Danmarks Naturfredningsforening tilfreds med bud på placering af havvindmøllepark

Regeringen har netop offentliggjort en rapport med 16 forslag til placeringen af kommende havvindmølleparker, som nu skal sendes i høring. Og de 16 forskellige steder er slet ikke så tossede, hvis man skal tro Ella Maria Bisschop-Larsen, præsident i Danmarks Naturfredningsforening.

»Vi har kæmpet for, at placeringen af vindmøller ikke må gå ud over den sparsomme natur, vi har tilbage i Danmark både på land og langs vores kyster. Og i det udkast, jeg har set, ser det ud som om, at man har fundet en god balance mellem hensynet til klimaet og hensynet til vores naturværdi, « fortæller præsidenten til DR.

Danmarks Naturfredningsforening vil nu sammen med en lang række andre organisationer og interessenter nærstudere regeringens udspil, inden forligspartierne bag vindmølleaftalen skal forhandle sig frem til den endelige placering.

Alle partier i Folketinget på nær Liberal Alliance indgik et energiforlig, der betyder, at en kapacitet på 500 MW havmøller skal stilles op i kystnære områder i Danmark inden 2020.

Læs mere på dr.dk

Emner : Vindmøller