Danfoss: Styrk konkurrenceevnen eller vi smutter om ti år

Danfoss' industriproduktion kan være flyttet væk fra Danmark, inden der er gået ti år. Det siger administrerende direktør Niels B. Christiansen til Mandag Morgen.

De truende forudsigelser bygger på en fortsat forringet konkurrenceevne for landet som helhed og for langsomme politiske reformer.

Danfoss beskæftiger i dag 6.000 medarbejdere i Danmark, men det tal kan altså blive væsentligt reduceret, hvis der ikke længere er produktion til stede i Danmark. Udviklingen er allerede i gang, hvilket kan ses på fremstillingsindustriens andel af BNP, som siden år 2000 er faldet fra 16 procent til 11 procent i dag.

Danfoss-direktør Niels B. Christiansen advarer regeringen om, at industrikoncernens produktion kan være flyttet fra Danmark inden for de næste ti år, hvis ikke landets konkurrenceevne forbedres. (Foto: Ture Andersen) Illustration: Ture Andersen

Niels B. Christiansen erkender, at der er sket noget for at forbedre konkurrenceevnen, men at det går for langsomt.

Til Politiken siger vækst- og erhvervsminister Ole Sohn (SF), at man fra politisk hold allerede er gået i gang med de nødvendige reformer. Blandt andet har man gennemført en skattereform, der sænker skatten på arbejde - noget, erhvervslivet har efterspurgt.

sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først

Desværre må endnu en virksomhed melde klart ud og blande sig i det politiske glansbillede og fatamorgapolitik.

Selv fagforeningerne melder ud, at der skal ske noget og at fortsat nye skatter og afgifter ikke er vejen frem.

At Ole Sohn netop påstår det modsatte er mere end hult, idet han selv er arkitekten i regeringens politik.

Først er Vestas snart helt væk fra DK, nu melder Danfoss sig, og så er der de allerede lukkede.

Folketinget kan simpelthen ikke få et større Wakeup call.

Så mon ikke de nye studenterhuer i Folketinget skal væk fra øjnene og arbejdstøjet tages på.

Man græmmes.

 • 1
 • 0

Kun få arbejdsopgaver kan udføres bedre i udlandet end i Danmark. Til gengæld kan mange udføres billigere i udlandet. Og lige godt!

Succes skabers ikke ved bare at være ”lean og effektiv”, men via geografien: ”Hvor skal vi placere vore aktiviteter for at sikre den optimale konkurrencekraft?”

Så tanken om en særlig dansk oase med særlige betingelser er utopi i den verden, vi er en del af.

 • 0
 • 0

Folketinget kan simpelthen ikke få et større Wakeup call

Hvis vi har valgt en tidligere kommunist ind som erhvervsminister, hvad siger det så om vores evne til at forstå vores eget livsgrundlag?

Politik idag handler stort set kun om at tage fra dem som producerer i industrien, og sprede pengene til bistandsprojekter, 'grøn omstilling', overførselsindkomster, islamisering, sydeuropæiske mexikaner-typers forbrug, og skattefritagede EU ansatte. Alt sammen nogle tiltag som bygger på en politisk elites producerede skræmmebilleder om at hvis ikke pengene bruges, får vi ikke 'en bedre Verden'.

Når Staten gå ind, går hjernen ud. Men det er OS der arbejder og som stemmer på den politiske elite der udbytter os, der skal have et wakeup call.

 • 1
 • 0

Ud fra den nuværende forståelse er den "forbedrede konkurrencedygtighed" = med forringede løn og arbejdsvilkår - lige til vi er nede på samme niveau som kineserne! Jeg må derfor stille jer (det ikke udelukkende retoriske) spørgsmål, om I er indstillet på selv at få forringet jeres fremtidige vilkår, eller om det kan motivere jer til (på egne og landets vegne) at afsøge alternative muligheder! Jeg er rimelig desperat over at man fortsat ikke interesserer sig for sammenhængen mellem udflagningen (som startede i 1980erne og siden bare har vokset og vokset) og den økonomiske krise. Krisen opfattes som noget der bare må går over på et tidspunkt, lige som endogene depressioner (som lægerne jo heller ikke fatter årsagen til!). Grundlæggende videnskabelig forståelse er kendetegnet ved at den sætter os i stand til at forudsige hændelsesforløb. Jeg forudsagde den nuværende krise for 16 år siden. (I "Kan velfærdsstaten opretholdes") " Sammenfattende kan det siges, at en fortsættelse af samfundsudviklingen på de nuværende produktionsmæssige, økonomiske og juridiske vilkår uvægerligt, på længere sigt, vil føre til stagnation for såvel Danmark som for de øvrige gamle industrilande, og at den individuelle optimeringstrang, i et stagnerende samfund, vil føre til forøget social lagdeling og social uro, som det er sket mange gange før i historiens forløb." http://videnskabeligindsigt.blogspot.com/2...

Og i foråret 2007, altså et år før krisen slog igennem, gentog og forstærkede jeg forudsigelsen (I "Idesamfundet" 1.1). http://videnskabeligindsigt.blogspot.com/2...

Jeg beder jer ikke kaste jer ud i ovennævnte større udredninger, men læs (eller genlæs) venligst nedenstående artikel. Der er en vej ud af krisen, men havde den ligget lige for, var der jo nok andre der havde beskrevet den.

http://videnskabeligindsigt.blogspot.com/2...

 • 0
 • 0

Det kræver jo innovation for at være konkurrencedygtig i vores nuværende samfund. De firmaer som ikke kan udvikle sig ved nytækning bliver udkonkurreret. Hvad har det med fatamorgana politik at gøre?

Det er altid dejligt at forsimple alting (kommunister er dumme, regeringen er skyld i alt ondt, alt hvad jeg betaler i skat går til alle andre end mig osv.), men er verden ikke lidt mere nuanceret end det?

Skal vi til at smide menneskerettigheder i skraldespanden for at kunne konkurrere med Kina i produktivitet og har vi nogen chance for det overhovedet? Eller skal vi være innovative og udvikle vores evne som videnskabssamfund og derved give plads til udvikling af firmaer med flere unikke produkter?

Er det ikke bedre at udvikle f.eks. vores universiteter så firmaer i danmark har flere veluddannede at vælge imellem, istedet for at spare på alt det vi kan leve af i fremtiden?

Hvad er det du græmmes over? At din egen grådighed ikke tilfredstilles med lavere skatter? Eller at din argumentation blot er mudderkastning og derved råber du lidt højere og tilføjer lidt krydderi med din personlige holdning for at få ret.

 • 0
 • 1

Luke

Jeg er meget enig i, at forskning og udvikling er en vigtig del af politikken.

Problemet er at udvikling og produktion i høj følges ad, hvorfor forudsætningen om kun have vidensuddannelser ikke holder mere.

Endelig kan du roligt droppe dine personlige anskuelser omkring mine skatteforhold, disse er ret kedelige.

Men sagen handler om dansk erhvervsliv, der sender disse nødråb gentagne gange. Vi kan da ikke bare sidde passivt og se til den stadig stigende arbejdsløshed og udflagning af jobbene.

 • 1
 • 0

Luke

Jeg er meget enig i, at forskning og udvikling er en vigtig del af politikken...

 • var der ikke et krav om brug af [b]eget[/b] navn i dise spalter? Men det håndhæves måske (heller) ikke??
 • 0
 • 0

Dansk erhvervsliv vil gerne have at staten financierer RD, men i det øjeblik den pågældende RD er på bordet, flytter Dansk Erhvervsliv lige så gerne videreudviklingen og produktionen til Østen, såfremt det kan betale sig økonomisk. Det nuværende system indeholder ingen mekanisme som sikrer at Danmark får udbytte af det danskerne opfinder og udvikler - tvært imod. Danmark stiller gerne sin forskning frit til rådighed for Kinesiske firmaer, bare det sker gennem et lille dansk Aps.! Det Er dokumenteret, at det kun er de firmaaktiviteter som findes i Danmark, som gavner Danmark og danskerne.

Vågn op

 • 0
 • 0

Danfoss skal da bare se at få flyttet (resten af) sine kernekompetencer til Kina, så vi kan købe nogle billige kopier. For vi får jo ikke råd til at købe de originale når vi skal gå ned i løn, vel?

 • 0
 • 0

For vi får jo ikke råd til at købe de originale når vi skal gå ned i løn, vel?

Næh, om 20 år har vi danskere jo ikke engang råd til at købe de "billige" kopier. :)

 • 0
 • 0

Det kræver jo innovation for at være konkurrencedygtig i vores nuværende samfund. De firmaer som ikke kan udvikle sig ved nytækning bliver udkonkurreret. Hvad har det med fatamorgana politik at gøre?

Fordi: Rå Kapital vinder altid over Innovation. "Globaliseringen" i sin nuvärende inkarnation går ud på at skabe ideelle betingelser for "kapital" ved at fjerne alle de barrierer som begränser mulighederne for at "tjene penge ved at have penge" og reducere investeringsomkostningerne til bedre end nul gennem negative renter, uendelig statstötte, socialisering af tab, privatisering af profit, rente- og skatte-politik, löntrykkeri, m.m.

Du kan innovere lige så meget du vil: Det hjälper intet når det dårligere produkt kan produceres gratis af slavearbejdere uden smålige hensyn til miljö, energiforbrug eller forurening og frit placeres på markedet i direkte konkurrence med dit, bedre, innovative produkt - vel og märke i et marked hvor köbekraften falder fordi "kapitalen" kräver at lönningerne går mod nul.

Glem det. Det er spild af tid at spille i det casino. Når Danfoss flytter til Kina finder de givetvis ud af at Kineserne ser helt anderledes på tingene - det bliver f.ex. svärt at träkke overskuddet hjem gennem en statskontrolleret vekselkurs.

 • 0
 • 1

Citat Thomas Vesth: ------"Men sagen handler om dansk erhvervsliv, der sender disse nødråb gentagne gange. Vi kan da ikke bare sidde passivt og se til den stadig stigende arbejdsløshed og udflagning af jobbene."------

Et lignende statement kunne man i dag høre i tysk TV fra Präsident des Bundesverbandes der Deutschen Industrie, Hans-Peter Keitel, selv om Tysklands regeringer allerede har demonteret socialstaten ganske alvorlig.

Noget af det mindst vedvarende, som ikke kræver særlig begavelse som firmaleder er, at producere i lavlønlande og sælge i højprislande.

Danfoss-direktør Niels B. Christiansen skulle, inden udflagning, prøve at test-sælge sine varer under navnet "Kinfoss".

 • 0
 • 0

Det er virkeligt beskæmmende at høre afpresningsforsøget mod regeringen fra Danfoss, omkring at de skal øge konkurrencestyrken eller Danfoss flytter ud af landet inden 10 år (sikkert en udmelding der er lavet i tæt koordination med DI)..... Jeg siger: "Så gør det, men husk at afsætte et par milliarder til at "flage hjem" igen, når i opdager at i ikke kan få den ønskede kvalitet i det fjerne. Og husk at fjerne 'Made in Denmark' "

Specielt skingert bliver Danfoss udmelding, når man i næste artikel om Danfoss kan læse at de i 2011 har leveret bedste resultat nogensinde....

Hvornår begynder industrien også at tage socialt / nationalt ansvar og ikke KUN har fokus på øget overskud ?? Set i dette lys, vil jeg opfordre til at boycotte Danfoss hvor man kan, hvis de fortsætter denne linje. Læs artiklen her: http://ing.dk/artikel/129339-hamskifte-sen...

 • 1
 • 1

Forringet konkurranceevne er ikke kun et politikerskabt problem og den nyværende regering forventer ingen er siddende i endnu 10 år. De danske produktionsvirksomheder bør derimod investere i robotteknologi og automatisering af de mange personale krævende funktioner og derved opnå en produktionsoptimering samt effektivisering. Et godt eksempel herpå kunne være LEGO og med de udfordringer de stod med for 8 år siden!

 • 0
 • 0

Hmmm...Vestas problemer er ikke primært relateret til det danske arbejdsmarked, men verdensøkonomien og exceptionel dårlig ledelse. Danfoss havde i 2011 rekordstort resultat...så lad os lige holde skidt for sig og kanel for sig.

 • 0
 • 1

Faldet i konkurrencekraft er kommet i kraft af de lønstigninger vi oplevede i 00'erne. Dog benyttes enhver lejlighed til at give skylden på skatter og afgifer.

Skattetrykket i Danmark har dog været nogenlunde stabilt siden 80'erne. http://www.skm.dk/tal_statistik/skatter_og...

Afgifterne er dog steget noget, men det har også været med til at fremme udviklingen og har endda også givet konkurrenceforde i dagens marked, da "ny" teknologi blev lettere at afsætte på hjemmemarkedet.

Hvis store virksomheder som Danfoss i stor større stil end nu sender arbejdspladser til udlandet ender det bare med at der kommer et folkeligt pres på at indføre toldmure og begrænse kapitalens frie bevægelighed igen, og det vil være dårligt for os alle.

Hvis Danfoss ikke mener at deres medarbejdere er lønnen værd bør de benytte sig af de fagretslige muligheder for at presse lønnen, det er nu engang arbejdsmarkedets parter og ikke politikerne der bestemmer lønniveauet i Danmark.

 • 0
 • 1

@Luke Demosthenes, eller hvad du nu hedder:

Hvad er det du græmmes over?

Der er al mulig grund til at græmmes over en ødsel offentlig sektor som er så forslugen at der snart ikke er privat eksportvirksomhed tilbage i dette land!

Hvis vi betragter Danmark som en virksomhed så er den jo nem at afgrænse, den omfatter simpelthen alt hvad der er muligt at beskatte,så hvis vi ikke havde landbrug og olieindtægter fra Nordsøen så var vi allerede godt på spanden. Og på trods af disse fordele er det alligevel lykkedes at dumpe fra en position blandt verdens rigeste lande til nu at være et af de fattigste EU-lande nord for alperne! Og heraf følger også at det eneste der kan kompensere for import af alt det vi ikke kan længere er eksport af det vi stadig kan producere, hvis vi ikke fortsat skal synke længere ned i fattigdom.

Der er derfor al mulig grund til at underkaste det offentlige forbrug nogle af de samme spareøvelser som er hverdag i den private sektor.

Hvorfor skriver jeg dette? Jo, jeg har et par gange været igennem processen med outsourcing og virksomhedslukninger, det er lige deprimerende hver gang, eneste lyspunkt er at denne gang passer afslutningen med at jeg kan gå på efterløn når kampen er forbi for mit vedkommende. Jeg synes de der sidder behageligt og koger i det offentlige kunne have godt af at opleve den destruktion som de indirekte forårsager og har gjort gennem mange år: En virksomhed der opløses for måske at genopstå et fjernt sted, modløsheden, forsøgene på at redde stumperne, systemer og strukturer der forsvinder, viden der går tabt, maskinpark der sælges og folk der afskediges, kollegialt fællesskab der opløses, og til sidst blot de tomme lokaler, hvor der engang blev frembragt produkter som var kendt verden over, endda i de senere år som den meget berømmede grønne teknologi!

Og endelig skal man ikke være blind for at der ude i verden kæmpes hårdt om arbejdspladser, med mere eller mindre pæne metoder, så selv uden den nuværende erhvervsfjendtlige regering er kampen såmænd hård nok for at bevare vore tilbageværende arbejdspladser.

 • 1
 • 0

Lad os tale åben og ærlig.

Jeg forbinder Danfoss med industrialisering af et stykke dybt Udkants-Danmark, nemlig af Nord Als. Firmaets grundlægger, Mads Clausen, kom derfra som bondesøn. Han var ingeniør fra Odense Maskinteknikum.

Der kolporteredes i min tid på teknikum, at Mads Clausen, da han havde behov for den første ansatte ingeniør, troppede op i Odense og ville have den bedste ingeniør fra årgangen. Der siges, at min docent, Snitger Pedersen, skulle have sagt dengang: "Lad være med det, Du var jo selv ikke for dygtig, tag en under dit niveau."

Mads Clausen fulgte ikke rådet. Pedersen blev aldrig inviteret til Danfoss receptioner, fortalte de andre docenter!

Mads Clausen var uhyre stædig som firmagrundlægger. Følger man Danfoss' start, så var den ikke mulig uden hans visioner og lokalbefolkningens engagement og loyalitet. Han udviklede sig til "Nordals Patron" i klassisk forstand..

Personlig er jeg overbevist om, at han aldrig ville have haft denne succes på Sjælland, som københavner.

Jeg forlod Danfoss, fordi jeg som tysk statsborger ikke kunne købe grund på Nordals. Jeg tjente for godt, og kunne ikke trække fra i skat, som mine danske kollegaer, der byggede hus på Nordals. Jeg blev simpelthen fattig i forhold til dem.

Set i mit eget bakspejl, med senere erfaringer i svenske Coronakoncern, i Europas størstet Maskinkoncern, Gute Hoffnungshütte, må jeg erkende i dag, at Danfoss perioden ( 5 år ) var det mest moderne og mest positive i mit arbejdsliv indenfor industrien. En tak til Mads Clausen. (Noget helt andet var senere frihederne som rådgivende ingeniør.)

En ansat leder indenfor industrien bør i dag derfor udvise mere respekt for firmaets baggrund og firmaets sjæl, Fremtiden er kun betroet ham som ansat for en kort periode, og det kan ikke mærkes med denne udmelding fra direktør Christansen. Lidt mere fællesskab og finføling med firmaets grundlægger ville derfor ikke være til skade.

 • 1
 • 0

Der er al mulig grund til at græmmes over en ødsel offentlig sektor som er så forslugen at der snart ikke er privat eksportvirksomhed tilbage i dette land!

Øh. Hvor har du trukket din viden om samfundsøkonomi henne? En af de store forbrugere er (bl.a.) sundhedsvæsen og skolevæsen. Begge dele er du selv forbruger af. Qua skatten som en forsikringsordning når det kommer til sundhedsvæsenet. Ellers må du i gang med at bide af overførselsindkomsterne...

Der er derfor al mulig grund til at underkaste det offentlige forbrug nogle af de samme spareøvelser som er hverdag i den private sektor.

Ser man bort fra den tidligere regerings mangel på styring, er det da også hvad der sker i store sektorer af det offentlige.

Jeg synes de der sidder behageligt og koger i det offentlige kunne have godt af at opleve den destruktion som de indirekte forårsager og har gjort gennem mange år:

Vrede og bitterhed (og især mangel på forståelse af kausalitet) er ikke nogen god kombination. Tag et par piller.

Når det kommer til alt, glemmer de fleste af dem, der råber "Kinøjserne kommer", at Kina har en voksende middelklasse, som også begynder både at stille krav og at forbruge.

Mon ikke Danfoss udemærket er klar over dette - og ærindet et helt andet.

 • 0
 • 1

..men jeg har altså hørt på det bavl i al den tid, jeg kan huske - og det er længe, faktisk tilbage til før dette fremstormende unge menneske blev født. I mellemtiden - og vel nærmest på trods(?) - har DK udviklet sig til et af de rigeste lande i verden

Man kan selvfølgelig fremføre, at efter 10 års blåt styre burde økonomien have været toptunet og konkurrencedygtig i alle retninger - men lad nu det ligge. Iflg. DI's globaliseringsredegørelse ser det såmænd ikke helt skidt ud. Det gjorde det i øvrigt heller ikke under Nyrup

For mig understreger sagen først og fremmest, at der i denne umådeligt ledelses-fokuserede epoke er en desperat mangel på topledere, der kan andet og mere end "management". Som faktisk ved noget om den produktion og udvikling, de skal forestille at lede. Og som er i stand til at udøve et minimum af selvkritik.

 • 0
 • 1

at hvis man skal konkurrere med et land som spænder sikkerhedsnet ud rundt omkring deres fabriksbygninger fordi at det forstyrrer produktionen for meget når folk kaster sig i selvmordets dyb fra taget af fabrikken - at så får vor produktion svært ved at konkurrere med dem på pris (især når de har uendelige mængder af fattige bønder fra rismarken at slagte for profit)

Og når produktionen flytter - flytter viden også ligeså stille og roligt.

Så flytter pengene og magten også.

Når man så ovenikøbet modtager hobevis af industrispioner - med åbne arme fra verdens førende kopi-nation - i diverse virksomheder og universiteter så er det ikke viden man kan konkurrere på.

Vi ønsker jo ikke at mishandle dem i produktionsapparatet på samme klamme måde som kineserne gør?

Tilbage er der efterhånden kun at man holder op med at importere fra dem, som konkurrerer vha. mishandling af deres borgere - eller følge trop...

Så hvad skal det være? Drive de lavt uddannede til selvmord eller sætte protektionistiske barrierer op så man ikke får landet ødelagt af svinske produktionsmetoder?

Det er tid til et reality-check.. igen...

 • 1
 • 0

Jeg undskylder hvis min kommentar til Luke Demosthenes var lidt rå og simpel, jeg blev måske grebet af hans tone, og så var han måske bare en troll?

Men jeg synes også at du vender tingene på hovedet, det er vel ikke sådan at vi først beslutter samfundets levestandard og serviceniveau, og derefter pålægger vore eksporterhverv at tjene penge nok til at kunne betale for det? Og du er nok ikke den eneste der hylder denne misforståelse siden vi synes uhjælpeligt på vej ned i en fattigdomsfælde?

Og de færreste vil vel påstå at vi skal undvære en offentlig sektor, kun at vi i øjeblikket gør den erfaring at den fylder for meget til at der er plads til den privatsektor som skal sikre samfundets indtjening, begrebet debet og kredit er måske lidt sløret når det gælder samfundet, men derfor er det nok ikke umuligt at elastikken kan knække alligevel!

For vi er jo ikke så lukket et samfund som DDR var, så hvis først de private jobs forsvinder og derefter de bedste hjerner rejser, så bliver det et noget anderledes og ringere samfund vi efterlader til den kommende generation end vi selv modtog og hvordan har vi det med det?

Men mon ikke der så småt er ved at brede sig en begyndende forståelse for erhvervslivets problemer selv om det er meget sent: http://jyllands-posten.dk/opinion/leder/ar...

 • 1
 • 0

Regeringen vil naturligvis mene - sammen med LA - at et öget udbud af friske organer til transplantationer er ++godt. Sådan ER det jo ;p

Jo, men pokkers ubekvemt for regeringen at de friske organer tilvejebringes lige udenfor skatteministerens gadedør! Men hvis ikke det kan få dem til at forholde sig til virkeligheden så ved jeg ikke! Nå, det var vist lidt off topic!

 • 0
 • 0

Fremtiden er kun betroet ham som ansat for en kort periode, og det kan ikke mærkes med denne udmelding fra direktør Christansen. Lidt mere fællesskab og finføling med firmaets grundlægger ville derfor ikke være til skade

 • det er vel lidt svært at forestille sig, at en direktør i Danfoss slipper af sted med en strategisk udmelding af denne art, uden at denne på forhånd er grundigt 'klappet af' med bestyrelsen, i hvilken fam. Clausen (mig bekendt?) fortsat er vel repræsenteret!! :)
 • 0
 • 0

Citat: -------"- det er vel lidt svært at forestille sig, at en direktør i Danfoss slipper af sted med en strategisk udmelding af denne art, uden at denne på forhånd er grundigt 'klappet af' med bestyrelsen, i hvilken fam. Clausen (mig bekendt?) fortsat er vel repræsenteret!! "------

Jørgen Mads Clausen brugte det samme argument i forbindelse med det manglende samarbejde hen over grænsen ved et foredrag i Flensborg forleden. Ingen kritik, hvis der engang i mellem trues, men der må ikke gå inflation i argumentet ned gennem hirarkiet.

 • 0
 • 0

Mon ikke Danfoss udemærket er klar over dette - og ærindet et helt andet

Hvilket ærinde skulle Danfoss have? Denne her proces har stået på mange gange gennem de sidste år, og hver gang modtages den af bla. Haugaard, som om at virksomhederne er helt afsporet. Selv da Engell fra Vestas udtalte, at DKs højeste omkostningsniveau var direkte årsag til udflagning, var der heller ingen reaktion, og bla. Vestas er formentlig fortid i dansk regi i 2013.

Hvordan kan der være så mange mennesker i DK, der ikke kan overskue så simple økonomiske regnestykker. Så hvor har Haugaard mon sin økonomiske viden fra?

Har Haugaard overhovedet overvejet, hvordan sygehuse og skoler skal finansieres uden virksomheder og med stærkt faldende energiudvinding og eksport heraf.

Jeg tvivler.

 • 1
 • 0

For vi er jo ikke så lukket et samfund som DDR var, så hvis først de private jobs forsvinder og derefter de bedste hjerner rejser, så bliver det et noget anderledes og ringere samfund vi efterlader til den kommende generation end vi selv modtog og hvordan har vi det med det?

I princippet er jeg slet ikke uenig. Spørgsmålet, som må gøre ondt på den generation, som er på vej på pension nu, er om de overhovedet har bidraget med mere end de har fået.

Men ellers er der lidt rigeligt råben ulven kommer når diskussionerne her på siderne handler om Kina.

 • 0
 • 0

Hvilket ærinde skulle Danfoss have? Denne her proces har stået på mange gange gennem de sidste år, og hver gang modtages den af bla. Haugaard, som om at virksomhederne er helt afsporet. Selv da bla bla bla bla

Da du mig bekendt ikke på nogen måde har fået ret til at udtrykke dig på mine vegne, bedes du undlade dette. Er det forstået - eller skal det skæres ud i pap?

Jeg er dog glad for at du tvivler: Det udviser et vist niveau af hjerneaktivitet ;-)

 • 0
 • 1
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten