I dag er det videnskabens dag
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

I dag er det videnskabens dag

Illustration: Bigstock/Angela_Waye

Nye beviser på Jordens ældste liv. Nyt design af flyvinger, der nedsætter brændstofforbruget. Danske æblers stamtræ er anderledes end vi troede. Det er tre af årets enestående videnskabelige resultatet, som vi afsætter dagen til at præsentere. Vi kalder det videnskabens top 5, hvor Ingeniørens videnskabsredaktør Jens Ramskov foretager udvælgelsen sammen med freelancevidenskabsjournalist Rolf Haugaard Nielsen.

Jens Ramskov har siden 2004 udpeget de bedste forskningsresultater inden for naturvidenskab og teknisk videnskab udført af forskere i Danmark, eller hvor forskere fra Danmark har ydet et væsentligt bidrag som del af et internationalt forskningssamarbejde. Derudover er den eneste betingelse, at forskningsresultaterne er publiceret før 15. november i et anerkendt videnskabeligt tidsskrift.

Vi følger dermed samme metode som det videnskabelige tidsskrift Science, der årligt udpeger Breakthrough of the Year - årets videnskabelige top-5 i form af årets bedste og fire andre efterfølgende, sideordnede videnskabelige topresultater.

Læs med i dagens historier og kom vidt omkring i videnskabens verden.

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

"Jens Ramskov har siden 2004 udpeget de bedste forskningsresultater inden for naturvidenskab og teknisk videnskab udført af forskere i Danmark, eller hvor forskere fra Danmark har ydet et væsentligt bidrag som del af et internationalt forskningssamarbejde. Derudover er den eneste betingelse, at forskningsresultaterne er publiceret før 15. november i et anerkendt videnskabeligt tidsskrift.

Vi følger dermed samme metode som det videnskabelige tidsskrift Science, der årligt udpeger Breakthrough of the Year - årets videnskabelige top-5 i form af årets bedste og fire andre efterfølgende, sideordnede videnskabelige topresultater."

Det er da en skam at man så ikke kan få Henrik Svensmarks (og medarbejderes) epokegørende bedrift med , da hans artikel først blev publiceret i December 2017....
Det må da uden overdrivelse være årets videnskabelige bedrift i Danmark, som er kronen på en lang og banebrydende indsats.

Her er link til artiklen:

https://www.nature.com/articles/s41467-017...

  • 3
  • 7
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten