Chokudskiftning i ledelsen af Risø DTU
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Chokudskiftning i ledelsen af Risø DTU

DTU's ledelse har foretaget et overraskende skift i ledelsen for Risø DTU og fjernet den afholdte direktør Henrik Bindslev - ved at tilbyde ham et job som vicedekan for europæisk forskningssamarbejde inden for bæredygtige energiteknologier.

Set fra medarbejdernes synsvinkel skete det hele ved en lynaktion i tirsdags.

I løbet af formiddagen blev alle medarbejdere på Risø indkaldt til møde i kantinen kl. 13.30, hvor indkaldelsen ikke indeholdt nogen forklaring på, hvad der skulle orienteres om - og så begyndte rygterne hurtigt at løbe.

På mødet deltog prorektor Anders Bjarklev og Risø DTU's vicedirektør Lars Martiny, men ikke Henrik Bindslev.

Anders Bjarklev orienterede om Henrik Bindslevs nye job som vicedekan, og fortalte, at han selv overtager posten som konstitueret direktør for Risø DTU - fortsat med Lars Martiny som vicedirektør.

I den officielle meddelelse fra DTU blev organisationsændringen lanceret under overskriften "DTU styrker det internationale arbejde med udvikling af bæredygtige energiteknologier".

Medarbejderne undrer sig

Henrik Bindslev var ikke selv til stede ved mødet, hvad der undrede flere medarbejdere, som mener, at Henrik Bindslevs jobskifte nærmest har karakter af en afskedigelse.

Han kan muligvis være kommet på kant med DTU's øverste ledelse omkring integrationen af Risø i det nye DTU, lyder det forsigtigt fra personer i medarbejderskaren.

»Det synspunkt må stå for folks egen regning. DTU har haft brug for at styrke indsatsen omkring det europæiske forskningssamarbejde, og hertil er Henrik perfekt. Det bliver hans opgave at skaffe flere energiforskningsprojekter til DTU og dermed Danmark,« siger prorektor Anders Bjarklev.

Anders Bjarklev oplyser, at han i den kommende tid vil dele sin arbejdsindsats mellem DTU i Lyngby og Risø DTU ved Roskilde, hvor han vil opholde sig mindst et par dage om ugen.

Han forventer, at en ny direktør vil blive udpeget senere i år, men kan ikke komme nærmere ind på tidspunktet eller de specifikke krav, man vil stille til den nye direktør.

Det har ikke været muligt for Ingeniøren at få en kommentar fra Henrik Bindslev.

Kort om Henrik Bindslev

Henrik Bindslev har en baggrund som fusionsforsker bl.a. ved den europæiske fusionsreaktor JET i Oxford i England.

Han blev i december 2006 udpeget til vicedirektør for Risø DTU og overtog direktørposten i juli 2007 efter den mangeårige direktør Jørgen Kjems. Det skete seks måneder efter, at Risø var fusioneret med DTU.

Henrik Bindslev blev i juni 2010 udpeget til formand for European Energy Research Alliance (EERA), som er etableret af ti førende europæiske laboratorier. Han fortsætter på denne post.

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Det er fx tankevækkende at DTU's medarbejdere ikke har et internt debatforum, men er afhængige af informationer fra eksterne medier - som fx Ingeniøren!

Er det ikke netop godt? Lande som Kina har ikke adgang til eksterne sites som Blogspot, Twitter og Facebook, men udelukkende til interne som Xiaonei/Renren, da de kan kontrolleres af regeringen...

  • 0
  • 0

Mon dog det er alle personer på Risø som er så kede af at se Henrik Bindslev ude af døren. At DTU nu efter en fusion ønsker at samordne Risø og DTU det kan da kun siges at være på høje tid.

  • 0
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten