Coronasyge danskere skal isoleres på hoteller

Illustration: Regeringen

Kommuner skal nu stille feriecentre og hoteller til rådighed for danskere, der ønsker at isolere sig under et tilfælde af covid-19. Det meddelte regeringen på et pressemøde tirsdag formiddag.

Det er en del af en mere offensiv teststrategi, der skal støtte genåbningen, påpegede direktør for Sundhedsstyrelsen Søren Brostrøm på pressemødet.

Tilbuddet om at blive isoleret på hoteller og feriecentre skal håndteres af kommunerne, der skal stille faciliteter til rådighed , især for danskere, hvor boligforholdene ikke levner plads til den isolation, som smittede rådes til.

Adspurgt om der kan være tale om tvangsisolation, svarede sundhedsminister Magnus Heunicke (S) på pressemødet:

»Vi kan ikke afvise, at der er enkelte tilfælde, hvor folk vil opføre sig groft uansvarligt og man risikerer nye supersmittebegivenheder, hvor vi vil tage det i brug.«

Udover muligheden for isolation skal en hotline nu hjælpe smittede danskere med at tage kontakt til deres kontakter for at få dem testet.

Udover isolation af syge og test af kontakter skal en ny styrelse nu håndtere beredskabsarbejdet under pandemien og være med til at ruste landet mod fremtidige, lignende pandemier. Styrelsen, som endnu ikke har fået navn, skal etableres i løbet af sommeren.

Blandt den nye styrelses opgaver bliver etablering af produktion af værnemidler mm. i Danmark for at sikre forsyningssikkerheden.