Dansk biotekfirma får aftale på 2,8 milliarder kroner

Det danske biotekselskab Zealand Pharma har indgået en licens- og samarbejdsaftale med medicinalfirmaet Boehringer Ingelheim om udvikling af nye lægemidler til behandling af type 2-diabetes og fedme. 

Zealand Pharma vil få ansvaret for at udføre de første fase 1-studier med stoffet, som de kalder ZP2929, og Boehringer Ingelheim vil betale for forskning, udvikling og kommercialisering.

Danskerne vil modtage betaling for at nå nogle aftalte milepæle med dette og måske også andre lægemiddelkandidater. Herudover vil de modtage royalties af et forhåbentligt salg.

I aftalens første to år har Zealand Pharma udsigt til forventede betalinger på i alt 300 mio. kr., oplyser direktøren. Aftalen forventes at øge Zealand Pharmas omsætning og andre indtægter positivt med i alt 150 mio. kr. i 2011. Den samlede værdi af aftalen lyder på 2,8 mia. kr.

Glæde hos partnerne

Zealand Pharmas administrerende direktør, David H. Solomon, er ifølge en pressemeddelelse ekstremt glad for at have indgået denne licens- og samarbejdsaftale med Boehringer Ingelheim.

»ZP2929 er en af Zealand Pharmas mest innovative peptidlægemiddelkandidater, da det har vist signifikante prækliniske løfter for patienter med type 2-diabetes og fedme. Sammen med Boehringer Ingelheim ser vi frem til at fremme udviklingen af ZP2929 ind i fase I, som en del af vores samlede indsats for at bringe nye og bedre behandlinger på markedet for at hjælpe med at forbedre livet for diabetespatienter,« siger han.

Boehringer Ingelheims Corporate Senior Vice President Medicine, Prof Dr. Klaus Dugi, er også meget glad for at skulle samarbejde med danskerne om forskning og udvikling på diabetesområdet, hvor virksomheden netop har fået godkendt et middel.

»Vores fokus på at udvikle innovative diabetesbehandlinger bliver styrket af indlicenseringen af et meget interessant stof fra Zealand Pharma, hvilket komplementerer Boehringer Ingelheims pipeline inden for diabetes og metaboliske sygdomme meget godt,« siger han ifølge pressemeddelelsen.

Dokumentation

Læs mere om aftalen og Zealand Pharma her