Chokolade-kemikalie hjælper hjertemusklen

Forskere har opdaget, at det måske ikke er så slemt at tage en ekstra stor bid af ens mørke chokoladebar. De har nemlig fundet ud af, at der findes et kemikalie i chokoladen, der har kendte sundhedsfremmende egenskaber. Det skriver LiveScience.com.

Stoffet hedder epicatechin og tilhører den kemiske stofgruppe flavanoler. Det er kædet direkte sammen med forbedret kredsløb og andre positive indvirkninger på hjerte-karsygdomme.

»Tidligere studier har indikeret, at flavanol-rige fødevarer såsom vin, te og kakao kan have sundhedsfremmende egenskaber. Vi har nu kunnet demonstrere en direkte sammenhæng mellem indtagelsen af særlige flavanoler, der findes i kakao, deres optagelse i kredsløbssystemet, og deres effekt på hjerte-kar funktionerne i mennesker,« siger biokemiker Hagen Schroeter fra University of California til LiveScience.com.

Studiet var baseret på frivillige forsøgskaniner blandt Kuna-indianerne, som lever på San Blas-øerne ud for Panamas kyst. Højt blodtryk og andre hjerte-karsygdomme er meget sjældne blandt Kuna'erne, og de er kendte for at indtage store mængder flavanol-rigt kakao - op til fire kopper om dagen.

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten