Dansk dyne får bugt med hedeture

Dyneproducenten Quilts of Denmark i Vamdrup satser på højteknologi i produkterne og er ved at teste et nyt produkt, der bygger på teknologi fra det amerikanske rumfartsorganisation Nasa.

Det ny produkt er på vej ind i fasen af kliniske test, og udviklingsdirektør og medejer Hans Erik Schmidt er optimistisk.

»Det ser meget lovende ud. Vi kommer til at kunne lave den personlige dyne, og i standardudgaven kan den for eksempel allerede transportere varme fra brystet ned til fødderne, hvis de er kolde,« siger han til Dagbladet Børsen.

Rumdragten gemmer på teknologi, som dansk dyneproducent udnytter til specialiseret, højteknologisk soveudstyr. Foto: NASA Illustration: NASA

Dynen er en del af produktgruppen Temprakon, der består af et materiale, som er en videreudvikling af det, Nasa anvender i deres astronautdragter.

Under rumvandringer udsættes astronauterne for ekstreme temperatursvingninger, og det skal dragterne kunne tage højde for og regulere. På samme måde kan Temprakon-dynerne regulere temperatursvingninger under søvnen.

Outlast - som Nasas materiale hedder - består af millionvis af små mikrokapsler fyldt med en særlig voks, der kan optage og frigive varme. Sammen med fint dunfyld, tilpasser det sig dyneejerens kropstemperatur.

Quilts of Denmark begyndte allerede i 2003 at lancere produkter med Nasa-teknologien, men nu er der så en ny patenteret udgave af dyneserien på vej, som kan hjælpe folk med specialbehov som hedeture eller kredsløbsforstyrrelser.

Den ny specialiserede dyne bliver lanceret i januar til en pris af cirka 2.500 kroner.

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Den har næsten samme funktion, og ulddynen kan optage en masse sved uden at blive klam, og efterfølgende tranportere det væk.

Det er ganske enkelt en genial ting, sådan en ulddyne.

  • 0
  • 0

Nå, det er måske derfor deres nuværende dyne er på tilbud i denne uge, normalprisen på den ser ud til at være det samme :-)

  • 0
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten