Cowi følger i Rambølls fodspor og satser på energirådgivning i USA.

6. oktober 2011 kl. 10:45
Cowi følger i Rambølls fodspor og satser på energirådgivning i USA.
Illustration: Jens Bangsbo.
Ekspertisen inden for danske kerneområder som fjernvarme, fjernkøling, energibesparelser og vindkraft skal være grundlaget for Cowis nye afdeling i USA.
Artiklen er ældre end 30 dage

Miljøforkæmpere ryster på hovedet, når de hører, at hver amerikaner i gennemsnit bruger dobbelt så meget energi som en dansker, men danske rådgivere øjner et fantastisk marked.

»USA er blandt de mest energiforbrugende lande i verden, og det langsigtede potentiale for bæredygtige energiløsninger og energieffektivitet er enormt,« siger direktøren for Cowis industri- og energidivision, Senior Vice President Brian Seeberg Larsen, i en pressemedelelse.

Derfor vil Cowi nu følge i konkurrenten Rambølls fodspor og gå ind på det amerikanske marked for energirådgivning.

»Cowi ønsker med initiativet at få et fodfæste i det lovende nordamerikanske marked som led i udviklingen af energi til et af koncernens vækstområder. Initiativet er en del af vores samlede fremtidige strategi for Cowi i Nordamerika,« lyder det fra firmaet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Cowi har sat Jens Ole Hansen, der hidtil har ledet rådgiverkoncernens danske energidivision, i spidsen for fremstødet i USA. Han har tre år til at stable en rentabel forretning på benene med udgangspunkt i Trumbull, Connecticut, hvor et af Cowis datterselskaber, Ocean and Coastal Consultants, har hjemme.

Jens Ole Hansen ser især fjernvarmeområdet som en vej ind på det amerikanske marked, hvor der er rigeligt med konkurrenter og større forsikringsrisici end i Danmark.

»Fjernvarme er en meget effektiv måde at distribuere energi på, men den er ikke særlig udbredt i Nordamerika. Kun få byer har fjernvarme i større omfang, men stort set alle universiteter har fjernvarme eller fjernkøling på deres campus. De er ofte på størrelse med danske provinsbyer, og derfor er det et af de områder, vi vil tage fat på i første omgang,« siger han.

I modsætning til Rambøll, der i marts annoncerede, at de ville åbne et kontor i New Jersey med fokus på energiområdet, har Cowi den fordel, at de via deres amerikanske og canadiske datterselskaber har mange erfaringer med at operere på det amerikanske marked.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger