CO2-mangel standser Maersks CO2-injektion

Maersk Oil har indtil nu haft stor succes med at udvinde olie ved at pumpe CO2 ind i oliefelterne i stedet for vand. Men pilotprojektet bliver nu sat i bero på grund af mangel på CO2.

»Vi er fuldstændigt afhængige af at have CO2 til rådighed, som kan injiceres. I Danmark vil ingen kraftværker investere i systemer til at indfange CO2, og vi har ikke selv nogen anlæg, så vi er helt afhængige af underleverandører. Vi har arbejdet med forskellige hollandske virksomheder, men de er blevet udskudt alle de projekter. Det betyder, at vores tidslinje også er blevet udskudt,« siger administrerende direktør i Maersk Oil, Jacob Thomsen til Jyllands-Posten.

Selskabet har ifølge direktøren ikke opgivet projektet, og Maersk arbejder derfor på at skaffe CO2 til de videre forsøg. Jacob Thomsen oplyser til Jyllands-Posten, at CO2-injektion kan øge produktiviteten i nogle felter med hele 5-10 procentpoint.

Maersk havde oprindeligt sat skæringsdatoen for pilotprojektet til 2015, men den plan er ikke længere realistisk, oplyser selskabet til Jyllands-Posten.

Læs hele historien i Morgenavisen Jyllands-Postens erhvervssektion på side 8.