Dansk biotekselskab i storopkøb fra medicinalgigant

Danske CMC Biopharmaceuticals vokser sig med ét slag dobbelt så stor, efter lægemiddeludvikleren tirsdag offentliggjorde opkøbet af amerikanske Icos Biologics Operations fra Bothell i staten Washington. Sælgeren er medicinalvirksomheden Eli Lilly, som i januar købte hele Icos-koncernen.

Icos Biologics Operations har 127 medarbejdere, og med opkøbet kommer CMC Biopharmaceuticals direkte ind på de amerikanske markeder.

»Dermed er vi i en gunstig position for yderligere vækst,« siger administrerende direktør, Mads Laustsen, CMC Biopharmaceuticals, i en pressemeddelelse.

Fabrikken skal opgraderes

Icos Biologics Operations udvikler og fremstiller lligesom CMC Biopharmaceuticals proteiner til biologiske lægemidler for andre selskaber.

Icos udvikler produkter, der er klassificeret til at anvende i de tidligste faser af lægemiddeludviklingen. CMC Biopharmaceuticals har ifølge Mads Laustsen planer om at opgradere fabrikken, så der ligeledes kan fremstilles lægemidler, som må anvendes i de sene udviklingsfaser, og som er godkendt til kommercielt salg.

CMC Biopharmaceuticals havde i 2006 et resultat af den primære drift på lidt over 15 millioner kroner og 147 ansatte. Hovedkontor og produktionsfaciliteter ligger i Søborg. Derudover har virksomheden salgskontorer i England og USA.

Dokumentation

Pressemeddelelse fra CMC Biopharmaceuticals