CSC: Udenlandske eksperter er uundværlige i it-branchen
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

CSC: Udenlandske eksperter er uundværlige i it-branchen

De danske it-virksomheder har for længst opgivet at lokke internationale it-eksperter til Danmark for at arbejde under normale, danske skattevilkår.

»Det danske skatteniveau er så højt, at vi hverken på netto- eller bruttoløn har nogen chance for at lave en attraktiv lønpakke sammen, som kan lokke en efterspurgt udenlandsk it-ekspert til Danmark,« siger Fritjof Lind, direktør i CSC Danmark.

»Derfor er vi naturligvis afhængige af, at vi har adgang til ordninger, der kan fritage vores udenlandske eksperter fra det høje danske skatteniveau. Forskerordningen hjælper et stykke af vejen, men den har brug for at blive moderniseret. Vi har først og fremmest brug for, at ordningen giver mulighed for at beholde vores udenlandske it-eksperter i længere tid på den konkurrencedygtige skattesats.«

Lige som så mange andre danske it-virksomheder er CSC konfronteret med en virkelighed, hvor de danske universiteter ikke engang er i nærheden af at producere det antal it-eksperter, som virksomhederne efterspørger.

»Universiteternes produktion af it-professionelle skulle stige med en faktor 10 eller 15, hvis den skulle leve op til efterspørgslen fra it-virksomhederne. Derfor er vi fuldstændig afhængige af at kunne tiltrække de rigtige udenlandske eksperter,« siger Fritjof Lind.

Virksomheden bruger i dag store ressourcer på at rekruttere it-professionelle fra ind- og udland og sikre, at der er eksperter til rådighed for udviklingsprojekterne.

For CSC er forskerordningen et vigtigt redskab, som er helt afgørende for at hente eksperter til Danmark. Og virksomheden er afhængig af forskerordningen og dens mulighed for at tilbyde den udenlandske ekspert en fordelagtig skatteprocent på 25 pct. i tre år.

Konstant kamp

De danske it-virksomheder har for længst opgivet at lokke internationale it-eksperter til Danmark for at arbejde under normale, danske skattevilkår.

Ifølge Fritjof Lind er forskerordningen et vigtigt redskab til at hente nøglemedarbejdere med de rigtige kompetencer til Danmark, men det er en konstant kamp, som lægger beslag på masser af ressourcer i organisationen.

»Globaliseringen betyder, at presset på forskerordningen vil fortsætte med at vokse i de kommende år. I vores branche vil udviklingen af it-services blive stadig mere globale. Medarbejderne vil bevæge sig over grænserne uden at lægge stor vægt på, hvor de er henne, og virksomhederne vil være interesseret i at placere sig bedst muligt i forhold til skattelovgivningen. Derfor er der virkelig noget på spil for os og for Danmark,« siger Fritjof Lind.

»De projekter og services, som vi udvikler i CSC Danmark er afhængige af eksperter med helt specifikke kompetencer, og hvis vi skal sikre os mulighed for at finde de rigtige folk på det internationale marked, skal den danske forskerordning være konkurrencedygtig, og det er den ikke helt i øjeblikket.

»Det er jo almindelig kendt, at velfærden i det danske samfund er afhængig af en arbejdsstyrke med et højt uddannelsesniveau. Det nye er, at vores velfærd nu også i stigende grad er afhængig af vores evne til at tiltrække eksperter fra udlandet. Her ligger udfordringen,« siger Fritjof Lind.

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten