.

Biodane Pharma har på baggrund af blandt andet erfaringerne fra brugerne valgt at indstille produktet i Smiley-kategorien, der blandt andet handler om at gøre mennesker gladere.

'Afføringsproblemer er noget, man helst ikke taler om. Men i SylliFlors testperiode er der blevet talt frit om afføringsproblemer i alle varianter, og Biodane Pharma har fået så mange glade og positive tilbagemeldinger på produktet, at der ikke er tvivl om, at de fleste kender til disse erfaringer. En velfungerende fordøjelse har afgørende betydning for livskvaliteten. Det er vores erfaring, at SylliFlor giver både smil på læben og en glad mave uden rynken på næsen. Derfor indstiller vi SylliFlor til Smiley-prisen,' skriver selskabet.

Ingeniørens Produktprisen 2012 - kom og vær med

Illustration: Marci Papineau Gottlieb

Læs alt om Produktprisen herEt væld af produkter er indstillet til Produktprisen 2012, og dommerne går nu i gang med at vurdere hver og et.
I år har der været så stor interesse for arrangementet, at vi har besluttet at udvide det til en hel dag med et skarpt konferencespor - alt sammen om produktudvikling. Det bliver afholdt hos Aalborg Universitet i Nokias gamle bygninger i København.

Her vil man eksempelvis høre om trends inden for produktudvikling som 3D-print og brugerdrevet innovation, og man har mulighed for at få praktiske råd om patentering og finansiering.

Uddelingen af priserne sker ved et arrangement den 7. november. Se programmet og tilmeld dig her

Dokumentation

Biodane Pharmas indstilling af SylliFlor