Chokoladefælde giver musene smæk

Producenten Sorex Ltd. ønskede at anvende chokolade som lokkemiddel, fordi det modsat hvad de fleste tror er mere dragende på mus end den traditionelle ost. Firmaet havde oprindeligt tænkt at anbringe smeltet chokolade i fordybninger i fældens gulv, men en af udviklerne, Ricky Singh, fik den innovative idé, at man da lige så godt kunne indstøbe chokoladen i plast og dernæst sprøjtestøbe fælden. Hermed slipper man for at skulle forny maddingen. Man skal blot tømme den for mus en gang imellem. Den er stedse klar til brug.

Lego-plastic binder chokoladen

Men først skulle Singh og Sorex finde en egnet plasttype. Det viste sig, at ABS, kendt f.eks. som materialet Lego-klodser laves af, gav den mest tillokkende kombination af plast og chokolade. ABS-granulat blandes med 5-10 vægtprocent chokolade-essens. Dernæst sprøjtestøbes granulat med essens til fire separate bygningsdele, med hver sin koncentration af chokoladearomaen, så musene kan ledes ind igennem fældens gange af duften. Musen opsøger den del af fælden, der har den højeste koncentration, siger Singh til New Scientist.

Chokolade-spray genopfrisker fælden

Den sødt-duftende dødsfælde er blevet gennemprøvet og fungerer fint. Men dens fatale aroma har kun en vis levetid. Efter et halvt års tid er den alvorligt svækket, og man må så enten kassere fælden, eller anvende den som en konventionel musefælde, hvor man selv lægger chokolade ind. Sorex arbejder dog på en chokolade-duftspray, man kan gøre fælden effektiv igen med ved blot et simpelt pust på dødsgangens vægge og gulve.