Da folkevognen kørte ud af avisen, fik konstruktionsingeniøren en god idé
Det er svært at forestille sig, hvordan et hus vil komme til at se ud, når man står på en forblæst byggegrund - også selvom man har en flot 3D-tegning med. Men hvis man nu downloadede 3D-tegningen til sin tablet, kombinerede det med 'augmented reality' og gps-positionerne, så kunne man bruge tabletten som 'briller' til at skabe illusionen af, at huset allerede stod der.
Den idé fik konstruktionsingeniør Jonas Hjorth, NNE Pharmaplan, da han en dag så en annonce i avisen for en folkevogn, hvor man kunne downloade en app, som fik folkevognen til at 'køre ud af avisen' på smartphonens skærm:
»Da jeg så det, tænkte jeg, at det kan vi da også gøre, så vi kan blive bedre til at kommunikere med vores kunder,« fortæller han.
Opret en jobagent - og få besked, så snart Jobfinder har et tilbud, der passer dig
Ideen er en af de i alt 100 idéer, som er blevet skabt og udvalgt til at skulle videreudvikles i NNE Pharmaplans storstilede medarbejderprogram, Facility of the Future, forklarer Finn Djurslev, director og ansvarlig for programmet:
»Hensigten med programmet er at løfte udviklingen af kompetencer og vidensdeling - med en idéproces som platform, hvor alle medarbejderne kan spille aktivt med ved at få og udvikle nye idéer. Det har virkelig rykket. De faglige diskussioner bobler, og rigtig mange har engageret sig og vist nye sider af deres faglighed,« fortæller han.
Se NNE Pharmaplans publikation om Facility of the Future-programmet.
Udvider netværket
Hver af de 100 udvalgte idéer blev præsenteret på en plakat med nogle få stikord og med et foto af ophavsmanden og herefter hængt op rundt om på arbejdspladsen. For Jonas Hjorth har eksponeringen ført til, at mange kolleger har været forbi og give ham et skulderklap - både folk, han kendte, og folk, han aldrig havde talt med før.
Det er fedt og giver gejst til at komme videre for en nørd som mig.
-- Jonas Hjorth, konstruktionsingeniør
»Det er fedt og giver gejst til at komme videre for en nørd som mig, at rigtig mange kender mig nu, selvom vi er en virksomhed på 2.000 mennesker.«
Han har løbende skrevet om projektet på det interne site, OurWiki, og lagt videoer på YouTube, og dermed er netværket vokset endnu mere og har bragt ham i kontakt med folk fra hele verden:
»Der var én fra Schweiz, som kontaktede mig, og en kollega fra Kina skrev og fortalte, at han pludselig kunne løse nogle udfordringer med deres 3D-modeller, fordi han havde set mit indlæg. Det giver en stor tilfredsstillelse,« understreger Jonas Hjorth.
Godt for karrrieren
Herudover har han holdt oplæg internt i virksomheden, hos kunder og sågar til et medlemsmøde i Betonelementforeningen om udnyttelse af fremtidens teknologi.
»Jeg var også oppe hos vores nordiske CEO, som synes, det var en fed idé. Før kendte han mig ikke, men nu siger han 'hej, Jonas', når vi mødes på gangene. Det har virkelig været karrierefremmende, for nu kender folk mig,« fastslår Jonas Hjorth.
Læs også: Sådan forelsker du dig i andres ideer
Som idéprojektmager har han fået ekstra timer til at udvikle og præsentere idéen og diskutere den med så mange kolleger som muligt. Men selvom NNE Pharmaplan kan se et stort potentiale, bliver det hverken dem eller Jonas Hjorth, der følger idéen helt til dørs, for selve det produkt, der skal bruges til at realisere hans idé, ligger uden for virksomhedens faglige felt:
»De dele af idéen, der giver værdi for vores kunder her og nu, bruger vi selvfølgelig, og så leder vi efter partnerskaber til en egentlig produktudvikling. Jeg har f.eks. talt med en dansk softwarevirksomhed, men det er ikke helt ligetil,« konstaterer Jonas Hjorth, som ser rigtig mange fremtidige muligheder i sin idé:
»Idéen rummer f.eks. også mulighed for fremover at bruge mobile 3D-modeller til at se, præcis hvor en ventil, der skal repareres, sidder. Det er en stor hjælp i en 30.000 kvm stor bygning,« siger han.
Jobfinder sætter spot på ingeniører, som har en særlig evne til at få idéer med både teknisk og kommercielt potentiale. Dette er det første af en række portrætter.
Læs også: Elektroingeniøren gav kunderne lune fødder - og flere kroner på deres energikonto
Se hvordan Volkswagen bruger augmented reality i reklame:
