Dansk Byggeri: Pihl-konkurs kan vælte underleverandører omkuld
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Dansk Byggeri: Pihl-konkurs kan vælte underleverandører omkuld

Mandagens konkurs hos det store entreprenørfirma Pihl & Søn risikerer at vælte en lang række leverandører og underleverandører som dominobrikker. Sådan lyder vurderingen fra Lars-Storr-Hansen, der er administrerende direktør i Dansk Byggeri.

»For en lang række underleverandører og nogle bygherrer vil der være nogle rystelser, fordi man skal finde ud af tilgodehavender, og hvem der fortsætter med arbejdet,« siger han til Børsen.

Dermed kan konkursen komme til at betyde ikke bare afskedigelse af godt 1.000 danske medarbejdere i Pihl & Søn alene, men også flere andre steder i branchen.

Rønnede Stålindustri har i mange år arbejdet for Pihl & Søn, og her frygter Leif Mortensen, administrerende direktør og ejer, at Dansk Byggeri får ret.

»Der er virkelig mange, der kommer til at lukke på grund af det her. Det er jeg ikke i tvivl om. Det kommer på et tidspunkt, hvor vi har haft det dårligt alle sammen. Det er lige ved at vende, men der er ingen, der har råd til at miste penge lige nu,« siger han til Børsen.

Hos Pihl & Søn selv erkender bestyrelsesformand Birgit Nørgaard, at firmaet i de senere år har arbejdet med unødigt store risici.

»Man har gennem en årrække ekspanderet kraftigt, både i udlandet og i Danmark. Der har man påtaget sig risici, som man slet ikke har haft styr på eller overblik over,« siger hun ligeledes til Børsen.

Mandagens konkursbegæring betyder et øjeblikkeligt stop for 16 store byggerier i Danmark og i udlandet. Eksempelvis stopper dele af byggeriet af Nørreport Station i København og tøjgiganten Bestsellers nye hovedkvarter i Aarhus.

Lige nu er to kuratorer i gang med at gøre konkursboet op, men kunder hos Pihl & Søn kan komme til at gå i måneder uden en afklaring på, hvad der kommer til at ske med netop deres byggeri.

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

vi har her i den bebyggelse hvor jeg været igennem en renovering som pihl har stået ,det har været noget af det mest rodede u planlagte forløb jeg nogensinde har hørt ,en skrækkelig oplevelse for os der måtte ligge hus til ,jeg kan godt forstå at pihl er gået konkurs hvis det har været standarten for deres byggerier ,samtidig har de brugt 100mil. for meget af noget der skulle koste 300mil.

  • 0
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten