Danmarks første brint-tankstation ligger i Thy

Det er ikke muligt at købe hotdogs, smøger og andre impulskøb oveni optankningen, men ellers foregår proceduren ligesom på en normal tankstation på Danmarks første brint-tankstation.

Den er placeret i Sdr. Ydby i Hurup Thy under et gråt halvtag med seks flasker liggende tre hylder, og fra på onsdag bliver det muligt at pumpe brint ind i bilen i samme stil som benzin.

Der er tale om en mindre påfyldningsstation, men stationen skal blot være en af mange og en del af Hydrogen Links planer om en skandinavisk brintmotorvej. Med hydrogen i tanken skal det være muligt at suse hele vejen fra Norge til Nordtyskland.

Danmarks første brint-tankstation er leveret af brændselscelleselskabet H2logic og opført i forlængelse af Nordisk Folkecenter for Vedvarende Energi. Andre påfyldningssteder skal ligge i Hobro, Ringkøbing, Hvide Sande, Skjern og Holstebro.

Folkecentret i Thy har siden 1994 haft et forsøgsanlæg, der spalter brint af vand ved hjælp af strøm fra vindmøller.

Dokumentation

Skandinavisk brintmotorvej
Hydrogen Link

sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først

Det er ikke for at kritisere. Men der er nogle enkelt ting der falder mig for øje, når jeg læser om denne nye type batterier, og nogle spørgsmål jeg mangler at få besvaret.

 • Det forventes at de kan sælges kommercielt om 2-3 år. Vel og mærket hvis alt går vel. Er det realistisk?

 • Hvad er prisen for et batteri? Hvad er priser pr. 1KW/1MW? Så jeg kan sammenligne med andre løsninger.

 • Hvor store kan disse batterier laves?

Bjarne

 • 0
 • 0

Hej Bjarne!

Linket var mest ment som en ”morsomhed” idet jeg ikke tror på at nogen har opfundet ”evighedsmaskinen” før det modsatte er bevist.

Når det så er sagt…

Mener jeg at batteriteknologien har udviklet sig så meget de sidste år (læs om de nye nano lithium batterier) at brint biler med brændselsceller skal oppe sig gevaldigt for at kunne konkurrere, og er der ikke også noget med at det koster en farlig masse energi at lave brint? Kan vi tillade os at frådse sådan med energien?

Og er det ikke meget smartere at transportere energien rundt i elnettet i stedet for først at lave det om til brint?

Se også her.....tror ikke VW kommer til at bruge brint i deres hybrider lige med det samme.....men måske der er nogen der ligger inde med andre oplysninger.

"All Future VW Cars Will Be Constructed With “Hybrid Concepts”

http://www.hybridcar.com/index.php?option=...

Og se her en ide for hvordan man hurtigt kan skifte batterier…….måske brint bilen er død indtil vi får billig fusions energi??? Hvem ved.

http://www.nextenergynews.com/batteries/ba...

 • 0
 • 0

En Vits. Det næste må vel blive udskille C fra CO2. Og det køre på en slags selvstartermotor konstant er vel ikke lige sagen.

 • 0
 • 0

Ref.: H. C. Andersens Store Klaus og Lille Klaus

En hemmelig kasse som kun Landets Store Klaus'er kan bruge. Og hvis man forsøgte anvende det blandt de danske Husmænd ville det for denne gruppe mislykkes. Kopi senere til den danske Husmandsforening.

Mens det for Landmændene kunne blive en ekstra Indtægt eller energikilde. Det drejer sig om en hemmelig box som ville være "I stand til gemme Elektricitet i form af Brint", her tænkt som Vindkraft.

Denne samme boks vil dog ikke kunne fungere på Landsplan, enten som een kolionorm stor eller flere blot større. Jeg går ud fra hvis flere deles herom kommer Termodynamikkens Love ind i billedet.

Sådan cirka en gang om året taber jeg jordforbindelsen totalt og komplet, sidste år var eventyret om Tv'et.

 • 0
 • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten