CPH:DOX – her er de mest interessante teknologi-film
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

CPH:DOX – her er de mest interessante teknologi-film

CPH:DOX er en af verdens førende dokumentarfilmfestivaler, og når 13. udgave begynder d. 5. november og løber de næste ti dage frem, er der meget at komme efter blandt de ca. 200 film på programmet. Også for den teknologi-interesserede.

Læs også: Filmfestival sætter fokus på teknologien

På årets festival er der særligt fokus på både overvågning og virtual reality, ligesom flere film belyser teknologiske, samfundsrelevante emner som eksempelvis cyberkrig, atomkraftværker og genforskning.

Her følger et udpluk af interessante dokumentarfilm med fokus på teknologi.

Deep Web

I internettets undergrundsverden er hacktivister i cyberkrig mod myndighederne på den digitale slagmark.

På sortbørs-hjemmesiden Silk Road kan man anskaffe sig stoffer, våben og alt hvad hjertet ellers begærer, som ikke tåler dagens lys. Men myndighederne kigger med, og i 2013 anholdte FBI den formodede bagmand Ross Ulbricht for blandt andet at have bestilt en lejemorder til at lukke munden på en klient, der truede ham med afpresning. Efterfølgende blev den hemmelige side offentligt kendt.

Hvordan myndighederne opdagede de forbudte servere og fandt frem til bagmanden er stadig et mysterium. Web-aktivister verden over, inklusive WikiLeaks-stifteren, Julian Assange, accepterer hverken FBI’s forklaring eller overvågningen af nettet i det hele taget.

Det får web-aktivister verden over til at føre krig mod dem på de krypterede cyber-slagmarker. En krig, der har uoverskuelige konsekvenser uanset hvordan, den ender.

Søndag d. 8. november, 14:15
Cinemateket

Onsdag d. 11. november, 22:15
Empire Bio

Fredag d. 13. november, 22:30
Empire Bio

Return of the Atom

I 2004 blev første spadestik til Olkiluoto-kraftværket i Finland taget. Værket skulle være det første nye af sin slags siden Tjernobyl-katastrofen, og det blev fejret med visionære skåltaler og et stempel som en teknologisk triumf på linje med Eiffeltårnet. Det mente i hvert fald den daværende direktør, som sidenhen er blevet udskiftet adskillige gange.

Olkiluoto-kraftværket i Finland blev påbegyndt i 2004. Mange kontroversielle hændelser har siden fundet sted, og indtil videre hedder tidsplanen for åbning 2018. (Foto: CPH:DOX) Illustration: Foto: CPH:DOX

For både femårsplanen for byggeriet og budgettet løber nemlig hurtigt ud af kontrol, og i skrivende stund er værket langt fra færdigt, alt imens atom-verden har ændret sig siden første spadestik i 2004.

Det er den finske kunstner Mika Taanila, der har dokumenteret projektet de sidste 11 år. Han giver på analytisk og humoristisk vis en episk og ildevarslende fortælling om fejlberegninger, politisk ønsketænkning og forfængelighed, ligesom den europæiske atomkraft-kultur kommer under lup.

Mandag d. 9. november, 18:30
Cinemateket

Onsdag d. 11. november, 21:30
Nordisk Film Palads

The Dark Gene

Uventede svar og nye spørgsmål fra genforskningens mikroverden melder sig i The Dark Gene.

Frank Schauber er både læge og patient. Han har i mange år som patient kæmpet med depressioner, og som læge har han søgt en forklaring på dem. Det bringer ham ind i den komplekse verden af genforskning og DNA-kortlægning.

Videnskabsfolk og kunstnere har arbejdet sammen om at visualisre vores genetiske grundstoffer i spektakulære animationer, når Frank Schauber undersøger, hvor meget vi ved om os selv, og hvor meget vi i virkeligheden har lyst til at vide.
For viden er lig med magten til at manipulere, kontrollere og forbedre vores DNA - både på godt og ondt.

Mandag d. 9. november, 19:00
Nordisk Film Palads

Torsdag d. 12. november, 19:00
Nordisk Film Palads

Lørdag d. 14. november, 21:15
Cinemateket

Dreams Rewired

I Dreams Rewired kommer du med på en rejse gennem det tyvende århundredes teknologiske revolutioner, og du hører, hvordan de har formet både os selv og den virtuelle verden, vi lever i.

Præsenteret som en collage af klip fra næsten 200 forskellige film, og med skuespillerinde Tilda Swintons stemme som guide, undersøger filmen, om vi er blevet klogere både på os selv og maskinerne, siden telefonen og tv gjorde deres spændende og skræmmende indtog i vores liv.

De tre østrigske kunstnere Martin Reinhart, Thomas Tode & Manu Luksch sætter fokus på emnet, der er lige så historisk, som det er højaktuelt.

Lørdag d. 7. november, 14:20
Dagmar Teater

Onsdag d. 11. november, 17:00
Nordisk Film Palads

The Russian Woodpecker

Var Tjernobyl-katastrofen et inside job? Den konspirationsteori bliver undersøgt af den lettere fordrukne ukrainske kunstner Fedor Alexandrovich.

Hans påstand er, at et mislykket, sovjetisk mind control-program blev skyggelagt i forbindelse med atomkatastrofen, og efterhånden som hans insisterende, stædige opklaringsarbejde skrider frem, begynder man at få bange anelser.

En gigantisk radioantenne på størrelse med en fodboldbane og en slående tavshed er blandt de ting, der giver stof til eftertanke.

En underholdende og foruroligende skildring af en konspirationsteori, der giver stof til eftertanke.

Lørdag d. 7. november, 21:45
Cinemateket

Tirsdag d. 10. november, 19:00
Nordisk Film Palads

Søndag d. 15. november, 19:00
Nordisk Film Palads

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten