Coronakrisen tvinger omstillingen frem på markedet for efteruddannelse

23. maj 2020 kl. 11:541
Coronakrisen tvinger omstillingen frem på markedet for efteruddannelse
Karina Rothoff Brix, Head of DTU Learn for Life Illustration: Mikal Schlosser.
Den digitale omstilling, alle har været i gang med under coronaepidemien, betyder, at vi vil se en ny måde at efteruddanne os på, lyder det fra DTU, IDA og Mannaz. Lige nu sparer virksomhederne imidlertid på at sende de ansatte på efteruddannelse.
Artiklen er ældre end 30 dage

Digitalisering Fra internat i roskilde til virtuelt og fleksibelt

Internat i Roskilde. Onsdag til fredag i uge 41. Fuld forplejning og overnatning. Undervisning i tidsrummet 9-17 samt efterfølgende middage med netværk og aften­oplæg. Medbring computer og godt humør.

Omtrent sådan plejer et efteruddannelsestilbud at være formuleret, men efter covid-19-pandemien har tvunget alt arbejde og uddannelse til en digital lynomstilling, vil kurser og uddannelsesforløb blive sammensat på en anden måde.

Det vurderer head of DTU Learn for Life Karina Rothoff Brix. DTU solgte 10.133 efteruddannelseskurser alene i 2019, og ambitionen er en stor vækst i de kommende år uanset den eventuelle negative indvirkning fra corona.

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Vores udbud skal være mere agilt og noget, man kan tilgå i mindre portioner. Man skal kunne dygtiggøre sig sideløbende med noget andet. Det nytter ikke at se på efteruddannelse som noget, der kræver enormt meget tid, og hvor man både er væk hjemmefra og fra arbejdet. Det skal ligge, så det passer individet. Det er en tendens, vi allerede har set, men som nu bliver tydeligt forstærket af covid-19,« siger hun.

Det gælder også hos konsulent- og kursusvirksomheden Mannaz.

»Vi skal have mange flere virtuelle og digitale ting på hylderne, fordi det i mange tilfælde virker lige så godt og måske bedre. Vi skal blive ved med at holde afstand et stykke tid endnu, og det kan vare noget, før vi som standard kan mødes face-to-face ude i virksomhederne. Derfor er det en god anledning til at produktudvikle, hvor det ikke bare handler om at lave kurset på ny måde, men at tænke i services, der er afgørende anderledes, fordi det skal være digitalt og virtuelt,« siger Mette Skøt, der er SVP for Mannaz Consulting Nordic & International.

Tilpasning til den nye virkelighed

De seneste uger har Mannaz derfor haft fokus på at udvikle kursusformater, der er tilpasset den nye virkelighed:

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Vi kommer nok ikke helt tilbage til ‘gamle dage’, for det er ikke sikkert, de findes mere. Hvis man skal komme styrket ud af denne situation, skal man gøre mere end at tilbyde de samme services virtuelt. Et fysisk todages kursus fra 9-18 skal tænkes helt anderledes og deles op i mindre bidder, hvis det skal foregå digitalt.«

Det digitale vil spille en stor rolle, og i hvert fald halvdelen af efteruddannelsestilbuddet skal være digitalt hos DTU Learn for Life fordelt på de forskellige tilbud. Noget efteruddannelse kræver f.eks. træning i laboratorier, og det er svært at tilbyde digitalt, ligesom Karina Rothoff Brix fremhæver, at ikke al læring kan erstattes af et digitalt tilbud.

»Omstillingen mod det digitale betyder, at vi skal have iværksat intern læring, så det ikke er op til den enkelte underviser at sætte sig ind i, hvordan den bedste undervisning foregår online. Derudover skal vi have mere fokus på hjælp til at understøtte den digitale undervisning. Vi har haft en god overgang til digital læring aktiveret af coronakrisen, men der er brug for hjælp til alle de studerende, der skal kobles op på det,« siger Karina Rothoff Brix.

Morten Thiessen, formand for Ansattes Råd i IDA, genkender også accelerationen mod en digital tilgang til efteruddannelse.

»Den her krise efterlader et varigt aftryk, fordi folk har fundet ud af, at kompetenceudvikling kan fungere digitalt. Det er fint, at man har været tvunget ud i den læring, for nu har man konkrete erfaringer. Hvis nogen herefter mener, at det ikke kan lade sig gøre, kan man altid sige, at det var da mærkeligt, for det har vi allerede gjort,« siger han.

Han mener tillige, at det kan være med til at sætte skub i udvikling af de specialistkurser, som IDAs

1 kommentar.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
23. maj 2020 kl. 14:09

Også god ingeniør udvikling i jylland

" Horsens er en stærk studieby Samlet set er ansøgningerne til ingeniøruddannelserne i Horsens steget fra 800 ansøgninger sidste år til 966 i år. Det er som nævnt særligt blandt de dansksprogede uddannelser til ingeniør, at interessen kan mærkes. Uddannelserne til maskiningeniør og softwareingeniør er et eksempel på to uddannelser, der får en fordobling af 1. prioritetsansøgere siden sidste år. Flere vælger altså en ingeniøruddannelse på VIA i Horsens som deres første valg, når de søger uddannelse.

Borgmester og bestyrelsesformand for VIA University College Peter Sørensen er også godt tilfreds med fremgangen på ingeniøruddannelserne i Horsens.

”Det er for mig et klart bevis på, at vi har stærke uddannelser med høj kvalitet også uden for de fire store byer i Danmark. Og det bidrager i høj grad til et Danmark i balance”, siger Peter Sørensen.

Peter Sørensen fremhæver også, at de positive tal, der nu bliver offentliggjort, netop viser, at VIAs store fokus og indsats i forhold til at imødekomme manglen på ingeniører, har haft en effekt.

”Det er til gavn for hele Danmark, at vi uddanner flere ingeniører og dermed undgår den mangel på ingeniører, prognoserne forudsiger. Det får med andre ord en positiv betydning for fremtidens danske arbejdsmarked”, siger bestyrelsesformanden for VIA University College. "

https://www.via.dk/om-via/presse/artikler/flere-skal-laese-til-ingenioer-i-horsens

Nu er alt ikke DTU og København... Det kunne vaere fint med nyeste udvikling fra alle ingeniør uddannelserne og alle efteruddannelses miljøerne.