Danfoss og Grundfos skrotter investeringer i nye forretningsideer

To af dansk industris flagskibe, Grundfos og Danfoss, har nu officielt lukket de selskaber, som tog sig af udvikling af nye forretningsideer.

I august lukkede Grundfos New Business, der blev etableret i 2006, og ved årsskiftet blev Danfoss Ventures lukket, skriver Berlingske.

Ifølge kommunikationsdirektør Kim Nøhr Skibsted er nedlukningen af Grundfos New Business resultatet af beslutninger, som blev truffet allerede i 2011-2012. Tre af fem tilbageværende virksomheder er integreret i Grundfos’ vanddivision, mens én virksomhed er lukket på grund af manglende succes, og en anden er solgt til en gruppe medarbejdere.

»Der er ingen planer på nuværende tidspunkt om at genoplive Grundfos New Business. Derfor er selskabet blevet likvideret,« siger Kim Nøhr Skibsted til Berlingske.

Avisen har beregnet, at selskabets samlede underskud på nye forretningsideer siden etableringen beløber sig til 580 millioner kroner.

De tre virksomheder, der nu er blevet integreret i vanddivisionen, er Grundfos Sensor, Grundfos Biobooster og Grundfos Lifelink, mens Microrefinery, som skulle omdanne spildevand til biodiesel, er lukket, og Infarm, der fjerner lugt fra svinestalde, er solgt til fem medarbejdere.

Danfoss Venture, som altså blev lukket allerede ved årsskiftet, rummede investeringer i selskaber som Danfoss Solutions (energioptimering), Danfoss Polypower (sensorer), Tantaline (overfladebehandling) og Dantherm Power. Selskaberne er henholdvis solgt, blevet en del af Danfoss eller kæmper fortsat for at overleve.

»De seneste fire-fem år har vi som et led i strategien Core and Clear fokuseret på Danfoss’ stærke kerneforretninger. Det er i det billede, man skal se lukningen af Danfoss Ventures,« siger Kim Fausing, koncerndirektør med ansvar for drift og næstkommanderende i Danfoss, til Berlingske.

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Ved opkøb og sammenlægninger tales meget om synergi, som skulle gøre summen større end enkeltdelene. Det sker åbenbart også at summen bliver meget mindre end enkeltdelene. Hvad hedder det? Disse nye forretninger der af og til prøves af større firmaer svarer vel meget godt til støtten som eventuelt lovende brancher kan få. Når det så ikke går, så lukkes der. Så kan man altid give det en gang managementsprog, der har smarte udtryk til enhver lejlighed. I grunden er det blot sund fornuft, men også godt at det bliver prøvet af.

  • 0
  • 0

Har været begge steder uden at blive alt for imponeret over forplantningsevnen. Hvem skifter navn først?

  • 0
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten