Danfoss: Et nationalt industriminde
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Teknologiens Mediehus kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Danfoss: Et nationalt industriminde

Danfoss er et godt eksempel på de nye produktionsformer, som vandt frem efter 2. verdenskrig, og et symbol på udviklingen af Danmarks industri uden for de store byer.

Derfor udnævnte kulturminister Brian Mikkelsen (K) tirsdag Danfoss til et nationalt industriminde. Det skete som et led i Industrikulturens år.

Med udnævnelsen følger ingen pligt til at frede de oprindelige produktionsbygninger. Derimod opfordrer Kulturarvstyrelsen til, at udviklingen af området sker med respekt for det danske nationalklenodie.

Udnævnelsen fandt sted, samtidig med at Brian Mikkelsen genåbnede den første Danfoss-fabrik sammen med enken efter Danfoss' stifter Mads Clausen, Bitten Clausen. Fabrikken bliver en del af oplevelsesparken Danfoss Universe, hvor de besøgende kan se noget af det oprindelige interiør.

Forbilledet for produktionen var ifølge en pressemeddelelse fra Kulturarvstyrelsen de amerikanske bilfabrikker. Danfoss anvendte de store fladebygninger, så samlebåndsproduktionen kunne foregå i store etplansfabrikker.

Kulturarvstyrelsen vil i løbet af året udpege 25 industriminder, der ifølge styrelsen skal " danne brikker til en mosaik over den danske industrihistorie". Danfoss er nummer fire i rækken. De tre første er Carlsberg, Hjedding Andelsmejeri og Cathrinesminde Teglværk i Sønderjylland.

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først