Danmark er langt fra alene med elbil-test
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Danmark er langt fra alene med elbil-test

Verden satser på elbiler

UK
Hele landet

Virksomheder, der køber elbiler eller andre minimalt forurenende biler, kan trække udgifter op til 50.000 £ fra i skat. Regeringen har afsat 950 mio. kr. til projekter, der kan levere massive CO2-reduktioner i transportsektoren. Blandt andet skal 100 elbiler testes på vejene i 2009 og ti bilproducenter er udvalgt til at levere miljøvenlige eller elbil-udgaver af varevogne til det offentlige og postvæsenet. EdF og Elektromotive vil opstille 250 ladestationer over hele landet.

London
Elbiler skal hverken betale bompenge eller parkeringsafgifter for at komme ind i byen. Desuden er der gratis ladestationer. Kommercielle ladestationer er også dukket op. Senest har bystyret dog meldt ud, at elbiler over de næste fire år skal til at betale lige så meget for at parkere som almindelige biler.

Daimler har testet 100 Smart ForTwo ED (Electric Drive) med sodium-nikkel-klorid-batterier i London siden efteråret 2007. Norge Oslo, Bergen, Kristianssand, Stavanger, Trondheim og Tromsø

400 ladestationer sættes op i Oslo over de næste tre år. Opladning og parkering er gratis. Desuden kan boligforeninger, udlejere og virksomheder få støtte til at sætte ladestaioner op. De andre kommuner laver lignende, men mindre projekter.

IRLAND
Hele landet

Det er skattefrit for virksomheder at købe elbiler. Regeringem satser på, at hver tiende bil er elektrisk i 2020.

Frankrig
Hele landet

Præsident Nicolas Sarkozy har afsat 1,6 mia. kr til at udvikle elbiler og hybridbiler.

Energiselskabet EdF har lavet en aftale med Renault-Nissan om at danne et selskab, der kan lave et netværk af ladestationer i Frankrig inden 2011. EdF har desuden lignende aftaler med Toyota og senest PSA om at udvikle elbiler og den nødvendige infrastruktur.

Postvæsenet, La Poste, har testet otte elbiler fra SVE (Dassault og Heuliez) siden 2005, og i 2007 udbød de en ordre på 500 elbiler. Siden har de testet modeller fra PSA/Venturi og Micro-Vett/Newteon. Over de næste fem år vil La Poste købe 10.000 elbiler.

Paris
Bystyret vil i 2010 introducere en bybilsordning - a la bycyklerne i København, bare med betaling - med 4.000 elbiler og tilhørende ladenetværk. EDf og Renault er med i projektet.

Spanien
Hele landet

Den spanske regering har en ambition om at have en million elbiler og hybridbiler på vejene i 2011. Planen kan måske redde tusindvis af arbejdspladser på Nissans fabrik i Barcelona, hvor der ellers var massefyringer på vej. En arbejdsgruppe, hvor Renault-Nissan deltager skal komme med en plan i 2009.

Portugal
Hele landet

Regeringen har lavet en aftale med Renault-Nissan om at studere, hvordan man kan udbrede elbiler i Portugal fra 2011. Regeringen har lovet, at infrastrukturen vil være på plads i 2011.

Tyskland
Berlin

Energiselskabet RWE sætter i samarbejdet med bystyret og regeringen 500 intelligente ladestationer op i Berlin, mens Daimler leverer 500 Smart ForTwo ED med li-ion-batterier. Bilerne bliver desuden udstyret med en kommunikationsenhed, der sikrer, at bilen kun lader på tidspunkter, hvor elnettet ikke er maksimalt belastet. Projektet går i gang i slutningen af 2009.

Kina
Shanghai, Beijing, Tianjin og andre byer

Verdens største energiselskab, State Grid Corporation, er i gang med at lave et netværk af ladestationer i de større byer. Hvis pilotprogrammerne er en succes, skal nettet gøres landsdækkende.

Ti større byer

Regeringen vil have 10.000 elbiler, hybridbiler og brændselscellebiler på gaden i ti større byer i 2010.

Australien
Hele landet

Project Better Place vil opbygge et netværk af ladestationer i Australien i 2012. Macquarie Capital Group vil assistere med at skaffe over fire mia. kr til at opbygge netværket. Den australske regering har lavet en 2 mia. kr. stor fond til at udvikle grønne bilisme.

Japan
Hele landet

Tokyo Electric Power (Tepco) har udviklet en ladestation, der på fem minutter kan give en elbil nok strøm til, at den kan køre 40 km. Man tester elbiler fra Subaro og Mitsibishi og vil lave 1.000 ladestationer i Tokyo over de næste tre år. Regeringen presser postvæsenet til at købe 21.000 elbiler, og i præfektoratet Kanagawa vil Nissan sætte 150 ladestationer op til 3.000 elbiler.

Israel
Hele landet

Project Better Place vil opbygge et netværk af 500.000 ladestationer i Israel, og Renualt-Nissan leverer elbiler fra 2010. Den kinesiske bilproducent BYD vil også sælge elbiler i Israel fra 2010. Regeringen har deuden fritaget elbiler for skat frem til 2019.

USA
San Francisco, San Jose, Oakland

Økonomiske tilskyndelser til at købe elbiler. Myndighederne i Californien vil gå sammen med private flådeejere om masseopkøb af elbiler. Better Place og Coulumb Technologies vil udrulle ladeinfrastruktur.

Med MiEW (08) kan du få en moderne elbil før din nabo. Mitsubishi har nemlig lagt en lang række papirmodeller ud på nettet, du selv kan printe og folde. Der er også en børnemodel med tilhørende papfamilie. Husk at bruge økologisk printerpapir ... www.kortlink.dk/62fr

Og der er også en for børn "i (for children)"

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten