Producenten Sorex Ltd. ønskede at anvende chokolade som lokkemiddel, fordi det modsat hvad de fleste tror er mere dragende på mus end den traditionelle ost. Firmaet havde oprindeligt tænkt at anbringe smeltet chokolade i fordybninger i fældens gulv, men en af udviklerne, Ricky Singh, fik den innovative idé, at man da lige så godt kunne indstøbe chokoladen i plast og dernæst sprøjtestøbe fælden. Hermed slipper man for at skulle forny maddingen. Man skal blot tømme den for mus en gang imellem. Den er stedse klar til brug.
Men først skulle Singh og Sorex finde en egnet plasttype. Det viste sig, at ABS, kendt f.eks. som materialet Lego-klodser laves af, gav den mest tillokkende kombination af plast og chokolade. ABS-granulat blandes med 5-10 vægtprocent chokolade-essens. Dernæst sprøjtestøbes granulat med essens til fire separate bygningsdele, med hver sin koncentration af chokoladearomaen, så musene kan ledes ind igennem fældens gange af duften. Musen opsøger den del af fælden, der har den højeste koncentration, siger Singh til New Scientist.
Den sødt-duftende dødsfælde er blevet gennemprøvet og fungerer fint. Men dens fatale aroma har kun en vis levetid. Efter et halvt års tid er den alvorligt svækket, og man må så enten kassere fælden, eller anvende den som en konventionel musefælde, hvor man selv lægger chokolade ind. Sorex arbejder dog på en chokolade-duftspray, man kan gøre fælden effektiv igen med ved blot et simpelt pust på dødsgangens vægge og gulve.
Vi bygger bro med stærke vidensmedier, relevante events, nærværende netværk og Teknologiens Jobfinder, hvor vi forbinder kandidater og virksomheder.
Læs her om vores forskellige abonnementstyper
Med vores nyhedsbreve får du et fagligt overblik og adgang til levende debat mellem fagfolk.
Teknologiens Mediehus tilbyder en bred vifte af muligheder for annoncering over for ingeniører og it-professionelle.
Tech Relations leverer effektiv formidling af dit budskab til ingeniører og it-professionelle.
Danmarks største jobplatform for ingeniører, it-professionelle og tekniske specialister.
Kalvebod Brygge 33. 1560 København V
Adm. direktør
Christina Blaagaard Collignon
Chefredaktør
Trine Reitz Bjerregaard