Danmarks solceller satte rekord i flot forårsvejr
more_vert
close
close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Danmarks solceller satte rekord i flot forårsvejr

Flot forårsvejr gav tirsdag Danmarks godt 92.000 solcelleanlæg masser af solskin at arbejde med. Faktisk så meget, at de slog rekorden i produceret solcelleeffekt, som blev sat i juli sidste år.

I dag producerede solcellerne kl 12.30 hele 415 MW effekt, hvilket er 15 MW mere end rekorden fra juli 2013, hvor solcellerne tilsammen leverede 400 MW. Det oplyser Energinet.dk, som overvåger elsystemet og dermed den producerede effekt fra solceller, vindmøller, kraftværker samt import og eksport af el.

.

Tallene kan aflæses på Energinet.dk’s dynamiske kort, hvor de opdateres minut for minut.

»Solcellerne producerer lige så meget effekt i nogle timer som på en god sommerdag. Men der er selvfølgelig færre timer at gøre det i,« forklarer pressechef Jesper Nørskov Rasmussen.

Han tilføjer, at solcelletallene er baseret på et udsnit af solcelleanlæggene, som så opskaleres statistisk.

Det flotte forårsvej udmærkede sig også ved at være meget vindstille, hvilket betød, at landets vindmøller stort set holdt fri. Klokken 13.20 leverede vindmøllerne blot 24 MW effekt – ud af en samlet installeret effekt på 4.800 MW.

»Det er ikke en unik situation, at solcellerne producerer mere end vindmøllerne. Det forekommer af og til,« siger Jesper Nørskov Rasmussen.

Apropos statistik hører det selvfølgelig også med til historien, at der siden sommeren 2013 er installeret flere solcelleanlæg. I dag er den samlede installerede solcelleeffekt på 576,6 MW mod 480 MW i sommer.

Der står at beregningen er baseret på et udsnit af solcellerne og opskaleret.

Men er der nogen der ved om det er den effekt der er leveret til el-nettet, eller det også inkluderer den strøm som blev anvendt i husstanden på samme tid og dermed sparede nettet for et forbrug?

  • 0
  • 0