Corona er med til at udskyde opsendelsen af ExoMars til 2022
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Corona er med til at udskyde opsendelsen af ExoMars til 2022

PLUS.
Med en opsendelse i anden halvdel af 2022 bliver det først i 2023, at ExoMars kommer til at køre rundt på den røde planet for at lede efter liv. Illustration: ESA-AOES medialab

Opsendelsen af den europæiske marsrover i år har længe været usikker. Det skal laves flere test, der er blevet sværere at gennemføre pga corona-udbruddet i Europa.

Den europæiske rumorganisaiton ESA har sammen med sin russiske partner Roscosmos besluttet at udskyde opsendelsen af ExoMars fra i år til 2022. ExoMars er udstyret med et bor, så roveren kan søge efter

Læs videre med et PLUS-abonnement

Få adgang til al PLUS-indhold og Ingeniørens e-avis med et PLUS-abonnement.

Som IDA-medlem har du gratis adgang til PLUS-indhold. Læs her hvordan.

I forbindelse med coronavirus har vi valgt at forlænge det gratis prøveabonnement på PLUS, så det varer 30 dage i stedet for 14 dage.

Abonnementet udløber af sig selv, når perioden er afsluttet.