Cykel skabt af genbrugspap kan bære 140 kg

En israelsk cykelentusiast har bygget en cykel af genbrugspap. Planen er at sætte den i masseproduktion og sælge den til mellem 350 og 550 kroner.

Pap kender vi blandt andet fra flyttekasser, men nu har en opfinder fra Israel fundet ud af, hvordan det stærke materiale også skal flytte dig omkring.

Izhar Gafni er en cykelentusiast, der har fremstillet en fuldt funktionel cykel af genbrugspap. Den er vandresistent, utrolig holdbar og enormt billig at producere.

»Cyklen kan bære over 140 kg og klare sig igennem mindst to våde vintre,« siger Izhar Gafni til Greenprophet.

Læs også: Kig ind i værkstedet, hvor pap-cyklen blev til

Produktionsprisen af papcyklen ligger på omkring 60 kroner, så næste fase er masseproduktion.

Dødfødt idé

Izhar Gafni fik ideen til papcyklen, da han en dag hos cykelhandleren hørte om en, der havde lavet en kano kun af pap. Det gjorde dybt indtryk på ham, og siden en af hans store hobbyer er cykler, spurgte han sig selv, om det ville være muligt at fremstille en cykel af pap.

Tre af hans ingeniørvenner dømte ideen ude fra start og sagde, det var umuligt. Men Izhar Gafnis vedholdenhed fik ham til alligevel at prøve sig frem.

»Ideen er basalt set hentet fra japansk origami. Hvis man folder materialet, bliver det ikke dobbelt så stærkt, men knap tre gange så stærkt,« siger Izhar Gafni i dokumentarfilmen om sit papcykelprojekt.

Efter tre år og seks prototyper blev det til sidst til en fuldt funktionel cykel, der nu er klar til masseproduktion.

Alle kan få en cykel

»Det kommer til at vende op og ned på cykelverdenen,« siger Giora Kariv, der er kunstner og gammel ven af Izhar Gafni. Han har lavet dokumentarfilmen om Izhar Gafnis papcykelprojekt.

»Den her cykel vil på grund af prisen være til rådighed for ethvert barn. Selv børn i Afrika, der dagligt går adskillige kilometer til skole, vil have råd til sådan en cykel«

Salgsprisen for en papcykel ventes at ligge mellem 350 og 550 kroner.

Kommentarer (15)

Den slags "tosser" gør livet mere farverig for alle os andre.
Jeg er klar til at bestille min egen papir cykel :)

 • 0
 • 0

og når det regner?

Stig, har du læst artiklen eller kun overskriften? ;) Som det står i artiklen, så er den vandresistent og kan

klare sig igennem mindst to våde vintre.

,

Så det er nok bare en overfladebehandling, som Michael skriver. Om en våd vinter er en dansk våd vinter (med salt) er dog ikke til at vide :)

Se også videoen om den, hvor han kører gennem vand: http://ing.dk/artikel/130994-kig-ind-i-vae...

 • 0
 • 0

Det ser jo ud til at være dejligt nemt at arbejde med. Er der nogen der ved hvor man kan skaffe sig sådan noget pap (med cellestruktur), hvis man nu gerne vil gå og bygge lidt møbler ect...?

 • 0
 • 0

Man kunne næsten tro at den blev for let til at være en cykel efter UCIs regler ;-)

Det kunne da også være at UCI's regler ville blive revideret når nu udviklingen overhælede dem.

 • 0
 • 0

Ideen med papcyklen er da sjov, men kun det. Men det der undrer mig mest er at ingen her så meget som har en eneste kritisk kommen indtil nu.

Jeg tror de fleste læsere mest har læst det som en sjov ide at bygge en cykel af pap.

Skal vi se forretningsmæssigt på det, tror jeg det eneste marked er "gør det selv" kits til nørder i den vestlige (v'et skal udtales på tysk) verden.

 • 0
 • 0

Det ser jo ud til at være dejligt nemt at arbejde med. Er der nogen der ved hvor man kan skaffe sig sådan noget pap (med cellestruktur), hvis man nu gerne vil gå og bygge lidt møbler ect...?

De fleste pap kasser har celle struktur. Specielt de kraftigere pap kasser.

Jeg byggede engang i år 2000 et computer kabinet i pap, med indbygget 13" touch skærm, cd drev, strømforsyning og højtalere.
Meget nemt at bygge denne prototype, ud af pap. Den endelige laserudskårede metal version blev aldrig lige så lækker som pap prototypen.
36 watt brugte den komplete computer, og var lydløs. Det var før nogen kunne forestille sig en lydløs computer.

Fed u-lands eller vestlig verden, grøn nørd cykel.
550 kr lyder optimistisk, men man skal ikke undervurdere masse produktion

 • 0
 • 0

Da han taler om eksport til Afrika, behøver vi ikke at tænke på moms og den slags. Jeg har set fine MTB'ere i Beijing til under 500 RMB (400kr), så mon ikke kineserne skal spørges først, før man køber en israelsk papcykel?

 • 0
 • 0

Da han taler om eksport til Afrika, behøver vi ikke at tænke på moms og den slags. Jeg har set fine MTB'ere i Beijing til under 500 RMB (400kr), så mon ikke kineserne skal spørges først, før man køber en israelsk papcykel?

Hvorfor dog det? Hvis cyklen fremstilles i Kina men bruges i afrika, så bliver den da også eksporteret. En cykel af stål kræver at der er jern eller at jernet bliver importeret. Papir og dermed pap kan vel produceres af lokale materialer? og pludselig er hele cyklen produceret af lokale kræfter. Stålet kunne så bruges til andre formål. Måske endda at slutbrugeren selv kunne bukke og samle sin papcykel?

 • 0
 • 0

Så kan folkeskolefaget formning endelig bruges fornuftigt,ungerne kan lave deres egen cykel af papmache,JørnClevin har ikke levet forgæves.

 • 0
 • 0