Computersystem stopper cykeltyven

I tv-overvågningens hjemland, Storbritannien, har Dima Damen, ph.d.-studerende ved University of Leeds, udviklet et program, der automatisk kan spotte cykeltyve.

Det forudsætter naturligvis, at cykelstativet er tv-overvåget, men det er også tilfældet mange steder i Storbritannien, hvor der alligevel finder over en halv million cykeltyverier sted hvert år. De få operatører har så mange kameraer at holde øje med, at de ikke tager tyvene på fersk gerning.

»På trods af intensive videoovervågning bliver cykeltyverier stort set aldrig opklaret, selv om de sker på et sted, der er videoovervåget, da operatørerne har mange kameraer at holde øje med,« siger Dima Damen.

Hendes system gemmer billeder fra et overvågningskamera, når en cykel parkeres i et cykelstativ. Når cyklen hentes igen, foretager softwaren en automatisk mønstergenkendelse, hvor de aktuelle billeder sammenlignes med de lagrede billeder.

Foreløbige forsøg viser, at softwaren i 11 ud af 13 tilfælde identificerede cykeltyven i simulerede tyverier.

Systemet er så hurtigt til at foretage genkendelsen, at det er muligt at sende en alarm til en af operatørerne, mens cyklen fjernes fra stativet.

Dima Damen er nu i færd med at videreudvikle sit system, så det kan bruges til automatisk at gøre opmærksom på andre kriminelle hændelser, for eksempel når bagage bliver stjålet i lufthavne eller på banegårde.

Dokumentation

University of Leeds’ pressemeddelelse

Emner : Software
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Det burde være rimeligt nemt at få overvågningskameraerne i færgelejerne og ved storebæltsbroen lært at læse nummerplader, og koble dem til en database over stjålne køretøjer.

Så mange færger er der jo heller ikke.

Så kunne man forhindre stjålne køretøjer at forlade landet, bortset fra Jylland :-)

Hvis man kunne sikre sig en acceptabel lille fejlprocent, så kunne der opstilles fælder strategiske steder, med kameraer og motoriserede spikes til at punktere de stjålne biler.

En anden ekstrem ide: ved bankrøverier sættes de omgivende lyskryds på rødt. Den øvrige trafik vil så virke som barriere for bankrøvernes flugtbil. Er det ikke tilstrækkeligt, aktiveres de automatiske spikes.

Eller, for blot at stoppe de, der kører over for rødt: En fotocelle og en sprøjtepistol. Køres der over for rødt, bliver der malet en stribe på siden af bilen. Det vil i øvrigt også virke udemærket overfor cyklister, der kører over for rødt...

  • 0
  • 0

Eller automatvåben?

-Samtidigt kan man sætte elektronisk overvågning i bilerne så de ikke kan køre mere end de må - med muligfhed for opringning til alarmcentral for tilladelse til "udryknings"-kørsel - kvittering ved fødselsattest....

  • 0
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten