Danfoss udvider produktionen af solar-invertere

10. september 2010 kl. 15:37
Efterspørgslen fra Tyskland efter solar-invertere er så stor, at Danfoss etablerer produktion tæt på hovedsædet i Nordborg. 140 medarbejdere flyttes.
Artiklen er ældre end 30 dage

Danfoss Solar Inverters udvider produktions- og logistikkapaciteten ved at flytte til faciliteter ved Danfoss' hovedsæde i Nordborg. Her er der plads til at følge med den stærke vækst, der også forventes at fortsætte ind i 2011.

»Vi er løbet tør for udvidelsesmuligheder i Sønderborg, så derfor begynder vi nu at gøre plads til vores afdeling for supply chain og logistik i et fabriksområde tæt ved vores hovedkvarter i Nordborg. Helt konkret kommer det til at betyde, at 140 medarbejdere skal flytte arbejdsplads,« siger Ole M. Daugbjerg, CRO, Danfoss.

Ifølge forskningsdirektøren er der i øjeblikket en kraftig efterspørgsel efter invertere og omformere fra solcelleindustrien, der blandt andet er trukket af en kraftig vækst i solenergiproduktionen i Tyskland, hvor der hidtil har været gode støtteordninger til produktion af solenergi.

»Solar inverter-forretningen har tredoblet sin omsætning inden for det seneste års tid, og vi har en formodning om, at det er et marked i vækst, og vi i løbet af det næste års tid til halvanden skal bruge yderligere 60 medarbejdere i produktionen i Nordborg,« siger Ole M. Daugbjerg.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Udvidelsen giver solar inverter-forretningen en montagekapacitet i 2011 på 3,5 GW, hvilket svarer det årlige energiforbrug i 800.000 husstande. Desuden er der plads til en fordobling af denne kapacitet i løbet af få måneder.

Udvider også i Kina og USA

Ved at flytte til Nordborg forbliver solar inverter-forretningen tæt på det vigtige europæiske marked, og produktionen af Danfoss VLT-frekvensomformere i Gråsten vil få mere plads.

Danfoss Power Electronics udvider ikke kun i Danmark, idet også faciliteterne i Kina og USA udvides for at leve op til efterspørgslen efter frekvensomformere og solar invertere på det globale marked.

Meddelelsen om flytningen af produktionen kommer samtidig med, at Danfoss Solar mister sin administrerende direktør Henrik Raunkjær, der skal være CEO i britiske Enecsys, der producerer miniinvertere, men ifølge Ole M. Daugbjerg bliver der ikke tale om interessekonflikt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

»De arbejder i et helt andet markedssegment, så der er ingen konflikt der. Vi ønsker Henrik al mulig held og lykke med sit nye job,« siger han.

Som afløser for Henrik Raunkjær er udnævnt Morten Buhl Sørensen, der kommer fra Danfoss Drives.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger