Dæmning til 150 milliarder skal sikre London mod oversvømmelser
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Dæmning til 150 milliarder skal sikre London mod oversvømmelser

Et 150 milliarder kroner dyrt system af dæmninger og diger placeret øst for den nuværende Themsen-dæmning i Woolwich skal forhindre, at London bukker under en oversvømmelse.

Det er et af forslagene, som de engelske politikere i øjeblikket diskuterer oven på en sommer, der bød på et forvarsel om den forhøjede vandstand.

»Folk har set i øjnene, at det ekstreme vejr er en reel trussel, men de har ikke erkendt den umiddelbart forstående situation. Hvis der kan kommet noget godt ud af oversvømmelserne, så kan det være den erkendelse,« siger miljøminister Phil Woolas til avisen Sunday Telegraph.

Inden to år skal de folkevalgte have fundet frem til, hvilket tiltag de vil satse på som gardering mod vandmasserne.

Andre idéer omfatter en vidtfavnende ny dæmning ved Sheerness i Kent eller opgravning af land øst for den britiske hovedstad. Et system af kanaler skal så tage presset fra fremtidige bølger i Themsen.

En rapport har påpeget, at Themsen-dæmningen er designet til at yde beskyttelse mod en oversvømmelse i London, som finder sted hvert 2.000 år. Med den globale opvarmning er risikoen for, at barrieren ikke kan stille noget op mod vandmasserne, ændret til en gang hvert 1.000. år fra 2030.

Kommer oversvømmelsen, vil befolkningen i det østlige London stå i vand op til flere meter, vurderer rapporten ifølge avisen The Independent.

Dokumentation

The Independent: Ministers plan new Thames barrier as flood risk rises
London Environment Agency: The Thames Barrier

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten