Connie Hedegaard bliver formand for Velux' nye klimafond

Den snart forhenværende klimakommissær Connie Hedegaard har allerede fået nyt arbejde. Hun skal være formand for den nye internationale klimafond Kann Foundation. Det skriver Villum Fonden, der ejer Velux-koncernen, i en pressemeddelelse.

Fonden bliver stiftet af Villum Fonden, som med Kann Foundation vil øge aktiviteterne inden for miljø og bæredygtighed. Det sker ifølge fonden bedst med en dedikeret fond og en bestyrelse bestående af internationale eksperter på området.

Kann Foundation vil engagere sig i miljøspørgsmål på internationalt plan, hvor fondens bestyrelse vil tilrettelægge indsatsområderne. Blandt andet vil fonden fokusere på at fremme økonomisk, forbrugs- og produktionsmæssig omstilling og sikre mere bæredygtighed.

Villum Fonden vil finansiere Kann Foundation med 100 millioner kroner om året i ti år.

»Verdens klima og miljø er udfordret. Der skal handling til nu. Med en milliard kroner til Kann Foundation giver Kann Rasmussen-familien et skub til, at verden i højere grad får tænkt klima, miljø og økonomi sammen. Lige præcis et bedre samspil mellem økonomisk vækst og klima/miljø er nu den helt afgørende udfordring,« siger Connie Hedegaard i pressemeddelelsen.

Villum Fonden er en almennyttig fond, som støtter teknisk og naturvidenskabelig forskning, miljømæssige, sociale og kulturelle formål i ind- og udland. Villum Fonden er stiftet af civilingeniør Villum Kann Rasmussen i 1971 – manden, som udviklede Velux-ovenlysvinduet.

»Vi har besluttet os for at udvide vores engagement i klima og bæredygtighed, og vi glæder os over, at vi har fået Connie Hedegaard om bord til at hjælpe os med at styrke denne indsats,« siger formand for Villum Fonden Kristian Stubkær.

Ud over Connie Hedegaard vil Kann Foundations bestyrelse bestå af forsker fra Yale Anthony Leiserowitz, professor Johan Rockström fra Stockholm Universitet, professor Tim Jackson fra University of Surrey samt Astrid Kann-Rasmussen, som er observatør i Villum Fonden og næstformand i Kann Rasmussen Foundation.

Fondens direktør bliver René Dinesen, der er Danmarks ambassadør i Sydafrika frem til udgangen af 2014.

Emner : Klima
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først

Tillykke til Connie Hedegaard med den spændende opgave

Tillykke til Kann Foundation med Connie Hedegaard

Tillykke til os alle med den nye Kann Foundation

 • 6
 • 1

Det kan blive interessant at se om Connie vil fortsætte med mere af det samme, eller om fonden og Connie vil udvikle nye områder ( som velux vinduet ). Nye ideer og fokuseringer er nødvendige og mulige - det ligger i tiden, at inddrage nye teknikker der kan spare energi og give fordele.

Velkommen og god arbejdslyst.

 • 1
 • 1

Det er interessant, at et af bestyrelsesmedlemmerne er den britiske økonom Tim Jackson, som har skrevet en meget omtalt bog om "Velfærd uden vækst", ligesom han har været formand for en britisk regeringskomite om dette emne. Connie Hedegaards udtalelser oven for tyder på, at hun stadig accepterer det gammeldags vækstbegreb, selvom hun nok vil omdøbe det til "grøn vækst". Det bliver spændende at se, hvordan den nye fond vil klare dilemmaet i forhold til "Limits to Growth".

 • 3
 • 2

http://nordjyske.dk/nyheder/connie-hedegaa...

citat: " .... Danmark skal i højere grad inddrage erfaringer uden for landets grænser, for en af opskrifterne til at få den grønne omstilling til at tage fart er at bygge på hinandens erfaringer, siger hun. .. "

Erfaringer inden for Transportområdet:

Magnettog har muligheden for at give meget store grønne fordel generationer frem.

I Kina har de 10 års driftserfaringer med Magnettog - lad os høste disse erfaringer.

Tillykke igen

 • 0
 • 1

Connie Hedegaards udtalelser oven for tyder på, at hun stadig accepterer det gammeldags vækstbegreb, selvom hun nok vil omdøbe det til "grøn vækst". Det bliver spændende at se, hvordan den nye fond vil klare dilemmaet i forhold til "Limits to Growth".

Det er nok lidt sent at kommentere på indlægget, men da nu Ole har genåbnet tråden vil jeg lige tilføje følgende:

 1. Connie Hedegaard var mig bekendt den eneste det stillede spørgsmålet "vækst af hvad?" i valgkampen 2011 hvor alle ellers fablede imbecilt om hvordan vi skulle "vækste" os ud af krisen (et udtryk der heldigvis ikke bed sig fast - pyha) (til gengæld findes der ikke mere "problemer" - nu hedder det konsekvent "udfordringer"!)

 2. Tim Jackson konkluderer at forudsætningen for at vi kan begrænse belastningen tilstrækkeligt til at nå klimamålene er et de rige lande accepterer negativ vækst i BNP - for at give plads til at de fattige lande at opleve vækst og komme op på et bedre niveau. (IPAT funktionen). Men ikke desto mindre er der er nødt til at være vækst i udvikling af bæredygtige teknologier (erstatning af fossiler, recirkulering osv) hvis den globale netto belastning skal stabiliseres eller reduceres.

Så vækst skal der til - men en anden vækst end den vi kender. Det er Connie nok klar over.

 • 0
 • 1
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten