Cirkulær økonomi: Fra festivalurin til fremtidig ølproduktion
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Cirkulær økonomi: Fra festivalurin til fremtidig ølproduktion

Landbrug & Fødevarer vil have 100.000 liter urin med hjem fra årets Roskilde Festival. Det skal indsamles fra festivalens gæster i store gylletanke, og formålet er at bruge det som gødning på sjællandske maltbygmarker med henblik på ølproduktion.

Tiltaget sker i samarbejde med Roskilde Festival i et forsøg på at gøre festivalen mere bæredygtig.

»Det handler om at vende vores tilgang til affald fra at være en belastning til at være en vigtig ressource. Den megen festival-urin er i dag en belastning for miljøet og i første omgang for kloaksystem og renseanlæg i Roskilde. Med projektet vender vi de mange liter til at være en ressource,« udtaler kommunikationsdirektør i Landbrug & Fødevarer Leif Nielsen i en pressemeddelelse.

Læs også: Olietønder og brugte autodele skal give vindkraft i Tanzania – og på Roskilde Festival

Hvis alt går, som det skal, er det meningen, at festivalgæsterne kan drikke øl produceret fra en mark gødet med festivalurin i 2017.

Landbrug & Fødevarer bliver dermed endnu en aktør, der tester bæredygtige løsninger på Roskilde Festival – det samme gør studerende fra Danmarks Tekniske Universitet hvert år.

Emner : Øl
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten