Cityringens ‘lovlige’ støj får beboere til at overveje at flytte

Plus14. november 2019 kl. 11:1310
Cityringens ‘lovlige’ støj får beboere til at overveje at flytte
Beboere oven på Metrocityringens linjeføring mellem Skjolds Plads (billedet) og Trianglen er stærkt generet af støj fra togene, der passerer hvert sjette minut om natten. Men det gennemsnitlige støjniveau i en ti minutters periode er ikke højere end tilladt. Illustration: Lasse Gorm Jensen.
Ekspert kritiserer støjregler efter klagestorm fra Cityringens overboer. Men selv om støj er skadeligt for helbredet, er der ikke meget forskning, og myndighederne har ikke planer om stramninger.
Artiklen er ældre end 30 dage

Støj Høje lyde er helt uregulerede

fmh@ing.dk

Om natten er der stille i sove­værelset i lejligheden på Haraldsgade på Nørrebro. Men kun i omkring seks minutter ad gangen. Så trænger den dybe rumlen fra et metrotog i undergrunden op gennem bygningen.

Det varer omkring 10 sekunder, hver gang et tog passerer, og det gør de to gange hvert tredje minut i dagtimerne og hvert sjette minut om natten – hver nat.

close
Gratis adgang i 30 dage
Tegn et gratis prøveabonnement og få adgang til alt PLUS-indhold på Version2 og Ingeniøren, helt uden binding eller betalingsoplysninger.

Alternativt kan du købe et abonnement.
remove_circle
remove_circle
Har du allerede et PLUS-abonnement eller klip?
Tak !
Vi har sendt en kvitteringsmail til .
Du bliver viderestillet til artiklen om få sekunder.
Dit medlemskab giver adgang
Som medlem af IDA har du gratis adgang til PLUS-indhold, som en del af dit medlemskab. Fortsæt med MitIDA for at aktivere din adgang til indholdet.
Oplever du problemer med login, så skriv til os på websupport@ing.dk
Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til Version2 og Ingeniøren
Fuld digital adgang til PLUS-indhold på Version2 og Ingeniøren, tilgængeligt på din computer, tablet og mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Det seneste nye fra branchen, leveret til din indbakke.
Adgang til andre medier
Hver måned får du 6 klip, som kan bruges til permanent at låse op for indhold på vores andre medier.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre kloge læsere.
10 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
10
17. november 2019 kl. 21:20

Er der specielle jordbundsforhold, som bedre transmitterer lavfrekvent stoej?

I anden sammenhaeng har jeg laert, at store sandforekomster er med til at transmittere stoej - er det ogsaa gaeldende her?

8
17. november 2019 kl. 13:16

Jeg vil gerne være med til at bakke op omkring, at problemet bliver taget seriøst og reglerne bliver ændret. Er der lavet en underskriftsindsamling eller andet, der kan hjælpe med at fremskynde processen?

7
16. november 2019 kl. 10:30

Jeg er sådan set enig med Michael Rangårds grundlæggende - og smukt sarkastiske - synspunkter. Det, der bare trigger mig af, er, at disse skrivebordsnormer indlysende er utilstrækkelige, og baseret på, at 10 % bare må bide i sig at være “stærkt generet” etc., og at dette bare uden videre “accepteres”. Af hvem - og med hvilke forudsætninger - udover magt ??! At normerne er internationale betyder vel ikke, at man i DK bare skal hoppe på den laveste fællesnævner, vel vidende, at de ikke beskytter tilstrækkeligt. For disse 10% er støj-burstene et helvede om natten, men hvis alle klager, bliver svaret jo nok: 10% klagere - herregud, der er jo 90%, som ikke klager, ergo er normerne helt OK. Og det kan man så spekulere lidt over, om de er.

6
15. november 2019 kl. 10:01

Lidt irrelevant i forhold til artiklens indhold, men hvorfor vil formanden for Andelsboligforening A/B Haraldshus ikke nævnes med navn? Han er jo identificeret qua sin stilling, og alle kan se seneste referat hvor hans navn er oplyst.

5
15. november 2019 kl. 07:52

Der opstår helt rigtigt glødeskaller under valsningen. Måske skulle beboerne vente til efter at skinnerne er slebet, og dertil måske lige lægge bånd på sig selv. Man kan vænne sig til meget.

Der står ikke noget om de aktuelle grænseværdier, men tidligere er angivet endog meget lave værdier, dog ikke for peak niveauet.

4
14. november 2019 kl. 23:42

De støjramte københavnere kan slå sig sammen med de mange som er ramt af vindmøllestøj i hele landet.

3
14. november 2019 kl. 20:28

Jeg er ikke M-ingeniør men har dog været på værkstedskursus og på ekskursion til Stålvalseværket i Fredriksværk. Det underer mig at der skulle være glødeskaller tilbage efter støbningen. Et opslag på wikipedia viser at godt nok støbes skinner som råemner, slugs, men derefter valses de til. Kan glødeskaller overleve valsningen eller opstår de i forbindelse med valsningen?

2
14. november 2019 kl. 17:42

Hvad pokker bilder folk sig dog ind ?

Hvad pokker bilder myndigheder og virksomheder sig ind? Prøver de at følge den gældende lovgivning og anvender de fastsatte regnemetoder??? Hvis der bare kommer en eneste klage fra et menneske i Danmark eller resten af verden, for den sags skyld, så skal hele metroen da fyldes op med sand og så er det lige meget om det er en der bor i nordjylland, som ikke kan sove velvidende at der kører en føreløs metro rundt i København... Vi kan da ikke indrette vores samfund efter fastsatte regler, det må da bygge på det enkelte individs følelser og umiddelbare holdning...

1
14. november 2019 kl. 14:44

Hvad pokker bilder folk sig dog ind ? Når der er lavet en autorisret støjmåling med tal, som den højeste expertise finder i fineste orden, grænser det til civil ulydighed og injurier bare så meget som at antyde, at man ikke sover helt enormt godt oppe oven på dem.
Folk må virkelig se at få justeret deres hjerner, så de passer til tallene, for grænseværdierne, som oven i købet (whauw) er internationale, drømmer naturligvis ingen om at ændre. Og de 10 % som man på forhånd vidste ville blive alvorligt generet, skal da bare smile - de har jo været med i et rigtig sjovt og helt gratis lotteri. De blev godt nok taberne, men man kan jo ikke vinde hvis man ikke spiller. Frivilligt såvel som ufrivilligt...