Danfoss fyrer direktøren i gigantisk bølgeenergi-projekt

16. september 2009 kl. 10:161
Danfoss-brødrene smider efter en hel række millioninvesteringer direktøren for et af Danmarks største bølgeenergiprojekt Wave Star, Per Resen Steenstrup, på porten. Nu skal selskabet startes fra bunden igen.
Artiklen er ældre end 30 dage

Værdien af bølgeenergi-projektet af det delvist Danfoss-ejede Wave Star er nedskrevet til 0, og direktøren Per Resen Steenstrup er fyret.

Det er den korte udgave af Danfoss' millionsatsning på det største danske bølgeenergi-projekt.

Ifølge business.dk er udgifterne til selskabet løbet løbsk, og det har fået Danfoss til at træffe beslutningen om at fyre direktøren.

Afprøvning. Wave Star på plads i Nissum Bredning i stormsikring. Når anlægget kører, sænkes flyderne ned i vandet. [foto: Wave Star Illustration: Wave Star.
]

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Per Resen Steenstrup er en typisk iværksætter, som er teknisk meget dygtig. Men bølgeprojekterne er under hans ledelse blevet for dyre. Derfor har vi været nødt til at fyre ham. Det står vi ved, det er ikke noget, vi er skamfulde over,« siger Jørgen Mads Clausen, der sammen med sine to brødre har aktiemajoriteten i Wave Star, til business.dk

Per Resen Steenstrup er nu ikke helt enig i bestyrelsen af fremlæggelsen, men vil ikke kommentere forløbet og har hyret advokaten Karoly Nemeth til at sidde på sin plads i bestyrelsen. Jørgen Mads Clausen erkender da også, at der kommer et juridisk efterspil.

»Per Resen Steenstrup er sur over, at han er blevet fyret, og sagen får nu formentlig et juridisk efterspil. Men vores indstilling er, at der var brug for en ny direktør, og vi har derfor indsat serieiværksætteren Bent Christensen, som vi kender her fra Sønderborg, i stedet,« siger han til business.dk.

Per Resen Steenstrup købte Wave Star-konceptet af brødrene Niels og Keld Hansen fra Esbjerg.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Per Resen Steenstrup præsenterede Danfoss-ledelsen for Wave Star-projektet tilbage i 2003, og siden har de tre Danfoss-brødre postet millioner i selskabet. Senest i december 2008 fik selskabet tilført 32 millioner kroner, der også er brændt af. Selskabet har levet af lån fra ejerkredsen gennem 2009, skriver business.dk.

Efter planen skulle Wave Star anlægge et bølgekraftanlæg på 500 kilowatt i det hårde miljø i Nordsøen ved Horns Rev, hvor Danmark i forvejen har sin første havmøllepark og endnu en på vej.

Anlægget består af en stålkonstruktion, der står vinkelret på bølgerne. På hver side af den er monteret 20 halvkugleformede flydere med en diameter på fem meter. De sidder på hver deres hydrauliske cylinder, som tilsammen skaber det tryk, der driver en hydraulikmotor, som er forbundet til generatoren.

Wave Star havde i 2008-regnskabet et underskud på 60 millioner kroner.

Danfoss-brødrene har ikke opgivet drømmen om bølgeenergi og har inviteret Per Resen Steenstrup med i en ny omgang kapitalrejsning, der skal til for at drive selskabet videre.

»Vi starter helt forfra nu og rekapitaliserer selskabet. Per Resen Steenstrup er også inviteret til at deltage i en ny kapitalrejsning, og han fortsætter også i bestyrelsen,« siger Jørgen Mads Clausen til business.dk.

1 kommentar.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
16. september 2009 kl. 21:35

Hvad er det som er nedskrevet til nul? Er det værdien af de aktier som Clausen & co ejer, eller er det knowhow mv som er tilstede i selskabet og dermed nedskrevet til nul på Wavestars balance?

Uden en klar definition af præcist hvad der er nedskrevet til nul, er det en værdiløs information.

Vh Troels