Chrysler i milliardsatsning på at udvikle elbiler

Den amerikanske bilproducent Chrysler har søgt om 2,4 milliarder kroner fra det amerikanske Energiministerium til at forske i og udvikle elbiler og plug-in-hybridbiler med både traditionel forbrændingsmotor og elmotor.

Chrysler, virksomhedens partnere og de amerikanske energimyndigheder skal ifølge ansøgninge hver betale 2,4 milliarder kroner.

Heraf skal der blandt andet bruges op mod 438 millioner kroner på at bygge et nyt center for teknologi og produktion i Michigan, der skal hjælpe med at udvikle de nye el- og hybridbiler. Centret skal stå klar til at producere mere end 20.000 biler om året i 2010.

Det er blandt andet denne Town & Country Chrysler vil gøre til elbil. Foto: Chrysler Illustration: Chrysler

1,927 milliarder kroner er tiltænkt en national demonstrationsflåde på mere end 365 testbiler til udvalgte kunder og partnere.

Førende inden for elbiler

Ansøgningen om støtte blev indgivet til to initiativer, der er designet til hurtigere at få udviklet og produceret elbiler og plug-in-hybrider.

Ideen ligger godt i tråd med Fiats overtagelse af Chrysler, som er blevet spået til at kunne gøre den nye koncern førende inden for elbiler, selvom Chrysler i 2007 havde den dårligste brændstoføkonomi af alle de store bilfabrikanter.

Der sigtes mod at udvikle blandt andet en Dodge Ram 1500 plug-in-hybrid og en Chrysler Town & Country plug-in-hybridbil og elektrisk bil.

Emner : Elbiler
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først

..hvis ingen gider deres biler, kan de give sig til at fyre skatteydernes penge af på politisk styrede projekter.

En Dodge Ram på Duracell? Alt kan lade sig gøre når Obama punger ud af penge han låner i udlandet.

 • 0
 • 0

..hvis ingen gider deres biler, kan de give sig til at fyre skatteydernes penge af på politisk styrede projekter.

En Dodge Ram på Duracell? Alt kan lade sig gøre når Obama punger ud af penge han låner i udlandet.

Jeg tror nu nok at det kan lykkedes i USA. Man grinte jo også da Kennedy snakkede om at sende en mand til månen.

Tag ikke fejl af Amerikansk viljestyrke. Det er fortsat verdens største økonomi, og selv om Kineserne har masser af dollars, så er det jo ikke sikkert at det de gerne vil købe er til salg.

 • 0
 • 0

Jeg tror vi skal passe på her i Europa... Historien viser at når USA vil noget - så gør de det og det er 100%. Når vælgerne har fattet at det handle om grøn energi - så er opbakningen der og så bliver vi overhælet med vores kortsigtede (valgperiodebestemte) politik herhjemme. Om 10 år griner vi ikke af USA mere - det er min påstand. wanna bet? :)

 • 0
 • 0

Yes, det væddemål tager jeg gerne!!

Du har tilsyneladende glemt at USA for ikke ret mange år siden satsede stort (som i flere mia dollars) og massivt på brint og brændselsceller (et program som Obama netop har nedlagt) uden der kom noget afgørende ud af det. Og for noget længere siden havde man en tilsvarende gigantisk satsning på batterier og elbilteknologi - også uden brugbare resultater.

"Truslen" kommer fra øst ikke fra vest.

 • 0
 • 0

Biler bliver helt sikkert i fremtiden fremdrevet med en elmotorer i hvert hjul. Men om elkraften skal komme fra batteri , eller en installeret brændselscelle beror udelukkende på hvliken teknologi der bliver bedst udviklet . Begge former for energiteknologi er i rivende udvikling og det blever spændende at se hvor meget fremtidens biler bliver delvis uafhængige af et el-stik .

 • 0
 • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten