Danmarks sidste bredbåndbrugere koster 2.340 kr. stykket

Elro Erhverv har vundet et udbud om et nyt trådløst bredbåndsnet baseret på Fixed Wireless Access (FWA). I praksis vil nettet benytte Wimax-teknologien.

To selskaber havde søgt om tilladelsen, men på baggrund af et tilbud om 117 millioner kroner valgte IT- og Telestyrelsen at tildele tilladelsen til det Randers-baserede selskab.

Elro Erhverv kan dermed opbygge et trådløst netværk i konkurrence med andre teknologier som kabelnet, fibernet og ADSL. Med tilladelsen forpligter selskabet sig også til at forsyne alle flækker og udkantsområder med bredbånd inden 2010.

Ifølge It- og Telestyrelsens egen statistik er det kun to procent af de danske hustande, der ikke har mulighed for ADSL-forbindelser, og det er først og fremmest disse hustande, som ELRO skal forbinde. Med 2,5 millioner husstande bliver pris per hustand 2.340 kroner.

Videnskabsministeren glæder sig over udviklingen.

»Dermed har vi taget et vigtigt skridt for at sikre, at alle danskere får adgang til bredbånd«, siger Helge Sander (V).

Elro Erhverv har tidligere gjort sig bemærket, da de forsøgte at opbygge en lavpriskæde af mobilselskaber i Belgien i stil med Telmores metode med lave priser og betjening over nettet.

Ligeledes har direktøren, Henry Lei, ikke lagt fingrene i mellem, når han har kritiseret el-kollegernes forsøg på at lægge fiberkabler ned i jorden. Det er elendig forretning, vurderede han.