Danfoss indvier topmoderne forskningscenter for varmepumper
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Danfoss indvier topmoderne forskningscenter for varmepumper

Danfoss sætter yderligere skub i sin ambition om at blive Europas største leverandør af vandbaserede varmepumper.

Mandag indviede den svenske varmeproducent Thermia, som i forvejen er hovedkontoret for Danfoss' varmepumpesatsning, et nyt forskningscenter til 60 millioner kroner.

Centret skal sørge for, at Danfoss hurtigt kan udvikle og teste nye varmepumper. Det indeholder blandt andet et klimarum, hvor der kan skrues op og ned for temperatur og luftfugtighed. Det skal sikre, at Danfoss udvikler varmepumper, som passer til forskellige dele af verden.

Der er også, hvad Danfoss i sin pressemeddelelse betegner som et akustik- og efterklangsrum, som ingeniørerne skal udnytte til at udvikle støjsvage varmepumper.

Endelig indeholder centret faciliteter til at gennemføre langtidstest med de nye varmepumper.

Ifølge Thermias pressemeddelelse arbejder der allerede 40 ingeniører i forskningscentret, som er på 3.000 specialbyggede kvadratmeter. Pressemeddelelsen nævner ikke, hvor mange der i alt vil få deres gang på centret.

Ifølge Danfoss har selskabet investeret »et milliardbeløb« i varmepumper, der fra luften og jordanlæg forsyner husets radiatorer eller gulvslanger med varme.

Dokumentation

Danfoss' pressemeddelelse

Emner : Varmepumper
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten