Cowi overtager Kampsax
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Cowi overtager Kampsax

85 års selvstændighed sluttede torsdag morgen, da virksomheden Kampsax blev overtaget af Danmarks næststørste rådgiverkoncern Cowi. Dermed fortsætter fusionsbølgen blandt de nordiske rådgivere.

Med overtagelsen kommer ledelsen i Cowi endnu et væsentligt skridt nærmere sit mål om at fordoble koncernens aktiviteter inden for de kommende fem år. Købet vil især styrke Cowi's ekspertise inden for geografiske informationssystemer, som Kampsax har gjort til sit speciale.

»Vi har en fælles baggrund, og på en række forretningsområder som byggeri og udviklingsplanlægning passer vi godt sammen såvel herhjemme som internationalt,« siger Cowi's adm. direktør Klaus Ostenfeld.

Organisationer skal tilpasses

Sammenlægningen af de to selskaber skal desuden give stordriftsfordele inden for administration, markedsføring og IT. Det er endnu ikke afgjort, om handlen vil medføre fyringer.

»Vi vil strukturere organisationen, så den bliver optimal, og det gælder naturligvis også på omkostningssiden. Derfor bliver det sikkert uundgåeligt, at vi på nogle områder skal reducere eller omskole. Men det er alt for tidligt at sige hvor og i hvilket omfang, forklarer Klaus Ostenfeld.

Efter opkøbet vil Cowi beskæftige cirka 2.800 mennesker og omsætte for 2,1 milliard kroner. De to selskaber kører videre som selvstændige forretninger indtil efteråret. Herefter sammenlægges virksomhederne, og medarbejderne i Kampsax flytter ind på Cowi's kontorer landet over.

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten