CO2-lagring: Verdens to CCS-pionerer vender teknologien ryggen


CO2-lagring Presset af billig olie og gas
thd@ing.dk
De er udråbt til at være branchens to præmieeksempler, når det gælder CCS (Carbon Capture and Storage). Men hverken canadiske SaskPower eller amerikanske NRG Energy har planer om at bygge nye CCS-anlæg.
SaskPower har ellers investeret knap 10 mia. kroner i deres CCS-kulkraftværk Boundary Dam, mens NRG Energy har ofret 6,5 mia. kroner på deres værk, Petro Nova i Houston.
- emailE-mail
- linkKopier link

Fortsæt din læsning
- Sortér efter chevron_right
- Trådet debat
Det vil give større mening om de mange milliarder og resourcer var blevet investeret i teknologier der kan fortrænge brugen af kul.
Naturgas er nævnt som et eksempel på en energikilder der er langt renere og billiger end kul, og som er ved at fortrænge kul.
Desværre er naturgas også noget svineri, med både CO2 og metanudslip, men det er det mindste af 2 onder.
Hvad der virkelig mangler er en politisk målsætning, som kan udmøntes i en langsigtet strategi for hvad fremtidens energikilder skal være.
I øjeblikket satses der politisk på Sol og Vind, spl også er teknologiske blindgyder, der aldrig bliver stabilt nok til at blive effektivt.
Artiklen kunne godt have nævnt, at processen med at separere og gemme CO₂ er meget energikrævende. Faktisk således, at hvis der skal foretages CCS på to kul-kraftværker, så må der opføres et tredje kul-kraftværk for at levere den nødvendige energi (til CCS på alle tre). Implicit er det med til at gøre omkostningerne prohibitivt store. Men rent energiregnskabsmæssigt giver CCS heller ikke mening. Det uanset om politikerne "opstiller krav og rammer", en eufemisme for beskatning og subsidier.