

Østervrå i Nordjylland, Tranekær på Langeland og Vemb i Vestjylland. Det er nogen af de områder hvor flest indbyggere har adgang til at få en internetforbindelse på maksimalt 10/2 Mbit.
Det er den grænse et flertal i Folketinget har vedtaget er grænsen for at kunne få tilskud fra den bredbåndspulje, som et enigt Folketing vedtog som led i teleforliget, der blev indgået i foråret.
Læs også: Alle partier bag nyt teleforlig: Mere bredbåndspulje og røffel til kommuner
En opgørelse, som Bredbånd.dk har lavet på baggrund af tal fra Energistyrelsen viser, at det primært er i Vestsjælland, Lolland Falster, Langeland, det vestligste Jylland og Nordjylland, flest vil kunne få glæde af tilskud fra puljen.
Ud over den nationale bredbåndspulje har forsyningsselskabet Eniig, der dækker Midt- og Nordjylland, præsenteret sin egen bredbåndspulje på 150 mio. kr. som kan søges af folk i de to dele af landet, der har en langsom internetforbindelse
Top 10: Flest boliger med internethastighed lavere end 10/2 Mbit:
Selv om bredbåndspuljen er blevet udvidet i foråret, blev politikerne i forbindelse med teleforliget enige om at indskærpe, hvor puljen bør benyttes, og der er flere tiltag, der skal afholde by-adresser i at modtage tilskud.
Blandt andet kan byzoneadresser i bykommuner ikke længere søge om tilskud til bredbånd, ligesom der fremover gives ekstra point til ansøgere i landzoner i land- og yderkommuner og der er kommet en grænse for støtteintensitet på 2/3 af projektets omkostninger i tilskud fra bredbåndspuljen. Det er på grund af disse begrænsninger, at en del bykommuner ikke fremgår af statistikken i kortet herunder.
Klik og zoom på kortet herunder for at se flere detaljer om dit område.
Læs også: Lejre Kommune opgiver hurtigere internet- og mobildækning
Rettelse 24/9: Energistyrelsen har præciseret overfor Bredbånd.dk, at der er tale om antal boliger og ikke antal indbyggere.
- emailE-mail
- linkKopier link

Fortsæt din læsning
- Sortér efter chevron_right
- Trådet debat
Njah, ikke kun video eller TV streaming via nettet, men har man som jeg en talentfuld e-sport udøver, så kræver det altså også så meget hastighed, vi kan hive ud af vores kobberforbindelse, hvis vi andre altså også kunne tænke os en ikke alt for hakkende internetforbindelse....
Hvis man har en talentfuld e-sport udøver i huset, så er det først man investerer i, selvfølgelig en router med en form for "Smart Queue Management", så man undgår "buffer bloat".
På rigtig mange forbindelser - uanset om vi taler fiber, coax, kobber, fast trådløst bredbånd, mobilt bredbånd m.fl. så er det helt store problem, at routeren sander til, når den bliver belastet, hvilket fører til pakketab og latency spikes.
Njah, ikke kun video eller TV streaming via nettet, men har man som jeg en talentfuld e-sport udøver, så kræver det altså også så meget hastighed, vi kan hive ud af vores kobberforbindelse, hvis vi andre altså også kunne tænke os en ikke alt for hakkende internetforbindelse....
Virker min DAB+ radio super- langt bedre end min analoge transistorradio. Der kun kunne trække P1 på en god dag, hvis man stod bumstille og antennen var forsynet med folie.
Mvh Tine
Ikke i en lavning. Vi bor faktisk ret højt. Men vi kan jo dårligt forlange at naboerne fælder deres store træer/river deres huse ned. Fordi, de forhindrer vores "sigtelinie" til nærmeste mast. (4 km herfra). Jeg har ikke engang ordentlig mobilforbindelse!
Så hvad vil 4G- gøre ved det! Nu mere G, nu dårligere telefonforbindelse har jeg. Fordi "mobil-telefoner"- er holdt op med at være en telefon, det er til lutter data.
Det synes jeg (og mit hørehandikap) sutter r*v!
Mvh Tine
Til fiber, og det var WAO.
Der var så mange, der meldte sig, at vi fik lovning på fiber- uden statsstøtte. Er det så forkert, at vi sidder her to år efter, og stadig ikke har en tidshorisont?!
Jo, nogen gange bliver jeg sku så træt af, at man bare lige skal bruge 6000 kr, på at få sat en antenne op.
Men det er vel bare et greb i lommen...
Mvh Tine
Og så man måske samtidigt få en nogenlunde modtagelse af DAB ;-)</p>
<p>[/sarcasm]
Det der sarkasme er jeg ikke så godt til. Men ja, man kan da sikkert også få opsat en udendørsantenne i samme ombæring, hvis det er nødvendigt for at modtage DAB+. Eller hvad med en parabol eller TV-antenne, hvis man vil have flow-TV.
Mange lægfolk kan faktisk godt finde ud af det, og dem som er for dumme, de kan få en lokal antennemontør til at hjælpe sig.
Og så man måske samtidigt få en nogenlunde modtagelse af DAB ;-)
[/sarcasm]
Og hvilken frekvens skal den antenne så være til, og skal det være MiMo, osv. osv.</p>
<p>Hvor mange lægfolk tror du der er stået af før man kommer så langt.</p>
<p>Og ligegyldigt hvordan du end vender og drejer den, hvis man bor i en lavning, og der er skov omkring, så skal der måske rejses en 30 meter høj mast, og så er det ikke sådan bare lige, for uagtet hvordan du en vender og drejer den, så er der altså fysiske begrænsninger når vi taler radioteknologi.</p>
<p>Hertil kommer så manglende understøttelse af IP-V6, og at mobilnetværkerne er CGN - måske ikke noget der interesser Hr. og Fru Danmark, men i nogen sammenhænge heller ikke det fedeste.
Begrænsninger, begrænsning, begrænsninger... altid så negativ. Hvorfor ikke gøre forsøget, i stedet for at sidde og klynke over sin situation? Ja, det er mange begrænsninger ved radioteknologi, men for en hel del danskere er det et en oplagt mulighed.
Hvis man kan google "Sådan installerer du selv hurtigt mobilt bredbånd i Udkantsdanmark" så er det en god start.
Mange lægfolk kan faktisk godt finde ud af det, og dem som er for dumme, de kan få en lokal antennemontør til at hjælpe sig.
IPv6 kan man få hos teleselskabet 3, hvis det måtte ønskes.
Og hvilken frekvens skal den antenne så være til, og skal det være MiMo, osv. osv.Så gå du roligt ud og invester i en 4G antenne og glem dine fiberdrømme.
Hvor mange lægfolk tror du der er stået af før man kommer så langt.
Og ligegyldigt hvordan du end vender og drejer den, hvis man bor i en lavning, og der er skov omkring, så skal der måske rejses en 30 meter høj mast, og så er det ikke sådan bare lige, for uagtet hvordan du en vender og drejer den, så er der altså fysiske begrænsninger når vi taler radioteknologi.
Hertil kommer så manglende understøttelse af IP-V6, og at mobilnetværkerne er CGN - måske ikke noget der interesser Hr. og Fru Danmark, men i nogen sammenhænge heller ikke det fedeste.
Hvis folk har langsomme forbindelser i Regstrup (hvor jeg selv bor) så er de selv ude om det. Vi har fiber i hele byen fra Waoo/Fibia. Vi har også yousee COAX i det meste af byen og et par steder fremskudte digitale minicentraler fra TDC. Generelt har vi ret mange udbydere at vælge i mellem som alle kan levere langt mere end 10 Mbit i download hastighed. Selv har jeg 100/25 Mbit over COAX fra Hiper. Det fungerer fint efter de havde repareret det kabel som yousee i årevis har påstået der intet var i vejen med. Vil jeg have noget bedre eller hurtigere kan jeg bare ringe til Fibia og bede dem tænde for fiberen til min fiberboks, så kan der hvis behovet opstår leveres helt op til 5000/5000 Mbit.
Så har 3,35 % i Bogense, ikke fantastisk hurtigt bredbånd. Men nu er det jo Nordfyns Kommune, og der er lagt bredbånd ned i Søndersø, Otterup og Bogense by.
Jeg skylder dig forøvrig et ordenligt svar, før du igen brokker dig over den manglende mobildækning på nNrdfyn.
Den kommende licensuaktion over 700 og 900 MHz indeholder dækningskrav i følgende områder - dvs. store områder af Nordfyn:https://www.google.dk/maps/@55.5051059,10.3436156,12z/data=!4m2!6m1!1s1Kmioeun7XBSH9N2WcMLzNoO6WWuRxTUy
Dertil kommer licenskravene på 2300 MHz:https://www.google.dk/maps/@55.539556,10.3301662,10.75z/data=!4m2!6m1!1s1JutvSWKZf-N8DTMgkavQcdTBJ44YD1rQ
Så gå du roligt ud og invester i en 4G antenne og glem dine fiberdrømme.
Streaming af spil kræver til gengæld en heftig forbindelse. Det kører OK på 50 Mbit, men så er linjen også fuldt udnyttet. Så hvis man er flere i husstanden, så bliver der problemer. Fx. med Netflix i 4K. Så udviklingen går forhåbentlig den rigtige vej for hele DK selvom det går langsomt.
Tine- der er stadig her 16 år efter 4 km til fiber.
Brok, brok og mere brok - bliver du aldrig træt af din situation? Så træt at du gør noget aktivt for at ændre på din situation.
Jeg tror faktisk det var helt tilbag i 2012 jeg skrev til dig, at du godt kunne skyde en hvid pil efter fiberbredbånd, og med fordel kunne kravle op på taget og sætte en retningsbestemt 4G antenne op.
Tine, hvordan går det med det projekt?
(i mellemtiden er Wifi-calling - helt som forudsagt - blevet standard hos alle fire store teleselskaber, så dine problemer med mobiltelefoni kan du afhjælpe på samme tid).
Så har 3,35 % i Bogense, ikke fantastisk hurtigt bredbånd. Men nu er det jo Nordfyns Kommune, og der er lagt bredbånd ned i Søndersø, Otterup og Bogense by.
Nordfyns kommune- er ikke Bogense, det har det ikke været sidenNordfynslisten bestemte, at kommunen skulle hedde Nordfyn fremfor Bogense (ved den seneste kommunesammenlægning).
Så, hvad viser det der kort egenligt?!
Og hvor ender regnbuen i en krukke med guld, og hvornår får vi de der unicorns?
Det kort er sku da til at lukke op og besørge i.
Mvh Tine
Fra EnergiFyn, om at de planlagte møde er aflyst (det i Særslev), nu er det flyttet til Morud (hvor de mere velhavende bor)- og skal handle om indholdsleverandøren. Rettere indholdet!
Jeg sidder bare og venter på, hvornår de kommer og graver det der kabel ned. Der var mange nok, der meldte sig, så vi ikke skulle have statsstøtte. Iøvrigt troede jeg vi, skulle have WAO.
For fanden fisme Energi Fyn- hvorfor vil gentage succéssen fra sidst?! (Hvor det gik op i hat og briller og tv-pakker)Se sku da at få lagt de kabler, så os uden for bygrænsen kan få glæde af dem. Vi vil og kan betale.
Også gider vi ikke elendige tv-pakker! Nej tak!
Men det er jo smart at flytte mødet 20 km væk. Min mand vil deltage, men det er ligesom ikke 12 km væk- men 30! Og på knallert- er det. Ja lad os håbe på godt vejr.
¤%&/! Hvornår lægger I kabler ned?!
Mvh Tine- der er stadig her 16 år efter 4 km til fiber.
Roundtrip delay er så afgjort ikke underordnet i en connection-oriented protokol som TCP, hvorimod det spiller mindre rolle når vi taler UDP, så du kan slet ikke sætte det så simpelt op.ping, eller svartid som det er, siger primært noget om hvor hurtigt du får svar og dermed også hvor tæt du er på det sted du pinger. Du kan sagtens få en "ping tid" på ganske få ms på f.eks. en 4 Mbit forbindelse. Hvis du skal hente mange små filer så er svartid (latency) vigtigt. Hvis det drejer sig om store filer så hjælper hastighed mere. Wifi har også en større svartid end et kablet netværk p.g.a. overhead i den trådløse protokol.
Oversigten kan ikke bruges til noget som helst, for på ganske få meter kan det gå fra slaraffenland til den rene elendighed.
Tag eksempelvis Helsinge, der er byen delt lodret i to skarpe halvdele - mod Vest nåede Dong at få gravet fiber ned, mod Øst gjorde de det ikke.
Og da de så forærede fiberen til TDC, da de jo ikke på to år kunne få overskud på et produkt de gjorde alt for ikke at sælge, så valgte TDC selvfølgelig efterfølgende at gøre intet!
Dermed står man med en by hvor den ene halvdel er de heldige vindere, og resten kan stå som indbyggerne i Østberlin og kikke over på herlighederne i Vesten.
ping, eller svartid som det er, siger primært noget om hvor hurtigt du får svar og dermed også hvor tæt du er på det sted du pinger. Du kan sagtens få en "ping tid" på ganske få ms på f.eks. en 4 Mbit forbindelse. Hvis du skal hente mange små filer så er svartid (latency) vigtigt. Hvis det drejer sig om store filer så hjælper hastighed mere. Wifi har også en større svartid end et kablet netværk p.g.a. overhead i den trådløse protokol.ping på 2ms
Valget af lysegrå for de steder der ikke er data fra / ikke kan indgå i puljen (lysegrå) flader næsaten sammen med den lyseblå farve.
Så kunne det også være interessant at kende lidt til ping-tiden. Jeg har 100/100 fiber og en ping på 2ms - hvilket netop oplevese, som hurtigt/kvikt. Og så kommer det jo også an på hvad man vil med sit internet. Hvis du vil klikke rundt imellem 4K videoer på nettet fra 4 forskellige computere i huset, så kan jeg godt se at det begynder at knibe. Men lidt surfen og en smule youtube er ikke noget der opleves, som et egentlig problem med 15/3 på en kobberforbindelse - IMHO. Desuden er der jo i det fleste tilfælde ingen grund til at gå over 720P på youtube, med mindre man virkelig vil tæller bumserne på skuespillerne. Den originale billedkvalitet, komprimeringsstandarden, kontrastforhold osv. er meget vigtigere - igen IMHO. Grunden til at nævner noget om videoer via internettet - er fordi mit gæt er at dette netop er årsagen til det store forbrug - netflix, youtube, tv osv.
Kortet er misvisende ligesom tjekditnet.dk ved at det viser teoretiske hastigheder på baggrund af indmelding fra leverandørerne. I Ballerup Kommune har vi hele parcel kvarterer fra 70erne som i praksis lever med 10 - 13 mbit downliad selv om den teoretiske hastighed på tjekditnet.dk er opgivet til 1000 mbit. Det skyldes blandt andet at store dele at infrastrukturen er fra 1970erne - både twister pair og coax
Der er derfor stor efterspørgsel for at få flere og mere moderne fremføringteknologier som fx fiber.
Heldigvis begynder nogle af markedets aktører at ville investere i at lægge fiber i disse kvarterer.
Hvis dette ikke skete ville store dele af Ballerup (15 km fra kbh centrum) ikke kunne leve op til regeringens målsætning om 100/30 mbit