Cykel skabt af genbrugspap kan bære 140 kg
more_vert
close
close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Cykel skabt af genbrugspap kan bære 140 kg

Pap kender vi blandt andet fra flyttekasser, men nu har en opfinder fra Israel fundet ud af, hvordan det stærke materiale også skal flytte dig omkring.

Izhar Gafni er en cykelentusiast, der har fremstillet en fuldt funktionel cykel af genbrugspap. Den er vandresistent, utrolig holdbar og enormt billig at producere.

»Cyklen kan bære over 140 kg og klare sig igennem mindst to våde vintre,« siger Izhar Gafni til Greenprophet.

Læs også: Kig ind i værkstedet, hvor pap-cyklen blev til

Produktionsprisen af papcyklen ligger på omkring 60 kroner, så næste fase er masseproduktion.

Dødfødt idé

Izhar Gafni fik ideen til papcyklen, da han en dag hos cykelhandleren hørte om en, der havde lavet en kano kun af pap. Det gjorde dybt indtryk på ham, og siden en af hans store hobbyer er cykler, spurgte han sig selv, om det ville være muligt at fremstille en cykel af pap.

Tre af hans ingeniørvenner dømte ideen ude fra start og sagde, det var umuligt. Men Izhar Gafnis vedholdenhed fik ham til alligevel at prøve sig frem.

»Ideen er basalt set hentet fra japansk origami. Hvis man folder materialet, bliver det ikke dobbelt så stærkt, men knap tre gange så stærkt,« siger Izhar Gafni i dokumentarfilmen om sit papcykelprojekt.

Efter tre år og seks prototyper blev det til sidst til en fuldt funktionel cykel, der nu er klar til masseproduktion.

Alle kan få en cykel

»Det kommer til at vende op og ned på cykelverdenen,« siger Giora Kariv, der er kunstner og gammel ven af Izhar Gafni. Han har lavet dokumentarfilmen om Izhar Gafnis papcykelprojekt.

»Den her cykel vil på grund af prisen være til rådighed for ethvert barn. Selv børn i Afrika, der dagligt går adskillige kilometer til skole, vil have råd til sådan en cykel«

Salgsprisen for en papcykel ventes at ligge mellem 350 og 550 kroner.

Den slags "tosser" gør livet mere farverig for alle os andre.
Jeg er klar til at bestille min egen papir cykel :)

  • 0
  • 0