Det er nødvendigt at sænke antallet af biler på de europæiske veje, hvis EU´s klimamål skal opfyldes.
Det fastslår Det Europæiske Miljøagentur, EEA, i en ny rapport.
Rapporten har undersøgt CO2-udledningen fra transportsektoren i de 27 EU-medlemslande. Ifølge rapporten er CO2-udledningen for personbiler steget med 5,8 procent for personbiler og 5,5 procent for lastbiler mellem 2000 og 2019.
Den primære årsag til udviklingen er ifølge EEA, at volumen af den europæiske vejtransport er vokset så meget, at forbedringer i forhold til brændstofeffektivitet ikke kan udligne stigningen.
Og hvis vi skal nå EU's klimamål om at sænke transportens CO2-udledning med 90 procent i 2050, mener EEA altså, at det er nødvendigt at mindske antallet af biler og lastbiler.
Her peger miljøagenturet på, at delebiler og bedre lastet lastbiler kan spille en rolle. Samtidig er det også nødvendigt at få flere til at skifte til andre transportmidler, som busser, tog og cykler, der udleder mindre CO2.
Rapporten understreger dog samtidig, at elbiler fortsat spiller en nøglerolle, når det kommer til at mindske CO2-udledningen fra transportsektoren.
- emailE-mail
- linkKopier link

Fortsæt din læsning
- Sortér efter chevron_right
- Trådet debat
dén stribe kan du åbenbart godt li'! :)<a href="https://imgur.com/gallery/W90x1Ig">https://imgur.com/gallery/W90x1Ig</a…;
<p>/Bjørn
Det er vel logisk at laderne primært opsættes dér, hvor elbilerne findes?</p>
<p>Og du forstår fortsat ikke, at udbuddet af ladere i 100-200 km radius fra dit hjem er totalt ligegyldigt, hvis bare du har mulighed for at lade i egen indkørsel?</p>
<p>Og når jeg snakker om 'nogle år', så er det fordi jeg læser og responderer på det du skriver - at du vil købe en elbil der er 10 år gammel og sådan én finder du næppe de næste 5 år.
Anders Petersen #62;
- Det er vel logisk at laderne primært opsættes dér, hvor elbilerne findes?
- Og du forstår fortsat ikke, at udbuddet af ladere i 100-200 km radius fra dit hjem er totalt ligegyldigt, hvis bare du har mulighed for at lade i egen indkørsel?
HJN; Hmm – står punkt 1 + 2 så ikke i modstrid med hinanden? Hvad er logikken i at sætte ladestandere op ”hvis bare du har mulighed for at lade i egen indkørsel”?
Jeg gætter blot på at en 10 år gammel elbil vil være betalelig til den tid (læs femcifret beløb), men som nævnt mange gange før et batteritilstanden en joker til den tid.
Desværre (faktisk heldigvis) bor jeg ikke nær ved en storby, ganske ligesom mange andre danskere. For et par måneder siden offentliggjorde man et kort over lademuligheder i det ganske land. Det afslørede temmelig meget slagside i forhold til provinsen.</p>
<p>Jeg ved ikke lige hvilke kort du finder, men hvis jeg slår op på fx. plugshare.com over fx Jylland fra Aarhus og nordpå er der så mange ladere at der det er svært at se baggrundskortet for markører af ladepunkter. Danmark er særdeles velforsynet med ladepunkter.
https://ing.dk/artikel/her-bliver-koebt-flest-plug-in-hybrider-254096#comment-1056790
Du fik et grundigt, reelt og fagligt personligt svar - noget du i en anden tråd brokkede sig over at du ikke kunne få. Nu blev det prøvet.
Hej AP.
Jeg vil lige henvise til : https://imgur.com/gallery/W90x1Ig
Mvh Bjørn
Min pointe er, at magten er politisk og økonomisk, og at det handler om at tvinge folk til overdreven produktion og bidrag til pengeøkonomien via skattesystemet.Det har åbenlyst altid været venstrefløjens mantra at regere ved at styre udbetalingen af folks egne penge.
Dvs. at min kritik går på venstrefløjen såvel som højrefløjen, for begge sider går ind for overdreven pengeøkonomisk aktivitet i en verden, hvor det handler om at drosle ned, for at spare på ressourcerne og få tid til de mere væsentlige værdier i livet, tid til at være, elske, fungere og passe på planeten og hinanden. Det behøver man ikke nødvendigvis lønarbejde syv timer fem dage om ugen for. Det er faktisk meget lettere, hvis man nøjes med at lønarbejde noget mindre.
Jeg ved ikke lige hvilke kort du finder, men hvis jeg slår op på fx. plugshare.com over fx Jylland fra Aarhus og nordpå er der så mange ladere at der det er svært at se baggrundskortet for markører af ladepunkter. Danmark er særdeles velforsynet med ladepunkter.Desværre (faktisk heldigvis) bor jeg ikke nær ved en storby, ganske ligesom mange andre danskere. For et par måneder siden offentliggjorde man et kort over lademuligheder i det ganske land. Det afslørede temmelig meget slagside i forhold til provinsen.
Historierne om ventetider ved ladning på rejsedage viser sig ikke at skyldes mangel på ladepunkter, men at bilisterne i køen til Clever laderne alle holdt der fordi de havde et flatrate abonnement og ikke ville køre til en anden, men ledig lader og skulle betale. Der var således ledige ladepunkter hos Ionity mindre end 100 meter fra Clever køen.
De meget omtalte ladeproblemer er derfor noget folk selv vælger at have gennem deres abonnementsordning.
Du fik et grundigt, reelt og fagligt personligt svar - noget du i en anden tråd brokkede sig over at du ikke kunne få. Nu blev det prøvet.Du skriver om forhold du forventer vil være på plads om nogle år!</p>
<ul><li>plus en del mere surt opstød, der ikke er værd at citere
Det er vel logisk at laderne primært opsættes dér, hvor elbilerne findes?
Og du forstår fortsat ikke, at udbuddet af ladere i 100-200 km radius fra dit hjem er totalt ligegyldigt, hvis bare du har mulighed for at lade i egen indkørsel?
Og når jeg snakker om 'nogle år', så er det fordi jeg læser og responderer på det du skriver - at du vil købe en elbil der er 10 år gammel og sådan én finder du næppe de næste 5 år.
At jeg skriver at man kan nå til København med én opladning i Odense har vist ikke noget med lademuligheder i København at gøre?
Så tydeligvis ikke ja-hat fra dig.
Selv om vi ikke bor i Nordsjælland er skiftet også kommet hertil. For et år siden var her 2 elbiler ud af 30. Nu er er 7 ud af 30 biler rene elbiler.
Der er de sidste par år ikke købt nye fosssilbiler. Ved behovet for at udskifte en udslidt bil taler folk her alene om elbil som købsobjekt.
For de nye elbilister tales der selvfølgeligt en del om ladning på de lange ture som fx ferie. I hverdagen er ladning et non issue. Der lades på vores fælles ladenetværk til en pris der giver 0,2 kr/km i energiomkostning.
Da 75% af befolkningen i følg Danmarks Statistik bor i enfamiliehuse har de også mulighed for at lade hjemme. Så for alle dem er ladning i hverdagen ligeledes et non issue - det er bare noget man gør.
Måske du skulle overveje det én gang til!
Du skriver om forhold du forventer vil være på plads om nogle år!
Og ærketypisk skriver du om de lademuligheder som er i København og andre store byer, - - for det kan da kun være interessant at forholde sig til det !?
Desværre (faktisk heldigvis) bor jeg ikke nær ved en storby, ganske ligesom mange andre danskere. For et par måneder siden offentliggjorde man et kort over lademuligheder i det ganske land. Det afslørede temmelig meget slagside i forhold til provinsen.
Dog skal ladestrukturen forbedres væsentlig inden jeg hopper med. Desuden er jeg ikke helt tryg ved at købe en 10 år gammel elbil med det originale batteri. Er det for meget nej-hat?
Ja ?
For det første vil du om 5-10 år jo have gode data på batteriernes levetid for de biler der kører i dag - man kan f.eks. allerede nu se at den ellers udmærkede Leaf lider noget under den manglende batteristyring, hvorimod Tesla 3 ser ud til at tabe 5% første år og derefter 1% til max 2% om året. Jeg er mere bange for karrosseriets levetid end batteriets levetid på min Tesla 3 - men vi er klogere om 5 år. En 10 år gammel Tesla 3 LR med (lavt sat) 70% batteri tilbage vil fortsat være en billig pendlerbil til 2 x 120 km motorvej dagligt, men måske ikke egnet til en hurtig tur til Toscana. Der kører stadig Renault Fluence rundt som billige pendlerbiler, trods deres små og tiltagende nedslidte batterier. Og de 'billige' Tesla SR fra Kina med LFP-batterier kan potentielt klare 500K+ km med meget lidt tab - jeg venter spændt på de første erfaringer efter 3 år.
Det med ladeproblemer findes mest i hovedet på ikke-elbilister - hvis blot man har mulighed for at lade hjemme. Så er det jo først et problem, når man kører mere end 200-300 km dagligt (på et 70% slidt batteri). Hvor tit gjorde du det sidste år? Og der udbygges ladenetværk på livet løs lige nu - det er vildt hvad der er sket i de 2 år jeg har kørt elbil. Der er fortsat et rigtigt dumt hul i Kolding - Vejle - Fredericia området, men der bygges vel snart noget mere dér - og ellers er der lige åbnet rigtigt mange hurtigladepladser lige ved motorvejen ved Odense, så derfra når man i hvert tilfælde København.
Lille sidenote: I de 26 måneder jeg har kørt Tesla 3 LR har den været i Østrig og Frankrig (Alperne) 4 gange og jeg har endnu ikke prøvet at holde i kø for at lade. Min hustru mener at vi holder for korte pauser i forhold til benzin'eren, men vi skal jo flytte bilen når den er opladet for ikke at få en Tesla-afgift. Og på Autobahn er det som at køre i en radiobil på speed, så der er fuld tilfredshed herfra.
Måske du skulle overveje det én gang til! ? ?
Jeg foretog en søgning på nettet og fandt dette.I Nederland økte BEV-andelen med 275% i løpet av siste år. Tilsvarende voldsom økning i de fleste europeiske land. Kan "grunnen" din være mangel på briller (Ironi kan forekomme)?
Synes ikke lige det understøtter dine tal, måske du har noget mere valid data ?
Men det nu ret irrelevant med enkelt/små markeder, det er jo globalt vi skal kigge.
Hvor mange BEV har koncernene VAG, Daimler, BMW, Stellantis, Ford, GM , Nissan/Renault samt diverse Japanerne formået ?
Og hvad har hhv. Kinserne og Tesla formået ?
Af "De gamle" er det vist kun VAG der synes at være vågnet lidt op.
Resten hænger gevaldigt med rumpen.
Jeg kører selv fossilbil, men forstår på ingen måde alle de der er negative mod elbiler og lade infrastruktur.</p>
<p>Der produceres alligevel ikke elbiler nok til alle endnu!</p>
<p>Så det er bare at gøre som jeg:</p>
<p>BEHOLDE nuværende fossilprutttemaskine !</p>
<p>Holde den i live indtil der kommer en elbil der pris og funktionsmæssigt passer til behov og økonomi.</p>
<p>Det kan ikke være så svært !</p>
<p>Til den tid er der flere og bedre hurtigladere end vi har nu, der er almindelige lader på alle arbejdspladser, ved indkøbcentre og boligblokke.</p>
<p>Og elbilerne vil endda også kunne lade hurtigere end de kan i dag.</p>
<p>I mellemtiden kan alle med egen indkørsel og et behov der kan dækkes med nuværende elbiler og økonomi, aftage alle de elbiler der produceres.</p>
<p>Hvad er problemet ?
Som det fremgår af mine indlæg om elbiler er jeg næsten enig i det som Michael Mortensen skriver. Dog skal ladestrukturen forbedres væsentlig inden jeg hopper med. Desuden er jeg ikke helt tryg ved at købe en 10 år gammel elbil med det originale batteri. Er det for meget nej-hat?
Her nord for København er overgangen til (ren) el i fuld gang - vel at mærke i alle bilsegmenter, hvor udbuddet findes.Kan "grunnen" din være mangel på briller (Ironi kan forekomme)?
En overraskende stor andel af mine kolleger er overbeviste om at deres næste bil bliver en elbil - de trækker bare tiden lidt (sammen med ovenfor nævnte Osborne).
Og husk at dagens nordsjællandske nye biler bliver morgendagens brugtbiler længere vestpå. Det er ikke vigtigt at alle skifter til el 'NU' - bare at andelen af nye biler, der er elbiler stiger og stiger og hurtigst muligt når de 100%.
Udgiften kommer på varerne, men her i Danmark er der ikke udbredt interesse i at betale mere end højst nødvendigt for sine dagligvarer.
Jeg synes så at det er OK at omkostningerne afspejler sig i varernes pris.
Udgifterne til smadrede veje betales i høj grad af skatteyderne (nogen vil så hævde det er privatbilisterne). Så spørgsmålet er om det faktisk vil blive dyrere.
Grunden til vi ikke ser flere elbiler, er at "de gamle" ikke rigtigt gad/gider lave dem og at de derfor er blevet fanget i dyndet.
I Nederland økte BEV-andelen med 275% i løpet av siste år. Tilsvarende voldsom økning i de fleste europeiske land. Kan "grunnen" din være mangel på briller (Ironi kan forekomme)?
De gamle bilfabrikker har travlt med at skylde nedgang i slaget på Covid, chip mangel og logistik udfordringr.Og som fortsættelse af indlæg 47 og 48 er jeg sikker på at noget af det dramatiske fald i salget af fossil biler de sidste 2-3 år, skyldes at mange nu er afventende og har meget svært ved at skulle punge så mange penge ud på et produkt der snart kommer til at fremstå som en meget tilbagestående teknologi.
Jeg har dog samme personlige analyse som dig:
- Osborne er ankommet !
Vi kan selvfølgeligt tage fejl, men vi ser konstant alle "de gamle" komme med tilkendegivelser om stadigt flere og bedre elbiler og flere af dem siger også de vil lukke helt ned for fossilbilerne "om nogle år"
Grunden til vi ikke ser flere elbiler, er at "de gamle" ikke rigtigt gad/gider lave dem og at de derfor er blevet fanget i dyndet.
Korrekt at mange er afventende. Man ved ikke hvilket djævelskab politikerne kan finde på, som kan gøre en nyindkøbt fossilbil dyrere at køre i. Plus at der er leveranceproblemer - hvilket så gøre brugte biler dyrere.skyldes at mange nu er afventende og har meget svært ved at skulle punge så mange penge ud på et produkt der snart kommer til at fremstå som en meget tilbagestående teknologi.
At forbrændingsmotorer skulle være mere tilbagestående end en elmotor + batteri, kan jeg ikke se. At den måske er i politisk unåde, er en anden sag. Hvilket naturligvis påvirker folks valg.
Jeg ved ikke noget om dagligvaredistribution, men formoder at de mange Rema-lastbiler man ser, bliver fyldt med varer i et eller andet distributionscenter, for så at køre til en eller flere forretninger.Indsæt "commercial cargo bicycle" i youtube og der efter kan man betragte en igangværende transport revolution. Så mange fordele.
Jeg ser ikke disse lastcykler som et muligt alternativ. De er for små.
Der skal også opføres en masse distributions/omladningscentre, bygges sidespor, godsvogne og lokomotiver. Og ansættes masser af mennesker.Det er vel stadig et fremskridt. Der vil næppe være flere end idag, og de vil sandsynligvis (forhåbentligt) være mindre, og dermed mindre belastende veje for og omgivelser.
Udgiften kommer på varerne, men her i Danmark er der ikke udbredt interesse i at betale mere end højst nødvendigt for sine dagligvarer.
Og som fortsættelse af indlæg 47 og 48 er jeg sikker på at noget af det dramatiske fald i salget af fossil biler de sidste 2-3 år, skyldes at mange nu er afventende og har meget svært ved at skulle punge så mange penge ud på et produkt der snart kommer til at fremstå som en meget tilbagestående teknologi.
Det er ikke nogen behagelig fornemmelse. Det er faktisk en ret skidt købe oplevelse.
El-bils køberne, køber derimod ind i bil version 2. Fremtidens bil.
Og når vi skifter vores fossil ud med en elbil, vil de biler der ikke er kørt i sænk komme ud på brugtmarkedet til gavn for de som måtte opgive af holde deres fossil i live.I mellemtiden kan alle med egen indkørsel og et behov der kan dækkes med nuværende elbiler og økonomi, aftage alle de elbiler der produceres.
Jeg kører selv fossilbil, men forstår på ingen måde alle de der er negative mod elbiler og lade infrastruktur.
Der produceres alligevel ikke elbiler nok til alle endnu!
Så det er bare at gøre som jeg:
BEHOLDE nuværende fossilprutttemaskine !
Holde den i live indtil der kommer en elbil der pris og funktionsmæssigt passer til behov og økonomi.
Det kan ikke være så svært !
Til den tid er der flere og bedre hurtigladere end vi har nu, der er almindelige lader på alle arbejdspladser, ved indkøbcentre og boligblokke.
Og elbilerne vil endda også kunne lade hurtigere end de kan i dag.
I mellemtiden kan alle med egen indkørsel og et behov der kan dækkes med nuværende elbiler og økonomi, aftage alle de elbiler der produceres.
Hvad er problemet ?
10 byg selv hunde huse leveret på 3 eu paller.https://youtu.be/DP18vaeP_oM
Læg mærke til hvor smalt køretøjet er. I storbyer parkere de meget bredere kassevogne og små lastbiler halvvejs på kørebanen og halvvejs på cykelstien til gene for alle trafikanter . Problem solved....også lige noget af det dersens CO2 reduktion haløjsa som også følger gratis med .
Indsæt "commercial cargo bicycle" i youtube og der efter kan man betragte en igangværende transport revolution. Så mange fordele.
Det prøvede jeg. Imidlertid fandt jeg ingen eksempler på cykeltransport af 500 Kg+ gods på en EU-palle, hvilket jo er meget almindeligt via lastbil. Kiggede jeg ikke godt nok efter?
gennemsnits bilejeren har ikke en reservebil på diesel til at køre langt,
Janen så må alle mine dejlige Teslature til Alperne jo blot være en illusion?
og har ikke billig opladning på egen måler
Jeg vil så komme med den vilde påstand, at det trods alt gælder over halvdelen af bilparken i Danmark, så det hul i osten har jeg svært ved at se her i overgangen til eldrift.
Jo, og hvis du har en bil med 2 chaufører og ikke kan bruge hjemmeladning bliver det mindst 5-600kr ekstra per dag.
Og der tabte du mig - og matematikken - helt...
Du taler om dem med praktisk erfaring, men den gruppe der herinde dokumenterer deres praktiske erfaring har helt andre forudsætninger end gennemsnits bilejeren, gennemsnits bilejeren har ikke en reservebil på diesel til at køre langt, og har ikke billig opladning på egen måler, heldigvis har nogen af dem der har fortrudt kunnet få pengene hjem ved den generelle mangel på biler med kort leveringstid
Jeg har en Kona Electric fra 2020 (64 kwh batteri). Jeg bor i lejlighed i Roskilde og har ikke hjemmelader. Jeg pendler ca. 130 km om dagen (i alt, ca. 65 km hver vej). Jeg kan oftes lade på arbejde, ellers lader jeg i Roskilde hvor der er plads, men jeg bruger meget sjældent ekstra tid på at finde en ledig lader nogle af stederne, det passer når jeg har behovet (ud over få tilfælde). Jeg har ikke en reservebil på diesel til at køre langt. Jeg har familie i Århus og Frederikshavn. Jeg har ikke fortrudt. Kan du henvise til data for forudsætningerne for en gennemsnits bilejer? Hvor falder jeg udenfor? At jeg ikke har egen indkørsel måske, at jeg kører længere en gennemsnittet måske?
Ja, det er dårlig stil og de fleste steder ikke tilladt at tanke til mere end 80%, så sent som idag har det stået på skærmen, HUSK AT DE AF JER DER TANKER PÅ HUB IKKE MÅ TANKE TIL MERE END 80%, lad de næste komme til, store biler kan fra 80% ladestand i praksis køre op til ca. 200km, små biler lidt mere.
Da jeg kørte hjem fra Frederikshavn i kristi himmelfarts ferien kørte jeg fra 79% til lige omkring 15% (kan ikke huske præcist hvad den var på, men meget komfotabelt over 10%). mellem Haverslev (clever hurtiglader) til Odense (Clevers nye hurtiglader plads). Ca. 220 km, ren motovvej. Har gjort nogenlunde det samme i december omkring fysepunktet, dog kun til middelfart, men med mere end 15% (bare ikke nok til at jeg kunne nå til nyborg/korsør). Så ved ikke hvad det er for biler du snakker om?
Det skal dog siges at jeg i nogles øjne nok har en meget let højrefod. Sætter som regel fartpiloten på omkring 120 km/t på 130 km/t strækninger (alt efter trafik), men overhaler altid med det tilladte (plus fejlvisning på speedometeret). Fartpiloten er på 113 km/t på 110 km/t strækninger. Jeg taber sjældent mere end 10 min ift. GPS anslået ankomst tid, og det er ofte trafik der koster flere forsinkelser.
Et hav af lastbiler der henter små mængder og kører dem over ganske korte afstande.
Indsæt "commercial cargo bicycle" i youtube og der efter kan man betragte en igangværende transport revolution. Så mange fordele.
Min privatbil er en citroen C3, og kører så lidt at det er ligegyldigt hvad den kører på, min arbejdsbil er en mercedes v-klasse som bruger 7 liter diesel per 100km, jeg kan oplyse dig om at brint til biler er en ny teknologi hvor der endnu ikke er serieproduktion på større biler, det er lidt som at sige at hvis nogen havde udsagn om el-biler for 15år siden, så var det bare varm luft de lukkede ud.Spørgsmål 1: Med din store tillid til brint, så kører du vel allerede brint nu? Eller er det bare varm luft? De fleste der taler for elbil her kører allerede el og taler ud fra praktisk erfaring.
Du taler om dem med praktisk erfaring, men den gruppe der herinde dokumenterer deres praktiske erfaring har helt andre forudsætninger end gennemsnits bilejeren, gennemsnits bilejeren har ikke en reservebil på diesel til at køre langt, og har ikke billig opladning på egen måler, heldigvis har nogen af dem der har fortrudt kunnet få pengene hjem ved den generelle mangel på biler med kort leveringstid
Ja, det er dårlig stil og de fleste steder ikke tilladt at tanke til mere end 80%, så sent som idag har det stået på skærmen, HUSK AT DE AF JER DER TANKER PÅ HUB IKKE MÅ TANKE TIL MERE END 80%, lad de næste komme til, store biler kan fra 80% ladestand i praksis køre op til ca. 200km, små biler lidt mere.Spørgsmål 2: "dyr strøm fra hurtigladere" er kun relevant, de dage, hvor man kører over 350 km på én dag. Hvor ofte gør du det? Og til info, så er "dyr" Tesla SuperCharger strøm aktuelt 3,60 kr/kWh eller maksimalt 90 øre pr. km. Husk at man ikke 'tanker batteriet fuldt' på en hurtiglader
Jo, og hvis du har en bil med 2 chaufører og ikke kan bruge hjemmeladning bliver det mindst 5-600kr ekstra per dag.Så kører jeg 500 km på én dag, så skal jeg lade 150 km = maksimalt 38 kWh til en merpris à 2 kroner i forhold til hjemme = 76 kroner i ekstra omkostninger den ene dag. Det overlever jeg nok.
Pt. har vi en borgerlig regering, det er rigtig mange år siden at S var socialdemokratisk, de er sku mere blå end de blå.
Blå er ikke lig liberal.
Resten er tilsyneladende også gået hen over hovedet på dig.
centralmagten
centralmagten, venstrefløjen bla. bla. ævl og bævl. Pt. har vi en borgerlig regering, det er rigtig mange år siden at S var socialdemokratisk, de er sku mere blå end de blå.
"selvom de selv har tjent dem" Har de så også delv betalt for deres skolegang, lægebesøg, samt deres by-pass operation?
De elsker at bruge "andres folk penge" pis og papir med dig.. Det du har tilbage efter du har betalt din skat mv. kan du bruge som du vil.
Vi betaler alle sammen skat af vor indtægt længe før vi er selvforsørgende rent pengeøkonomisk, og hvis vi ikke ville bruge mere, end det, der fx kan dækkes med en indtægt på ca. 100 000 kr. om året pr. person, og man gav den enkelte et frikort på de første 100 000 kr., så var rigtigt mange af de mennesker, der i dag er på overførsel, selvforsørgende på lavt forbrug.
Her rammer man et helt andet problem, nemlig magt.
Det giver enorm magt for politikere og myndigheder at kunne styre og bestemme hvor og hvordan man udbetaler de penge, som folk behøver for at kunne klare sig, selvom de selv har tjent dem.
Det vil være stort set umuligt at få centralmagten til at slippe.
Det har åbenlyst altid været venstrefløjens mantra at regere ved at styre udbetalingen af folks egne penge.
Egentlig er det et liberalt synspunkt at lade folk bestemme over egne penge. Partier som kalder sig liberale er så ikke så liberale at de er klar til at slippe den magt.
Et hav af lastbiler der henter små mængder og kører dem over ganske korte afstande.
Det er vel stadig et fremskridt. Der vil næppe være flere end idag, og de vil sandsynligvis (forhåbentligt) være mindre, og dermed mindre belastende veje for og omgivelser.
hvilket så helst skulle ske i en RUF! :)og at vi får lige så mange tog som vi har biler
Hvis alle folk tager toget kunne det være en god ide.
Så mangler vi bare at jernbanenettet bliver lige så fintmasket som det danske vejnet og at vi får lige så mange tog som vi har biler. Vi afventer. . . .
Og relevant for alle som ikke har mulighed for at lade hver nat hvor de bor.dyr strøm fra hurtigladere" er kun relevant, de dage, hvor man kører over 350 km på én dag.
ved godt at forslag om 100% brintopladning på 3 minutter giver en masse tomler ned, men det giver en omkostning på 30% og betydelig længere aktions radius i forhold til dyr strøm fra hurtigladere.
Spørgsmål 1: Med din store tillid til brint, så kører du vel allerede brint nu? Eller er det bare varm luft? De fleste der taler for elbil her kører allerede el og taler ud fra praktisk erfaring.
Spørgsmål 2: "dyr strøm fra hurtigladere" er kun relevant, de dage, hvor man kører over 350 km på én dag. Hvor ofte gør du det? Og til info, så er "dyr" Tesla SuperCharger strøm aktuelt 3,60 kr/kWh eller maksimalt 90 øre pr. km. Husk at man ikke 'tanker batteriet fuldt' på en hurtiglader, men altid kun lige nok til at nå hjem til egen indkørsel med en passende buffer. Så kører jeg 500 km på én dag, så skal jeg lade 150 km = maksimalt 38 kWh til en merpris à 2 kroner i forhold til hjemme = 76 kroner i ekstra omkostninger den ene dag. Det overlever jeg nok.
(Alle udregninger her med 4 km pr kWh, hvilket er mit elforbrug på motorvej om vinteren med ladetab)
Selvkørende elbiler og nogle steder vil det foregå under jorden efter Borings koncept.RUF er mere og mere relevant. Det bliver spændende hvordan gennembruddet kommer til at ske :-)
men det giver en omkostning på 30% og betydelig længere aktions radius
Dit gode råd er taget til efterretning !Stol aldrig på beregninger hvor du ikke selv har manipuleret med forudsætningerne.
Dit alt for positive regnestykke kræver en række forudsætninger der kun gælder de få, ikke alle kan eller har lyst til at købe et parcelhus og skifte den ene bil til el for at få del i de masive tilskud/afgiftrabatter til el-biler.og hvad med el-prisen? Har dén ændret sig?? ;)</p>
<p>Ja, da - men fra et langt lavere niveau, så trods de højere elpriser, sparer man langt mere på at køre på el i dag end man gjorde før energipriserne steg til vejrs.</p>
<p>Når du har betalt dine faste bidrag og afgifter af de første 4.000 kWh, så betaler du med de nuværende elpriser omkring 150 øre/kWh, ved at lade om natten.</p>
<p>Det svarer til 25 øre/km i en Tesla Model 3.</p>
<p>I en tilsvarende bil, koster det i dag 85 øre/km på diesel med 20 km/l eller 117 øre/km på benzin med 16 km/l.</p>
<p>For en gennemsnitlig bilist er det en meromkostning på hhv 8.000 og 13.000 kr/år.</p>
<p>Med 4% rente kan de penge kan finansiere for 60-90.000 kr mere bil på blot 8 år, hvilket er en langt mere end merprisen for en BEV.
I den virkelige verden spilder du tid på planlægning og på at holde i kø til hurtigladere og på tiden til selve opladningen, og prisen på el er langt højere end på fosile brændstoffer,og måske rimeligt nok for en 350kW lader skal også afskrives, ved godt at forslag om 100% brintopladning på 3 minutter giver en masse tomler ned, men det giver en omkostning på 30% og betydelig længere aktions radius i forhold til dyr strøm fra hurtigladere.
Stol aldrig på beregninger hvor du ikke selv har manipuleret med forudsætningerne.
Næh, men hvorfor holde "slemt" op mod "det, der er værre"? Det fører jo ingen steder hen.Du mener at tilsvarende to tonn fossilbil er bedre?
Men hvis det skal være, så kan jeg da godt undre mig over at store elbiler rent afgiftsmæssigt favoriseres så voldsomt, som tilfældet er. Det ser jeg absolut ingen fremtid i.
Jeg ville ønske, jeg kunne dele din optimisme - men det kan jeg desværre ikke.med mindre det generelle bilmarked meget snart kommer tilbage på 2019-niveau (hvad det næppe gør foreløbig), mon så ikke også der vil være betydeligt færre biler i alt i 2030, selvom der så måtte være langt flere end 600.000 elbiler til den tid
Bilsalget har altid kørt i bølger, hvor bølgetoppene efterfølges af nogle års afmatning. Hertil kommer så det bemærkelsesværdige forhold, at forhandlerne/fabrikkerne for tiden har seriøse leveringsproblemer. For den tænkende kunde betyder det også, at det er altså ikke liige nu, man skal købe ny bil, hvis man kan undgå det.
For mig at se er det mest sandsynlige scenarie derfor, at nedgangen vender tilbage som en boomerang i form af opsparet "behov". Sådan plejer det at være, og sådan vil det med al sandsynlighed vedblive med at være indtil vi finder på mere fornuftige måder at bruge vore knappe ressourcer på (og her forekommer 2 ton elbil pr. person heller ikke at være specielt fornuftigt)
Hej Mikkel Ekwall
Hvis alle folk tager toget kunne det være en god ide.Skal alle butikker så flyttes til den lokale tog station eller hvordan kommer varene fra toget til butikken, bare for at tage den del.
Hej Bent Johansen
Der findes mange lande, f,eks USA, hvor mange skal arbejde mere for at råd til mere velfærd med få mindre for det?Eller mener du i ramme alvor, at din politik er, vi skal arbejde mere for at få råd til mere velfærd med få mindre for det? WOW - ain´t gonna happen.
And WOW - it happens.
Nogen gad tænke nyt!</p>
<p>Og der skulle ikke tænkes ret længe før der var gang i byggeriet.</p>
<p><a href="https://www.boringcompany.com/projects">https://www.boringcompany.com/p…;
<p>Det, er hvad du er oppe i mod.
Jeg kan betro dig at hvis jeg havde de ressourcer, som Elon Musk kan bruge, så havde vi haft glæde af RUF for længe siden.
Da jeg lancerede RUF havde jeg noget, som jeg kaldte en Super RUF. Det var en slags Hyperloop, men jeg forlod den igen, da jeg indså at ulykker i et sådant system kan blive MEGET alvorlige.
RUF er mere og mere relevant. Det bliver spændende hvordan gennembruddet kommer til at ske :-)
Ja, men det passer godt til BEV lastbiler, hvis rækkevidde stadigt er yderst begrænset.Et hav af lastbiler der henter små mængder og kører dem over ganske korte afstande
Men logistikken vedrørende f.eks. bare fødevare transport skulle godt nok optimeres og selvom jernbaner udvides massivt ville de stadgt være yderst sårbare for terror og uheld. Det er jo alligevel anseelige mængder der transporteres med lastbil i dag.
Ja, men hvis du er en klog elbilist så lader du når strømmen er biligst. Jeg lader så min netto omkostning her i 2022 er 0,2kr/km incl afskrivning på ladeudstyr mv. (dog ikke bilen)hvad med el-prisen? Har dén ændret sig?? ;)
Nogen gad tænke nyt!Man kunne jo også prøve at tænke nyt - men det er der jo ingen der gider :-(
Og der skulle ikke tænkes ret længe før der var gang i byggeriet.
https://www.boringcompany.com/projects
Det, er hvad du er oppe i mod.
Efter som det "nyt" du tænker på, for længst er blevet tudsegammelt uden at have nærmet sig en realisering, så er det måske ikke så mærkeligt at ingen andre end dig, gider at tænke på det?
Når en realisering ikke er kommet længere skyldes det udelukkende aktiv modstand fra "the usual suspects", som sidder på flæsket i transportsektoren. Der er nogle enkelte lyspunkter, men hoved tendensen er, at man ikke ønsker nytænkning. Det er ikke tilfældigt at jeg igen og igen bliver afvist, når jeg tilbyder at orientere om RUF ved forskellige konferencer.
Hvorfor prøvede Holstebro kommunes borgmester i 1990'erne aktivt at blive først med kollektiv RUF, men blev bremset af transportministeriet.
Hvorfor mon Dansk Metal i 2000 opfordrede til at Danmark satser massivt på RUF ?
Hvorfor udnævner CNN mig til at være en af verdens "Principal Voices" på transportområdet globalt ?
Hvorfor bliver jeg inviteret af EU trafik kommissæren til at udstille RUF i kommissionens bygning i forbindelse med en konference ?
Hvorfor anbefalede formanden for Folketingets trafikudvalg, Flemming Damgaard Larsen RUF i høje toner ?
Hvorfor har Indiens største finansierings selskab for infrastruktur (SREI) skrevet kontrakt med mig om samtlige RUF projekter i Indien ?
Hvorfor har jeg fået et "Letter of Recommendations" fra organisationen CalMode", som ser DualMode princippet som det helt rigtige.
Jeg kunne blive ved, men henviser interesserede til dokumentet: www.ruf.dk/recommendations.pdf
Lige nu er jeg i gang med en evaluerings proces, hvor jeg har formuleret en lang række påstande om kvaliteter ved RUF systemet. Jeg efterspørger så reaktioner på disse påstande for at kvalitetssikre konceptet.
Lige nu er denne proces aktiv hos Prof. Ingmar Andreasson i Göteborg, hos DTU Transport og Concito. Den bliver muligvis offentliggjort i ATRA's nyhedsbrev (Advanced Transit Association).
Ja, da - men fra et langt lavere niveau, så trods de højere elpriser, sparer man langt mere på at køre på el i dag end man gjorde før energipriserne steg til vejrs.og hvad med el-prisen? Har dén ændret sig?? ;)
Når du har betalt dine faste bidrag og afgifter af de første 4.000 kWh, så betaler du med de nuværende elpriser omkring 150 øre/kWh, ved at lade om natten.
Det svarer til 25 øre/km i en Tesla Model 3.
I en tilsvarende bil, koster det i dag 85 øre/km på diesel med 20 km/l eller 117 øre/km på benzin med 16 km/l.
For en gennemsnitlig bilist er det en meromkostning på hhv 8.000 og 13.000 kr/år.
Med 4% rente kan de penge kan finansiere for 60-90.000 kr mere bil på blot 8 år, hvilket er en langt mere end merprisen for en BEV.
Efter som det "nyt" du tænker på, for længst er blevet tudsegammelt uden at have nærmet sig en realisering, så er det måske ikke så mærkeligt at ingen andre end dig, gider at tænke på det?Man kunne jo også prøve at tænke nyt - men det er der jo ingen der gider :-(
Kunne du måske forestille dig at der frem til 2030, skrottes mere end +600.000 fossilbiler, så der i realiteten ikke er flere biler på vejene, men blot en hel del mindre støj og forurening?Derfor er det jo også helt på månen at acceptere +600.000 biler på de danske veje i 2030. Elbiler fylder det samme, skaber også trængsel, skriger på asfalt, broer, tunneler og p-pladser.
Til din orientering, så er der solgt 205.000 færre ICEV'er og HEV'er alene fra Maj 2019 til Maj 2022, end der ville være solgt, hvis bilmarkedet havde fortsat som i årene 2016-2019 (~18.000 nye biler/måned).
https://i.ibb.co/V2HX970/M-nedlig-ICEV-2007.jpg
Da de fleste af de fossilbiler, der blev solgt frem til i 2016, vil være skrottet i 2030, og der pt bliver solgt 113.000 færre fossilbiler om året end der blev solgt dengang, mon så ikke der vil være langt mere end 600.000 færre fossilbiler i 2030, end der er i dag.
Og med mindre det generelle bilmarked meget snart kommer tilbage på 2019-niveau (hvad det næppe gør foreløbig), mon så ikke også der vil være betydeligt færre biler i alt i 2030, selvom der så måtte være langt flere end 600.000 elbiler til den tid.
Der er allerede solgt 54.640 BEV'er (hvoraf meget få er skrottet), og hvis BEV-salget stiger liniært fra nuværende 2.400/måned til bare 9.000/måned ved udgangen af 2030, så vil der til den tid være 645.000 BEV'er på de danske veje, minus de relativt få, der er blevet skrottet siden 2022.
Hvis bilmarkedet vender tilbage til 2016-niveau inden 2030, og andelen af nye BEV'er stiger liniært til 90% af salget, så vil der være 1.065.000 BEV'er på de danske veje ved udgangen af 2030 - men der vil stadig være færre biler på vejene end i dag.
Man kunne jo også prøve at tænke nyt - men det er der jo ingen der gider :-(
Det ville blive affaldssortering om igen.Skal alle butikker så flyttes til den lokale tog station eller hvordan kommer varene fra toget til butikken, bare for at tage den del.
Et hav af lastbiler der henter små mængder og kører dem over ganske korte afstande.
og hvad med el-prisen? Har dén ændret sig?? ;)2) Benzin og diesel er blevet næsten dobbelt så dyrt
Hej Bent Johansen Det er økonomiske overvejelser, du kommer med, og jeg er bange for, at jeg kun kan følge dig lidt hen ad vejen. Du har helt ret i, at man ikke behøver arbejde så meget, hvis man ikke har brug for så meget. Isoleret set. Du har også ret i, at staten langt hen ad vejen finansierer sine udgifter via beskatning af indtægt. Især beskatning af lønindtægt er effektiv og stor. Så hvis folk arbejder mindre, så kommer der til at mangle i budgettet, sådan som det er skruet sammen lige nu. Jeg ved ikke, om det kun er mig, der har det sådan, men det er da i den grad staten, der tvinger rigtigt mange mennesker til at arbejde langt mere, end de selv og samfundet har brug for! Der findes et hav af beskæftigelsesfremmende institutioner og aktiviteter, som ville være helt overflødige, hvis den enkelte kunne ernære sig selv på et lavt budget. Vi betaler alle sammen skat af vor indtægt længe før vi er selvforsørgende rent pengeøkonomisk, og hvis vi ikke ville bruge mere, end det, der fx kan dækkes med en indtægt på ca. 100 000 kr. om året pr. person, og man gav den enkelte et frikort på de første 100 000 kr., så var rigtigt mange af de mennesker, der i dag er på overførsel, selvforsørgende på lavt forbrug. Man kunne splitte en masse lortejobs op i deltid og give dem til folk, som i dag er på overførsel. Og mange af dem, der administrerer overførslerne, ville blive fritstillede til anden og mere meningsfuld aktivitet.
Hvis man hæver den skattefri bundgrænse til fx 100 000 kunne man spare latterligt meget på overførsler. Det er bare et eks.
Stort set alle former for offentligt finansieret aktivitet legitimeres i en eller anden grad med henvisning til, hvor fremmeligt det er for den generelle økonomiske aktivitet! Den økonomiske aktivitet figurerer som et mål i sig selv, også for det offentlige, der ikke kan få for stort skattepligtig indtægt nok at beskatte.
Infrastrukturplaner sættes i søen med det formål at fremme den økonomiske aktivitet. Det koster og det skaber yderligere akitivet. Væksten er klart nok skruen uden ende, men den er ikke meningen med livet, sådan som det hedder sig i den store fortælling om udviklingen.
Jeg er bange for, at vi slet ikke har råd til den økonomi, som bygger på evig økonomisk vækst.
Velfærdsstaten er da om noget sat i verden for at fremme omsætningen.
For min skyld kunne den komme på skrump i en grad, som kunne få enhver venstreorienteret til at skide grønne grise.
Jeg er ved at få oversat en bog til engelsk. Den hedder på dansk "Selvfinansieret fri af arbejdsmarkedet" På engelsk har jeg tænkt mig, at den skal hedde: Sustainable capitalism A personal guide to individual freedomhttps://www.arbejdsforskning.dk/pdf/sorkommentar.pdf
Til min store forskrækkelse, har jeg opdaget, at jeg er en fucking kapitalist! Det er lige som med Lars Von Trier, der troede, at han var jøde, og så opdagede han, at hans far var tysker, og at han forstod Hitler!
Hele mit liv har jeg regnet mig selv for at være venstresnoet økofascist, men nu ved jeg, at det er bæredygtig kapitalisme og minimalstat, som jeg går ind for. Simpelt hen fordi jeg ikke kan oversætte det anderledes til engelsk.
Hvad blive det næste?
"Rapporten har undersøgt CO2-udledningen fra transportsektoren i de 27 EU-medlemslande. Ifølge rapporten er CO2-udledningen for personbiler steget med 5,8 procent for personbiler og 5,5 procent for lastbiler mellem 2000 og 2019.
Den primære årsag til udviklingen er ifølge EEA, at volumen af den europæiske vejtransport er vokset så meget, at forbedringer i forhold til brændstofeffektivitet ikke kan udligne stigningen."
Jow, men hvad er der så lige sket siden 2019-2022 ?!?
Der er såmænd sket det at:
- Salget af ICEV og non-plugin-hybrider er omtrent halveret
- Benzin og diesel er blevet næsten dobbelt så dyrt.
- BEV udgør 13% af det europæiske bilsalg allerede her i 2022, hvilket det allerhøjeste EEA havde fantasi til kunne være muligt i 2030, da de sidst udtalte sig i 2017.
Og de har vel stadig ikke fantasi til at forestille sig at de færreste, hvis nogen overhovedet, kunne finde på at købe en ny bil med forbrændingsmotor i 2030, og tror derfor at mange stadig kører på fossile brændstoffer i 2050.
Til den tid er vi så langt fremme i udviklingen, at >90% elbilbatterierne fremstilles af recyklede elbilbatterier.
Hver gang EEA udtaler sig om udviklingen i BEV'er og deraf afledte klimaeffekter, lyder det grangiveligt som om de har sat fossil-industrien til at forfatte manuskriftet.
Ja, det lyder godt men pratisk lidt besværligt for at sige det mildt.JA. Væk med lastbilerne og på banen med godset.
Skal alle butikker så flyttes til den lokale tog station eller hvordan kommer varene fra toget til butikken, bare for at tage den del.
Men man må også godt tænke sårbarhed i logistikken ind ellers skal der etableres en del nye togbaner. Tænk bare hvad Evergreen gjorde ved verdenslogistikken fordi den spærrede Suez i en tid.