Dansk band indspiller verdens første plade under vand
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Dansk band indspiller verdens første plade under vand

PLUS.
Rotocordaen er udviklet i samarbejde med den amerikanske MIT-forsker og opfinder Andy Cavatorta. Den kaldes også en drejelire og virker ved, at musikeren drejer på en skive, som strengene presses mod, hvorved de begynder at vibrere med en lyd, er minder om en violin. Instrumentet er forsynet med et gammelt kobberhorn fra en grammofon, hvori der er anbragt en hydrofon. Tonerne strømmer ikke ud gennem hornet, men bliver nærmere opfanget af hornet. Illustration: Charlotta De Miranda

Gennem 11 år har et hold danske musikere udviklet mærkværdige instrumenter og teknikker til at spille under vand. Nu turnerer de verden rundt.

Tag et vinglas frem. Fyld det halvt op med en god drue. Dyp så fingeren i vinen og bevæg den forsigtigt rundt langs kanten. Ja, en tone opstår. Men hvad sker der, hvis du sænker glasset ned i vand og

Læs videre med et PLUS-abonnement

Få adgang til al PLUS-indhold og Ingeniørens e-avis med et PLUS-abonnement.

Som IDA-medlem har du gratis adgang til PLUS-indhold. Læs her hvordan.

I forbindelse med coronavirus har vi valgt at forlænge det gratis prøveabonnement på PLUS, så det varer 30 dage i stedet for 14 dage.

Abonnementet udløber af sig selv, når perioden er afsluttet.