Jeg kan oplyse, at projektet desværre ikke bliver til noget i denne omgang, da Energinet har været nødt til at fjerne det skyllerør, der skulle have leveret saltvand til vores saltkraft-demoanlæg.
Dette er selvfølgelig ærgeligt, da salthorste har potentiale til kunne levere CO2 fri energi i storskala. 1 km3 salt indeholder et osmotisk energipotentiale på ca 80 TWh, som kan sammenlignes med, at vi 2018 producerede ca. 50 TWh fra samtlige grønne energikilder (vind, sol, biomasse, etc.). https://www.dst.dk/Site/Dst/Udgivelser/nyt...
Forretningen SaltPower bliver ikke bremset af dette - vi arbejder på højtryk på at rulle teknologien ud andre steder - men for den grønne omstilling i DK er det naturligvis en skam, at vi ikke i denne omgang for afdækket potentialet i salthorste, som jo også efterfølgende kan bruges til lagring af eksempelvis brint.
For god ordens skyld skal det også nævnes, at det saltvand, som ville blive udledt, ville have samme koncentration som omgivelserne, og derfor ikke ville ende på bunden.
Henrik Tækker Madsen Teknisk Direktør, Saltkraft Aps