Danfoss - nu også som gulvvarme
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Danfoss - nu også som gulvvarme

Danfoss vil ikke nøjes med at have firmalogoet stemplet på termostaten. Nordborg-koncernen vil levere hele boligens opvarmningssystem og er derfor gået på et opkøbstogt blandt små producenter.

Hidtil har Danfoss koncentreret sig om mindre producenter af varmepumper til radiator- og brugsvand. Så sent som i sidste uge opslugte industrikoncernen varmepumpeproducenten K.H. Nordtherm fra Ikast, og mandag udvidede virksomheden sit fokus til gulvvarme.

Danfoss har købt den tyske virksomhed Jupiter Heizsysteme, der sælger vandbaserede anlæg til gulvvarme.

Jupiter, der har 50 medarbejdere, er leveringsdygtig i traditionelle gulvvarmeanlæg, der støbes ned i betonen, men det er ikke hovedattraktionen for Danfoss.

Alsingene glæder sig mere over, at deres nye, tyske kolleger har udviklet, hvad de selv kalder et »tørt« system til vandbaseret gulvvarme. Fordelen ved det er, at det kan lægges over på den støbte beton, hvilket gør det mere oplagt at lægge gulvvarme, når huset skal renoveres.

Jupiter leverer hele systemer med rør, varmeelementer, isolering, fordelerenhed og elektronisk styring. Danfoss har ifølge en pressemeddelelse i forvejen selv mange komponenter til gulvvarme på programmet, blandt andet et trådløst styringsanlæg.

»Vores kunder efterspørger i stigende grad totalløsninger til indendørs opvarmning,« konstaterer Niels B. Christiansen, nr. to i Danfoss-hierarkiet efter Jørgen Mads Clausen.

Han glæder sig også over, at den danske virksomhed både får et distributionsled på det tyske marked og erfaring med, hvordan hele opvarmningssystemer skal sælges.

Danfoss oplyser ikke prisen for købet af Jupiter Heizsysteme.

Dokumentation

Danfoss' pressemeddelelse
Jupiter Heizsysteme

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten