Chokolade forlænger livet

Mange undersøgelser tyder på, at de polyphenoliske antioxidanter, der findes i kakao og dermed i chokolade, er gunstige for forebyggelsen af hjerte-kar-sygdomme. Et hollandsk forskerhold har nu fulgt 470 ældre mænd i byen Zutphen igennem 15 år. De var mindst 65 år gamle ved analysens start. I årene 1985, 1990 og 1995 fik man ved spørgeskemabesvarelser oplyst, hvor meget kakao, de hver især indtog om dagen.

I år 2000, efter 15 år, kunne man så gøre status. Blandt de 470 mænd var 314 døde, heraf 152 af hjerte-kar-lidelser. Analysen af disse 152 personers kakao-indtag viste så, at der blandt dem, der spiste meget chokolade, drak meget kakao, osv. og derved fik mindst firegram kakao pr. dag, var der kun halvt så stor risiko for at dø af blodpropper, åreforkalkning, etc. i forhold til dem, der havde et lavt kakaoindtag.

Man kan altså halvere sin hjerte-dødsrisiko ved at spise chokolade. Men man skal ikke overdrive, understreger forsøgslederen Brian Buijsse. For chokolade indeholder jo også fedt, og det har hjerte og årer ikke godt af at få i store mængder. www.newscientist.com/channel/health/dn8780.html [nbo]

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten